Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Σκαλίζοντας το παρελθόν στην Καλλιθέα

Η Μαριέτα κάνει βόλτα σε μαγαζιά που το "παλιό" έχει την τιμητική του.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Τελευταία Πέμπτη του Mαΐου σήμερα και εγώ αποφάσισα να κάνω τις βόλτες μου, σε μια περιοχή που σίγουρα δεν μου έρχεται πρώτη στο μυαλό όταν κανονίζω έξοδο: Καλλιθέα! 

Στον πιο πυκνοκατημένο δήμο της Ελλάδας, φτάνεις με ένα σωρό τρόπους. Τραίνο, λεωφορεία, τρόλεϊ... Μετρό δεν έχει και απορώ, αλλά δεν πειράζει, βολικός είναι και ο ΗΣΑΠ. Στάση Καλλιθέα, λοιπόν, και λέω μιας και έμαθα πρόσφατα την ιστορία της, να μην κατευθυνθώ σε μέρη μοδάτα και καινούργια αλλά σε στέκια που κυριαρχεί το παλιό στοιχείο. 

Πρώτη στάση, στο Παραδοσιακό καφενείο 1968 (Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου 99)! Το όνομα του, από το Μάη του '68. Φιλοσοφικά μανιφέστα, ζεστασιά, ένας καθρέφτης από το παρελθόν, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό για πρωινό καφέ με νοσταλγία. Νομίζω ότι εδώ είναι το κατάλληλο μέρος, να πιω τον τελευταίο ελληνικό καφέ της σεζόν!

Δεύτερη στάση, Ανθός Γεύσεων (Ευαγγελιστρίας 96). Το μαγαζί καινούργιο αλλά η ιστορία του ξεκινάει κάπου στο 1970. Τότε, ήταν μπακάλικο! Σήμερα, είναι στέκι. Ο χώρος προσεγμένος και η κουζίνα ακόμα περισσότερο, καθώς την επιμελείται ο νικητής του Master Chef 2, Γιώργος Γεράρδος. Εκεί θα φάω λιχουδιές με βασικό συστατικό ελληνικά προϊόντα και θα μοιραστώ με την παρέα μου την πληροφορία ότι η Καλλιθέα έχει... μύθο. Αν προσέξεις, έχει έμβλημα τον Θησέα, γιο του Αιγέα, ο οποίος σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, όταν επέστρεψε από την Κρήτη όπου είχε σκοτώσει τον Μινώταυρο, αποβιβάστηκε στις ακτές της σημερινής Καλλιθέας!

Τρίτη στάση, Τρυποκάρυδος (Σαπφούς 115). Μετά από κους κους και ιστορίες (οκ με το google στο χέρι, το παραδέχομαι), το κλείσιμο θέλει Τρυποκάρυδο. Άνοιξε το 2004, πρόσφατα άλλαξε χέρια και θέλω να δω από κοντά τις αλλαγές. Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσω μπύρες φτηνές, σε ένα αγαπημένο περιβάλλον, με ωραία μουσική και μεγάλη δόση... βινυλίου. Εβίβα!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός