Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Καφές στο χέρι και φύγαμε για Νέα Σμύρνη

Γυαλιά ηλίου: Check. Δροσιστικός καφές: Check. Αθλητικό κολάν: Check.


Κέλλυ Νόβακ

Κρίση ξε-κρίση, εμείς οι Έλληνες ένα πράγμα δεν στερούμαστε με τίποτα: τον καφέ. Δεν υπάρχει νομίζω κάτοικος της Ελλάδας που να μην έχει ξεστομίσει την φράση «Πάμε για έναν καφέ;», σε κάποιο φίλο του. Είμαστε άνθρωποι του καφέ. Τι να κάνουμε; Όταν έχουμε ηλιοφάνεια 9 μήνες τον χρόνο, γίνεται να μην θέλουμε να επισκεφθούμε μια καφετέρια και να απολαύσουμε το κρύο καφέ μας και να κάνουμε το πατροπαράδοτο… «κουσκουσάκι» με τα φιλαράκια; Αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος που ξέρουμε να απολαμβάνουμε έναν καφέ. Με ένα καφέ στο χέρι και οργώνοντας τους δρόμους της πανέμορφης πόλης μας, μια χαρά την βγάζουμε! Και προσωπικά, ευχαριστιέμαι πάρα πολύ τις βόλτες αυτές. Ειδικά, όταν έχει καλό καιρό!

Σήμερα λοιπόν, αυτό θα κάνω. Με ένα καφέ στο χέρι θα κάνω μια τεράστια βόλτα στην αγαπημένη μου γειτονιά: τη Νέα Σμύρνη.

Πρώτη στάση στα Starbucks (Ελ. Βενιζέλου & 25ης Μαρτίου). Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, ευτυχώς για εμάς, τα Starbucks μας δροσίζουν με τους… νέους δροσιστικούς cold brew καφέδες τους! Σήμερα είναι Παρασκευή, οπότε θα επιτρέψω στον εαυτό μου να ενδώσει σε ένα σούπερ λαχταριστό καφέ, γι΄αυτό και θα παραγγείλω ένα Affogato Style Frappuccino – ένα τέλειο πάντρεμα δύο υπέροχων γεύσεων: Σε μια από τις αγαπημένες βασικές γεύσεις Frappuccino (Caramel, mocha και άλλες) οι baristas προσθέτουν στο τέλος μια δόση ζεστού espresso που απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα! Έμπνευση για το Affogato style αποτελεί ένα Ιταλικό επιδόρπιο από παγωτό που κυριολεκτικά «πνίγεται» σε espresso. Στα Frappuccino η προσθήκη μιας δόσης ζεστού espresso  αντισταθμίζει τη γλυκύτητά τους και ισορροπεί τέλεια με τον πάγο. Η επιλογή Affofago Style μπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε Frappuccino διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις επιλογές σε διαφορετικές γευστικές προτάσεις. Yummy!

Με τον παγωμένο καφέ μου στο χέρι, έφυγα για τα μαγαζιά! Η αγορά της Νέας Σμύρνης είναι άκρως ενημερωμένη, οπότε γνωρίζω ότι θα βρω ό,τι χρειάζομαι εδώ. Πάω λίγο στοχευμένα βέβαια σήμερα, καθώς θέλω να ανανεώσω την γκαρνταρόμπα του γυμναστηρίου. Θα κάνω μια στάση λοιπόν, στα Oysho (25ης Μαρτίου 4), γιατί χρειάζομαι ένα καινούργιο κολάν! Και ξέρεις ότι τα Oysho έχουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ, αθλητικά κολάν!

Φυσικά, η γυναικεία μου φύση δεν μου επιτρέπει να περιορίσω την βόλτα μου σε ένα μαγαζί μόνο! Και μιας και κάνω την βόλτα μου, θα ρίξω και μια ματιά για γυαλιά ηλίου στο κατάστημα οπτικών Centro Ottici (Ελ. Βενιζέλου 22)! Καλοκαίρι έρχεται οπότε επιβάλλεται να ανανεώσω την συλλογή μου και στο εν λόγω μαγαζί, θα βρω σίγουρα όλα τα νέα μοντέλα γυαλιών ηλίου από όλα τα σημαντικά brands, αλλά και πολύ καλές προσφορές!

Γυαλιά ηλίου λοιπόν: Check. Δροσιστικός καφές: Check. Αθλητικό κολάν: Check. Τι έμεινε λοιπόν; Να απολαύσω την βόλτα μου! Και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος την Νέα Σμύρνη από το Άλσος για να το κάνω αυτό! Οπότε να ξέρεις ότι θα με βρεις εκεί. Κάτω από μια πέργκολα με τον Frappucino μου στο χέρι, να απολαμβάνω αυτή την θαυμάσια μέρα!

Τι καλύτερο από αυτό;

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Οι πρώτες διακοπές μετά τον χωρισμό της

Οι φωτογραφίες με μαγιό που πόσταρε η ηθοποιός

CELEBS

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό «αντίο» του Θανάση Ευθυμιάδη

Ο «Αντώνης Καλούδης» αποχαιρετά τη Χριστίνα του