Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα το ζει το Δράμα

Στο «Σινέ Πετρούπολις».



Όλοι εσείς που στη γειτονιά σας βρίσκεται ένα θερινό σινεμά με θέα Ακρόπολη, να ξέρετε, ζηλεύω λιγάκι.

Δεν σκάω όμως κιόλας γιατί η δική μου γειτονιά έχει να υπερηφανεύεται για το σινεμά της το θερινό, που λέγεται Σινέ Πετρούπολις, και είναι εντελώς ερωτεύσιμο- με τα γιασεμιά του, το μπαρ με τα νάτσος και τις μπύρες, το ευγενικό προσωπικό του. Και τις ταινιάρες του!

Σήμερα Τρίτη 23/5 ανοίγει τις πύλες του με μια εντυπωσιακή έναρξη, που νομίζω ότι προσδιορίζει το ύφος και τη φιλοσοφία του χώρου. 

Με το 39ο Φεστιβάλ Δράμας (πρώτο χειροκρότημα), με τους σκηνοθέτες των ταινιών παρόντες στις προβολές (δεύτερο χειροκρότημα) και με δωρεάν είσοδο (χειροκροτώ ακόμα).

Τι θα δούμε; Μήπως πέσει πολλή κουλτούρα; Θα σου τα πω όλα! 

Αλλά πρώτα θα σου πω ότι μόλις πριν δύο χρόνια είχα παρακολουθήσει έναν μίνι μαραθώνιο ταινιών μικρού μήκους, από το Φεστιβάλ της Δράμας πάντα, καλοκαιράκι, με φίλους, στο υπέροχο Φουγάρο στο Ναύπλιο. Και μαγεύτηκα. Είδα τουλάχιστον 2-3 ταινιάκια που με άφησαν άφωνη, και ένα που δεν θα ξεχάσω ποτέ ( με μια νεαρή μητέρα που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το παιδί της- συγκλονιστική).

Στο σήμερα, και αφήνω τα δράματα, αυτές είναι οι ταινίες που θα προβληθούν απόψε:
 
Κύβος - Cube / Αλέξανδρος Σκούρας
Χρυσός Διόνυσος Golden Dionysos / Μυθοπλασία/Fiction, 24΄, 2016 

Ο Μάκης, ένας άεργος 35άρης, δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο, πέρα από την εξωπραγματική ταχύτητα που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ. Μαζί με την αδελφή του και τη μητέρα του, μαζεύονται στο πατρικό σπίτι για να υποδεχτούν τον μικρότερο αδελφό και αγαπημένο της μητέρας, που επιστρέφει από το εξωτερικό.

Φιλοκτήτης - Ο Μύθος ενός Ξένου / Κατερίνα Καλκετενίδη
Βραβείο Ντοκιμαντέρ / Έλληνες του κόσμου/Ντοκιμαντέρ 16΄, 2016 
 
"Φιλοκτήτης - Ο Μύθος ενός Ξένου" είναι ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους το οποίο επαναπροσδιορίζει την κλασική ελληνική τραγωδία «Φιλοκτήτης», μέσα από το πρίσμα της καθημερινής ζωής και των αγώνων ενός πρόσφυγα από τη Σιέρα Λεόνε. Η ταινία διαδραματίζεται στην Αθήνα, μέσα σε αυξανόμενο αντί-μεταναστευτικό κλίμα ως αποτέλεσμα μιας χώρας που εισέρχεται στο όγδοο έτος οικονομικής ύφεσης.

Η Χέλγκα Είναι στο Λουντ / Θέλγια Πετράκη
Τιμητική Διάκριση Σχεδιασμού Ήχου / Μυθοπλασία / Fiction, 20΄, 2016 
 
Μια γυναίκα, ένας νεαρός μαθητής πιάνου, ένας ηλικιωμένος άνδρας, ένας ψυχίατρος και μια γάτα. Τι ενώνει αυτούς τους ανθρώπους; Τι τους χωρίζει; Ποια είναι η Χέλγκα; Που είναι το Λουντ;

Ρήξη Τυμπάνου/Κινηματογραφικό Εργαστήριο Κιν/κής Λέσχης Ηλιούπολης
Εύφημος Μνεία/Σπουδαστική ταινία, Μυθοπλασία, 19΄, 2016 
Ήχοι της πόλης...πόσο μπορούν να μας επηρεάσουν

Το Κινηματογραφικό Εργαστήριο για Δημιουργία Ταινίας Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους που διοργάνωσε από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Οκτώβριο του 2015 η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, είχε σκοπό να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες όλα τα στάδια μιας κινηματογραφικής παραγωγής, από  τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την προβολή της ταινίας, μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν όλα τα εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου. Έτσι οι συμμετέχοντες συνεργάστηκαν, έγραψαν, κινηματογράφησαν, μόνταραν και γεύτηκαν τη χαρά και  τη συγκίνηση αλλά και την ανησυχία και το άγχος μέχρι να δημιουργήσουν  την ταινία τους.

Αλεπού / Ζακλίν Λέντζου
Βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» για την καλύτερη γυναικεία σκηνοθετική παρουσία/Τιμητική Διάκριση Ήχου Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου /Βραβείο Τεχνικής Αρτιότητας της Ένωσης Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης
Μυθοπλασία, 28΄, 2016 

Aθήνα, καλοκαίρι. Μετά από καβγά με τη μάνα του, ο Στέφανος, ένας ατίθασος έφηβος, μένει μόνος στο σπίτι με τα αδέρφια του και το άρρωστο σκυλί τους, τη Λούση. Κανείς τους δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι πρόκειται για την τελευταία ανάλαφρη μέρα της ζωής τους. Ήδη όλα έχουν αλλάξει.

Μάγδα / Δημήτρης Ζούρας
Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας Σπουδαστική ταινία / Μυθοπλασία, 20΄, 2016 

Η Μάγδα έχει πολλούς φίλους. Της αρέσει να χορεύει με τα περιστέρια, να παίζει με την αγαπημένη της κούκλα και να είναι με τη μαμά της, που την αγαπάει πολύ. Χτες η Μάγδα έγινε 30 χρονών.

Twist / Μιχάλης Παπαντωνόπουλος
Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος, Σπουδαστική ταινία, Μυθοπλασία, 15΄, 2016 

Το συμβούλιο των καθηγητών πρέπει να πάρει μία απόφαση. Η ώρα περνάει αλλά δεν είναι πια σίγουροι. Η Δάφνη περιμένει στον διάδρομο.

Λοιπόν, λοιπόν, φόρα ζακέτα και έλα! Στις 9μμ αρχίζει.

Κι αν δεν προλάβεις, έλα την Τετάρτη, συνεχίζεται (δες εδώ τις ταινίες: www.cinepetroupolis.gr).

Πληροφορίες:

-Είσοδος Ελεύθερη

-Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος "Σινέ Πετρούπολις": 25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη 
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ