Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Ελβίρα το έριξε στο διάβασμα

Ευτυχώς που αυτές τις ημέρες «τρέχει» η 40η Γιορτή Βιβλίου στην Αθήνα, για να μπορέσω να ανανεώσω το στοκ μου. Και το πιο τέλειο είναι ότι έχει στηθεί εκεί όπου κάνουμε έναν από τους πιο ωραίους περιπάτους στο κέντρο, στον πεζόδρομο της Ερμού. Ξέρεις, στο κομμάτι που ξεκινάει από την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο και φτάνει μέχρι το Γκάζι και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 11 Ιουνίου. 

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πήγε Μαύρο Πρόβατο

Με αυτές και άλλες πολλές σκέψεις (ε, δεν λέγονται και όλα, να μείνει υλικό να γράψουμε και κανένα βιβλίο) θα πάω σήμερα στο Παγκράτι, στο Μαύρο Πρόβατο. Σίγουρα το έχεις ακούσει. Όλοι το ξέρουν. Αφού, να σκεφτείς, την πρώτη φορά που πήγα και το έψαχνα (επαφή με το κέντρο της πόλης, καμία), εκεί, κοντά στο Καλλιμάρμαρο, πρόσεξα μια κοπελίτσα με ακουστικά στα αυτιά, «Μοντέρνα είναι, θα το ξέρει», έκανα τη σκέψη η 40άρα. Και πέτυχα διάνα. Με καθοδήγησε με σαφήνεια, και χαμόγελο.

*Την Τετάρτη, η Μελίνα είχε ΕΛΠΙΔΑ

Η σημερινή βόλτα μας, λοιπόν, θα είναι στο νοσοκομείο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Όχι, δεν θα είμαι μόνη μου. Θα έρθει και το Μαράκι μαζί μου. Και όχι μόνο θα έρθει, αλλά και θα σας γράψει αυτή τη βόλτα! 

«Και να, που θα ξεναγηθώ πάλι στους πολύχρωμους χώρους του νοσοκομείου της ΕΛΠΙΔΑΣ. Δεν θα χαμογελάσω -μόνο- με τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί, ούτε θα συνομιλήσω με τους ανθρώπους που από ασθενείς μετατράπηκαν σε υγιείς εργαζόμενους και συνοδοιπόρους του Ιδρύματος. Θα κάνω κάτι πιο ουσιαστικό. Θα γίνω κι εγώ ενεργό μέλος της προσπάθειας που ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν, με μοναδικό στόχο να σώσει ζωές. Παιδικές ζωές. Σήμερα, θα γίνω εθελόντρια δότρια μυελού των οστών»

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα ανέβηκε ταράτσα

Έφυγα, λοιπόν! Η σημερινή μου βόλτα θα ξεκινήσει με καλό φαγητό σε ένα περιβάλλον που θυμίζει επαρχία. "Ταβέρνα του Διοματάρη" (Δημοφώντος 80, Άνω Πετράλωνα). Ο καλός καιρός είναι ιδανικός για αυτό το μαγαζί που στην ταράτσα  του έχει στρωμένο χαλίκι, ξύλινες καρέκλες και πράσινο τριγύρω. Οι κρητικές λιχουδιές θα γεμίσουν το στομάχι μου και η ρακή θα καταφέρει για λίγο να με κάνει να ξεχάσω τα προβλήματα της καθημερινότητας. 


*Την Παρασκευή η Κέλλυ έφυγε για τριήμερο

Μιας και μπορώ να διαγράψω από την “to-do” λίστα μου, τη δουλειά αυτή, μπορώ τώρα να κάνω focus σε σημαντικότερα πράγματα: να φτιάξω την βαλίτσα μου! Must-have item που δεν πρέπει να λείπει από αυτή; Το μαγιό φυσικά! Και η αλήθεια είναι ότι φέτος, δεν έχω προλάβει να πάρω καινούργιο μαγιό, παρόλα αυτά ξέρω ακριβώς που πρέπει να κοιτάξω για ένα. Θα μπω λοιπόν στο site της Stefania Frangista και θα επιλέξω ένα από τα φανταστικά μαγιό της καινούργιας της συλλογής “The Milos Collection” (=λες να είναι αυτός ο προορισμός μου για το Σ/Κ;). 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

I say a little prayer for you: τα ψυχολογικά οφέλη της προσευχής

Η σχέση νου-ψυχής στο μικροσκόπιο της επιστήμης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.