Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Ελβίρα το έριξε στις κρέπες

Αυτό που ξέρω όμως, είναι ότι όλο αυτό το περπάτημα μου άνοιξε την όρεξη, για αυτό πάω γραμμή για τις «Κρέπες Κηφισιάς» μία από τις πιο ονομαστές κρεπερί Αθηνών και Προαστίων. Κι επειδή μέρα που είναι μπορώ να μου κάνω ένα δώρο, θα διαλέξω την περίφημη «Death by Chocolate» κρέπα με σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, πουράκια, τρούφα και λίγη ακόμα σοκολάτα, αυτή τη φορά σε σιρόπι!

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πρότεινε γυμναστική

Κάνε γυμναστική στα open gyms των δήμων. Αν δεν έχεις ιδέα σε τι αναφέρομαι, πρόκειται για υπαίθρια γυμναστήρια σε πάρκα, λόφους, δάση. Γυμνάζεσαι, ρουφάς οξυγόνο, απολαμβάνεις μυρωδιά πεύκου, και έχεις και θέα- εμείς στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη κάνουμε στατικό ποδήλατο και έχουμε πιάτο όλη την Αθήνα!

*Την Τετάρτη, η Λένα περπάτησε στο αισθητικό δάσος

Στη φύση. Στον Υμηττό. Στο "Αισθητικό Δάσος". Ένα βήμα από την Πανεπιστημιούπολη, κοντά στο Μοναστήρι της Καισαριανής. Ο Δημήτρης (ο φίλος που μου αποκάλυψε το μικρό παραδεισάκι της Καισαριανής) ήταν απόλυτος και εκστασιασμένος από την ομορφιά του δάσους. "Πεύκα, κυπαρίσσια, αμυγδαλιές, βελανιδιές, χαρουπιές, ελιές, πλατάνια. Δεν θα χορταίνει το μάτι σου πράσινο. Θα εκπλαγείς από την ομορφιά", μου είπε. Άσε που όλο αυτό, είναι δημιούργημα μιας γυναίκας! Της Καίτης Αργυροπούλου.

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα είχε όρεξη για παιχνίδι

Θα κάνω βόλτα με το βλέμμα ψηλά και όταν νιώθω τα πόδια μου να μη με κρατάνε, θα πάρω το αμάξι να φύγω προς Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί, θα απολαύσω τον καφέ μου και θα φροντίσω να καλέσω καλή παρέα για να παίξουμε ωραία επiτραπέζιο, σε ένα παιχνιδιάρικο περιβάλλον. Όλα αυτά στο Αλαλούμ play cafe (Λ. Δεκελείας 128), φυσικά.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ πήγε Μεξικό

Το Ancho Mexican Grill (Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι) προσφέρει χωρίς αμφιβολία, από τις πιο ενδιαφέρουσες μεξικάνικες γεύσεις. Αυτό, γιατί οι «μεξικάνικες καταβολές» του έχουν ένα twist από Καλιφόρνια! Το Chili con Carne, ρύζι με φρέσκο κόλιανδρο, salsa καυτερή και sour cream είναι από τα “star” πιάτα που επιβάλλεται να δοκιμάσει κανείς, όταν βρεθεί στο μαγαζί. Φυσικά, μιας και θα βρεθώ εδώ, θα ικανοποιήσω την λαιμαργία μου –ακόμα και αν ξέρω ότι θα χορτάσω σίγουρα με το πιάτο που θα παραγγείλω- και θα πω το «ναι» στο λαχταριστό burrito bowl, από το οποίο θα τσιμπάω, όσο απολαμβάνω παράλληλα μια δροσερή μπύρα.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα