Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ώρα για Game Boy και χούμους

Η Κέλλυ νοσταλγεί τα παιδικά της χρόνια με αφετηρία την Τεχνόπολη.


Κέλλυ Νόβακ

Στο έχω πει ότι μικρή ήμουν αγοροκόριτσο; Νομίζω ότι φταίει το γεγονός ότι έχω δύο «αδέρφια» (πρώτα ξαδέρφια για την ακρίβεια) που είναι αγόρια. Σαν η μικρότερη της οικογένειας λοιπόν, πάντα «κληρονομούσα» τα πράγματά τους. Από μερικά –unisex- ρούχα μέχρι και παιχνίδια. Κάπως έτσι έφτασε στα χέρια μου το πρώτο μου Game Boy. Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που πρωτοκυκλοφόρησε το ’80 και το οποίο είναι σαν μια μίνι, κινητή πλατφόρμα gaming. Είχα «κολλήσει» σαν παιδί με το Game Boy και ακόμη περισσότερο με το Super Mario παιχνίδι! Είχα τερματίσει όλες τις πίστες και ήμουν πολύ περήφανη για αυτό!

Καταλαβαίνεις λοιπόν τον ενθουσιασμό μου, όταν έμαθα ότι η έκθεση Vintage Toys”* επιστρέφει για άλλη μια φορά στην Τεχνόπολη! Δεν κατάφερα να πάω την προηγούμενη φορά, οπότε φέτος δεν έχω σκοπό να την χάσω. Λίγα λόγια για την έκθεση λοιπόν: Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση με θέμα παλιά & συλλεκτικά παιχνίδια κυρίως από τις δεκαετίες του ‘70-‘80-‘90. Διαθέτει περίπου 40 περίπτερα -βγαλμένα απο άλλη εποχή!- στα οποία θα συνταντήσουμε συλλέκτες που θα παρουσιάσουν την προσωπική τους συλλογή παλιών και συλλεκτικών παιχνιδιών. Επίσης θα υπάρχουν καμπίνες Arcade διαθέσιμες για το κοινό με free credits, retro video games, κονσόλες, τραπέζι Subbuteo, μοντελισμό, κόμικς, επιτραπέζια, λούτρινα, stickers, φιγούρες, διοράματα Lego και Playmobil, pedal cars αλλά και καταστήματα εξειδικευμένα σε παιχνίδια της εποχής που αγαπήσαμε. Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι η έκθεση αυτή καλύπτει όλα τα γούστα και σίγουρα σκοπό έχει να μας κάνει να νοσταλγήσουμε τα παιδικά μας χρόνια!

Μιάς λοιπόν και θα βρίσκομαι στο Γκάζι το εστιατόριο Χρύσα Χρύσα (Αιολέων 40 & Καλλισθένους) στα Πετράλωνα είναι μόλις δυό τσιγάρα δρόμος από την Τεχνόπολη. Έχω σκοπό να πάω σήμερα (που ξέρω ότι δεν θα γίνεται τόσο χαμός όσο το υπόλοιπο σουκού!) γιατί μου έχει λείψει να φάω καλά και σε ένα καλό εστιατόριο, χωρίς όμως να χρειαστεί να αδειάσω το πορτοφόλι μου!

Περιμένω λοιπόν, πώς και πώς να ξαναδοκιμάσω το καταπλητικό χούμους με τις τραγανές πικάντικες τορτίγιες και το θεϊκό που-λιώνει-στο-στόμα καραμελωμένο κατσικάκι με πατάτες φούρνου και επειδή πλησιάζει η μεγαλοβδομάδα, θέλω να προλάβω να κάνω τις… διατροφικές αμαρτίες μου!

Θαυμάσια πάντως φαντάζει και η σημερινή μου βόλτα. Ειδικά, όταν θα έχω περάσει τόσες ώρες νοσταλγώντας τα παιδικά μου χρόνια! Τι λες, θα ακολουθήσεις;

*Πληροφορίες για την έκθεση “Vintage Toys

7 -8-9 Απριλίου 2017

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Κτίριο «Νέοι Φούρνοι»

Ώρες διεξαγωγής :

7 Απριλίου 2017 17:00 - 23:00

8-9 Απριλίου 2017 10:00 - 23:00

 

Είσοδος: 3€ για όλο το 3ήμερο

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ