Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Ελβίρα πήγε Πειραιά
Ο Απρίλιος ήρθε, το καλοκαίρι άρχισε να «μυρίζει» και λέω να πάρω μία μικρή γεύση κατηφορίζοντας προς Πειραιά. Έλα, πάμε!
Πρώτη στάση το Λιοντάρι, γνωστό και ως Porto Leone στη μύτη του Πειραιά, πίσω από το Χατζηκυριάκειο. Είναι το καφέ που αγκαλιάζει το ομώνυμο μνημείο που φυλάει την είσοδο του λιμανιού. Από εδώ απολαμβάνω τη θέα στη θάλασσα, χαζεύω τα καράβια που έρχονται και κάνω σχέδια με ποιο θα ήθελα να φύγω το καλοκαίρι. 

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα έκανε κύκλους με τη μόδα
Ο χώρος της μόδας, ένας αντικατοπτρισμός της κοινωνίας μας, με έντονη σημειολογία και δεύτερες αναγνώσεις. Μια μορφή τέχνης με κύκλους, πολλούς κύκλους, που άλλοτε σε κάνουν να στροβιλίζεσαι και άλλοτε να ζαλίζεσαι.  
Στο επίκεντρο όλων, σταθερά το κλασικό. Και τι πιο γοητευτικό και αξιοθαύμαστο από μια νέα, φρέσκια ματιά σε ένα έργο διαχρονικό; 
Ρητορικά ρωτώντας αυτή την Τρίτη πάω στην πόλη. Στο i-D Concept Store στο Κολωνάκι όπου φιλοξενείται η έκθεση: 
«Α Tseklenis Tribute 
The 70s Drawings Revisited».
Για να δω από κοντά τα σπάνια και αυθεντικά ζωγραφικά σε χαρτί των σχεδίων για υφάσματα του Γιάννη Τσεκλένη. Του Κύριου Γιάννη Τσεκλένη- με διορθώνω.

*Την Τετάρτη, η Μελίνα κάνει βόλτα ανεπανόρθωτη
Μ’ αυτή, τη λαμπερή διάθεση , θα πάω στη Χάρητος 35. Εκεί, στη Gallery Genesis, o μαγικά και ανεπανόρθωτα αγαπημένος μου Γιάννης Ξανθούλης, κάνει έκθεση! Είχε εγκαίνια χθες, κι εγώ, η ανεπανόρθωτα ασυγχώρητη, δεν κατάφερα να πάω.Τον θαυμάζω τόσο μα τόσο πολύ, τον Γιάννη Ξανθούλη. Τη γραφή του, το ήθος του, την τρυφεράδα του, το πικρό του χιούμορ, το μυαλό του, τη χαμογελαστή μελαγχολία του, την αλήθεια του. Θα τρέξω για να δώ πόσο θα με εντυπωσιάσει και ως ζωγράφος και φωτογράφος! Ναι, εικαστική είναι η «Έκθεση ανεπανόρθωτη» του Ξανθούλη, στη Genesis. Κι όπως δηλώνει ο ίδιος, «πρόκειται για μια ιδιωτική αφήγηση με συγγραφικό, πρωτίστως, πρόσημο και την αφελή παρηγοριά ότι εγκλωβίζω κάποιες στιγμές, όπως δηλαδή γίνεται και στα βιβλία, στα ποιήματα, στις πινελιές των ζωγράφων, στις φωτογραφίες και στις προθέσεις της τέχνης γενικότερα ερήμην της άγριας πραγματικότητας».

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα έφαγε στην Αιόλου
Θα φτάσω, λοιπόν, στην Ερμού και θα ξεκινήσω από Σύνταγμα προς την Καπνικαρέα, να την κατηφορίζω. Όταν φτάσω Αιόλου και συγκεκριμένα στον αριθμό 17Α, θα κάνω την πρώτη στάση να ξεκουραστώ και να φάω το κλασικό πρωινό κουλούρι σε ενισχυμένη έκδοση. Είμαι σίγουρη ότι ξέρεις για τι πράγμα μιλάω. Το Oven Sesame. Θα φάω αυτό που βλέπεις στην κεντρική εικόνα. Λέγεται Light Bite και περιέχει αφράτη κρέμα τυριού, φρέσκα μυρωδικά, άπαχη καπνιστή γαλοπούλα, ντομάτα, αγγούρι κα πράσινη σαλάτα. 

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ έπαιξε... Game boy
Είχα «κολλήσει» σαν παιδί με το Game Boy και ακόμη περισσότερο με το Super Mario παιχνίδι! Είχα τερματίσει όλες τις πίστες και ήμουν πολύ περήφανη για αυτό!
Καταλαβαίνεις λοιπόν τον ενθουσιασμό μου, όταν έμαθα ότι η έκθεση “Vintage Toys”* επιστρέφει για άλλη μια φορά στην Τεχνόπολη! Δεν κατάφερα να πάω την προηγούμενη φορά, οπότε φέτος δεν έχω σκοπό να την χάσω. Λίγα λόγια για την έκθεση λοιπόν: Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση με θέμα παλιά & συλλεκτικά παιχνίδια κυρίως από τις δεκαετίες του ‘70-‘80-‘90. 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ