Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η μέρα της Μαρμότας

Πλάκα, μόδα και dark party, έχει η σημερινή βόλτα της Κέλλυς.


Κέλλυ Νόβακ

Έχεις δει ποτέ την ταινία “Groundhog Day” (Η Μέρα της Μαρμότας) με τον Bill Murray και την Andy McDowell; Αν όχι, να την δεις. Είναι καταπληκτική ταινία. Το στόρυ; Ένας αλαζονικός μετεωρολόγος της τηλεόρασης, κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ στο Πανξατόνι της Πενσυλβάνια στην ετήσια Μέρα της Μαρμότας, βρίσκει τον εαυτό του παγιδευμένο στο χρόνο και αναγκασμένο να ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά. Το twist της ταινίας; Όσο οι μέρες επαναλαμβάνονται, ο ίδιος σιγά-σιγά αρχίζει να καταλάβει το βαθύτερο νόημα της ζωής και να βλέπει τον κόσμο με άλλο μάτι. Μαθαίνει να είναι καλύτερος άνθρωπος. Λατρεύω αυτή την ταινία. Μπορώ να την βλέπω κάθε μέρα και να μην την βαρεθώ ποτέ. 

Γενικά, είμαι άνθρωπος που αγαπάει την ρουτίνα. Κυρίως όμως, αν μου αρέσει κάτι, θέλω να το κάνω ξανά και ξανά. Το ίδιο ισχύει και για τις βόλτες μου. Ένα περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, την Πλάκα, τον λόφο του Φιλοπάππου, το Θησείο είναι ένας που κάνω τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και που ξέρω ότι δεν θα βαρεθώ ποτέ.

Αυτό λοιπόν, θα κάνω και σήμερα. Μια βόλτα που έχω ξανακάνει. Τι λες; Είσαι έτοιμη για μια… βουτιά στο παρελθόν;

Η ημέρα μου θα ξεκινήσει από νωρίς. Σήμερα, είναι η μέρα που θα κάνω αυτό τον περίπατο που σου έλεγα προηγουμένως. Παρέα με τους “walking buddies” μου –όπως αποκαλώ- δύο φίλους που κάνουμε πάντα μαζί αυτή την βόλτα-, θα βρεθούμε έξω από την στάση του μετρό Συγγρού-Φιξ και θα από εκεί θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας. Ανεβαίνοντας την Ερεχθείου και κατευθυνόμενοι προς την Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνειδητοποιώ πως την βόλτα αυτή, θα μπορούσα να κάνω με κλειστά τα μάτια. Βγαίνοντας στον κόμβο της Μακρυγιάννη και της Αρεοπαγείτου, θα συνεχίσουμε προς την Πλάκα, παίρνοντας μια πρώτη κλεφτή ματιά της πανέμορφης Ακρόπολης.

Περπατώντας μέσα στα σοκάκια της Πλάκας, νιώθω ξαφνικά ότι είμαι σε κάποιο νησί. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλη η βοή της πόλης ξαφνικά χάνεται, με κάνει να νιώθω την σχεδόν μαγική ενέργεια που έχει η γειτονιά αυτή. Υπό την σκιά της Ακρόπολης αισθάνομαι διαφορετική, ξεχωριστή και σίγουρα πιο ζεν. Με αυτή την διάθεση, μια στάση στην Αμάλθεια (Τριπόδων 16, Πλάκα) επιβάλλεται. Τα ανθισμένα λουλούδια στο κέντρο του μαγαζιού αυτού, που θα μπορούσε εύκολα να «σταθεί» σε κάποιο κεντρικό δρόμο στο Παρίσι, μοσχοβολούν ήδη από την είσοδο και με βάζουν ακόμη περισσότερο σε ανοιξιάτικο mood.

Όλα αυτά βέβαια πρόκειται να αλλάξουν σύντομα, γιατί η βόλτα μου θα πάρει μια τελείως διαφορετική τροπή. Πρέπει να μπω σε μια πιο… glam αλλά και φθινοπωρινή διάθεση και γρήγορα, καθώς η επόμενη στάση μου θα είναι στο Ζάππειο. Σήμερα λοιπόν, ξεκινάει το 21ο Athens Xclusive Designers Week και ενώ περιμένω με ανυπομονησία να δω τα fashion shows των ταλαντούχων Ελλήνων σχεδιαστών (βλ. Vassilis Zoulias, Parthenis κ.ά.) για το Φθινόπωρο 2017, η σημερινή μέρα θα έχει αέρα από Καναδά! Το σχεδιαστικό δίδυμο των Dsquared2 θα παρουσιάσει σήμερα ένα μέρος της νέας τους Fall 2017 συλλογής, την οποία περιμένω πώς και πώς για να δω!

Και μετά από τα… flashing lights των φωτογράφων είμαι σε διάθεση για (πάρα) πολύ χορό –ίσως και λίγο twerking (μη με κρίνεις, φταίει η μουσική!). Αφού το ρολόι δείξει 11.45 μ.μ και πριν προλάβω να μεταμορφωθώ και πάλι σε κολοκύθα, θα κάνω μια στάση στο αγαπημένο πάρτυ (και στέκι) της Αθήνας. Το Bubble Butt Party στο Penthouse (Τριπτολέμου 31, Γκάζι) σήμερα τα «βάφει»…. (ασπρό)μαυρα. Κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα, οι διοργανωτές του πάρτυ, παρουσιάζουν το Gotham, ένα μυστηριώδες, dark πάρτυ στην καρδιά της πόλης όπου όλα μπορούν να συμβούν (μέχρι και εγώ να κάνω twerk!). Με το ασπρόμαυρο outfit μου λοιπόν, θα… λιώσω στον χορό με τις RnB και Hip-hop μουσικές των Dj Rider, Goodfella, Tht και Ritmo.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από αυτόν, για να κλείσει η σημερινή μου βόλτα. Ακόμη και αν την ίδια έχω κάνει πάνω από μια φορά…. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει