Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πετράλωνα, Κολωνάκι, Ν. Ψυχικό, Καισαριανή: Φύγαμε!

Πόσες βόλτες χωράνε σε μια μέρα; Σε ένα βράδυ; Σ' ένα απόγευμα; Σε μια πόλη; Η Λένα, σήμερα, χώρεσε τέσσερις!


Λένα Γρηγορίου

Καλό Μάη μας! Λουλουδένιο, ηλιόλουστο, μυρωμένο! Και καλές μας Μαγιάτικες βόλτες! Βόλτες είπα; Φύγαμε!

Έχεις διαβάσει την Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων, έχεις πολλές φορές γίνει στον ύπνο (και στον ξύπνιο σου) μεγάλη Αλίκη, γι' αυτό είμαι σίγουρη πως το Alice Cakewitch, το τρομερό γλυκατζίδικο στα Κάτω Πετράλωνα ( Hούς 42), γεμάτο με ζωγραφιές παραμυθένιες, θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη βόλτα για σένα. Δεν ξέρω αν θα διαλέξεις πορτοκαλόπιτα, μιλφέιγ ή λέμον πάι, αλλά ό,τι κι αν "χτυπήσεις" θα λιώσεις απ' τη γλύκα και τη νοστιμιά του.

Και μετά τη… γλυκοκατάνυξη, beaute! Κολωνάκι Και περπατώντας τη Σόλωνος δεν γίνεται να μη σταματήσω στο νούμερο 6 θαυμάζοντας ένα πενταώροφο κτίριο και τη μαγική του βιτρίνα που είναι γεμάτη δεντρολίβανα, αλόη και λεβάντες. Μάλιστα. Η φύση στη μέση της πόλης! Μέσα σε γλάστρες. Είναι το Apivita Experience Store που με φυτά από την ελληνική φύση σε καλεί στην πιο μυρωδάτη βόλτα της ημέρας. Τα φυσικά προϊόντα της Apivita μπορείς και να τα δεις και να τα δοκιμάσεις εκεί.

Και μετά; Με τόση φυσική ομορφιά, δεν γίνεται, να μην γιορτάσoυμε. Πώς; M’ ένα μικρό διάλειμμα. Κάτω από μια… Πιπεριά. Και εξηγούμαι: Πιπεριά (αγαπημένη) είναι η μοντέρνα ψαροταβέρνα στο Ν. Ψυχικό (Αγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου), με τα υπέροχα ψαροθαλασσινά (και όχι μόνο) που μαζευόμαστε για ένα "πειραγμένο" διάλειμμα με τους παιδικούς μου φίλους (και φίλες)! Το απολαμβάνουμε, το χαιρόμαστε, το γλεντάμε και όλοι μας το περιμένουμε αυτό το Πιπερο-μάζεμα μας, με ...γλυκόξινη, κριτσανιστή, καλοτηγανισμένη, καλοψημένη, αρωματισμένη διάθεση! 

Σήμερα θα πάω μαζί σου. Για να γιορτάσουμε την ανοιξιάτικη φυσική μας διάθεση με δυο (άντε τρία) ποτηράκια και φρέσκα ψαράκια.

Άλλωστε μετά, θα έχει πεζοπορία το πρόγραμμα. Στη φύση. Στον Υμηττό. Στο "Αισθητικό Δάσος". Ένα βήμα από την Πανεπιστημιούπολη, κοντά στο Μοναστήρι της Καισαριανής. Ο Δημήτρης (ο φίλος που μου αποκάλυψε το μικρό παραδεισάκι της Καισαριανής) ήταν απόλυτος και εκστασιασμένος από την ομορφιά του δάσους. "Πεύκα, κυπαρίσσια, αμυγδαλιές, βελανιδιές, χαρουπιές, ελιές, πλατάνια. Δεν θα χορταίνει το μάτι σου πράσινο. Θα εκπλαγείς από την ομορφιά", μου είπε.

Άσε που όλο αυτό, είναι δημιούργημα μιας γυναίκας! Της Καίτης Αργυροπούλου. Μιας Ελληνίδας, γεννημένης στην Αίγυπτο, που επιστρέφοντας, με τον πρέσβη σύζυγο της, από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα τη δεκαετία του '60, βλέποντας σε μια επίσκεψη της στον Υμηττό την ερειπωμένη, εγκαταλελειμμένη Μονή της Καισαριανής και την κατεστραμμένη γύρω φύση, αποφασίζει να αφοσιωθεί και να κάνει σκοπό της ζωής της το να δώσει ζωή σ' αυτό το "κομμάτι" της πόλης.

Καισαριανή και Αισθητικό Δάσος, λοιπόν, για να «κάψουμε» ό,τι φάγαμε κι ό,τι ήπιαμε αλλά και για να νιώσουμε την αληθινή ομορφιά και μαγεία της φύσης.

Ο μεγάλος περίπατος της Λένας, τελειώνει, σήμερα, εδώ.

Άλλοι μεγάλοι περίπατοι, την επόμενη Τετάρτη.

Φιλιά

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

8 tips για να διαλέξεις το άρωμά σου

Τι να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να διαλέξεις ένα νέο άρωμα που θα σε συντροφεύει στην καθημερινότητά σου.

DO IT YOURSELF

Έξυπνα styling tips για κορίτσια με μεγάλο ντεκολτέ

Πώς να ντύνεσαι με αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα, εξασφαλίζοντας στον εαυτό σου την απαραίτητη στήριξη και άνεση μέσα από τα ρούχα σου

CELEBS

Madonna: Φινάλε για την Celebration tour με πάνω από 1,5 εκ. θεατές

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η συναυλία της "βασίλισσας" της ποπ στη Βραζιλία