Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Θησείο με γέλια και γιασεμιά!

Ένας ετεροχρονισμένος εορτασμός αφιερωμένος στο γέλιο!


Ελβίρα Δρακάκη

Έχεις ακούσει τη φράση «μία μέρα χωρίς γέλιο είναι μία μέρα χαμένη»;

Για μένα είναι σχεδόν μότο ζωής, έτσι μου φαίνεται απολύτως φυσικό να γιορτάσω την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου. Ναι, ξέρω, ήταν την Κυριακή, χθες, όμως, ήμουν απασχολημένη με τους φεστιβαλικούς εορτασμούς των γενεθλίων του βαφτιστηριού μου. Εξάλλου, όπως λέει η κολλητή μου, «οι γιορτές κρατάνε 40 μέρες», κάτι που με βολεύει και με ικανοποιεί αφάνταστα!

Λέω να το γιορτάσω στο Θησείο. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μία βόλτα στη γειτονιά στη σκιά της Ακρόπολης μία σούπερ ηλιόλουστη μέρα που «μυρίζει» καλοκαίρι; Εγώ όχι!

Ξεκινώ πάντα με ένα μυρωδάτο καφεδάκι και σήμερα θα πάω στο 6 - Συνεργατικό Καφενείο του Θησείου (Τριών Ιεραρχών 21) γιατί λατρεύω τα ρετρό διακοσμητικά και την μποέμικη αύρα του. Θα κάτσω σε ένα από τα ξύλινα τραπεζάκια του και μαζί με τον καφέ θα βρω την ευκαιρία να διαβάσω ξανά ένα από τα βιβλία που με κάνουν πάντα να γελάω, το «Πάντα Καλά» του Παύλου Μάτεσι.

synergatikothiseio3.jpg

Η Μελανία, η Νάνσυ, ο Γιάγκος, η Αρσενία είναι τυπικοί ήρωες μίας μεσοαστικής γειτονιάς του ’80 και ολίγον αουτσάιντερ. Πράγμα που με φέρνει στην επόμενη στάση μου, το Underdog (Ηρακλειδών 8), για το brunch που σερβίρουν μέχρι τις 17.00. Θα πιάσω μία θέση στην «κρυμμένη» πίσω αυλή και θα δοκιμάσω το Huevo Rotos con Chorizo, δηλαδή αυγοπατάτες με λουκάνικο chorizo.

Και καθώς πέφτει η νύχτα έρχεται η ώρα για το main event της ημέρας μου που είναι η προβολή της αγαπημένης μου κωμωδίας όλων των εποχών σε ένα από τα ωραιότερα σινεμά της Αθήνας.

zefyros.jpg

Ναι, είναι η ώρα για «αγιόκλημα και γιασεμιά» στο Ζέφυρο που άνοιξε πριν μερικές ημέρες και σήμερα θα παίζει την ταινία «οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης», μία παρωδία του μύθου του Αρθούρου δοσμένη με το καυστικό και ενίοτε «καμμένο» χιούμορ των Monty Python που αγαπώ. Αν δεν την έχεις δει έλα μαζί μου, πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις για τους Ιππότες που λένε Νι και την Αγία Χειροβομβίδα!

Σου υπόσχομαι ότι θα γελάσεις με την καρδιά σου όπως πρέπει να κάνεις κάθε μέρα!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου