Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κέντρο, ιός και Άγιο Πνεύμα!

Σήμερα ισορροπούμε ενέργεια και χαλάρωση και ξεκινάμε την εβδομάδα όπως πρέπει!


Ελβίρα Δρακάκη

Του Αγίου Πνεύματος σήμερα και μάλλον η μισή Αθήνα έχει βγει εις τα εξοχάς, γιατί πολύ λίγους μας βλέπω να κυκλοφορούμε!
Δεν πτοούμαι, όμως, και ευελπιστώντας στην καλή διάθεση του καιρού, που μας τα έκανε κυριολεκτικά μούσκεμα την Κυριακή, ετοιμάζομαι για άλλη μία βόλτα στην πρωτεύουσα και τα πέριξ. 

Λόγω της ημέρας, παίρνω αφορμή από το αρχαίο «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και σπεύδω να ξεκινήσω με τη φροντίδα του σώματος, αφού για το πνεύμα έχω όλη την ημέρα! 

Βάζω αθλητική περιβολή και sneakers, παίρνω στρωματάκι γυμναστικής και πάω νωρίς νωρίς στον Εθνικό Κήπο, όπου όλο τον Ιούνιο τρέχει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων για να τον ζήσουμε αλλιώς! Σήμερα, όπως και όλες τις καθημερινές από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 γίνεται μάθημα γυμναστικής, που περιλαμβάνει τρέξιμο, όργανα και ασκήσεις ευλυγισίας. Δηλαδή όχι μόνο θα ξυπνήσουμε για τα καλά, αλλά θα ξεκινήσουμε και την εβδομάδα γεμάτες ενέργεια! Εντάξει, σε καταλαβαίνω κι εσένα που δυσκολεύεσαι με το πρωινό ξύπνημα. Υπάρχει όμως μάθημα Yoga στον ίδιο χώρο το απόγευμα 19.00-20.00 άρα δεν έχεις καμία δικαιολογία!

kipos.jpgΓια να ξυπνήσω, όμως, για τα καλά χρειάζομαι και λίγο καφέ, ομολογώ. Κάθομαι στο 7 Jokers στη Βουλής που πρότεινε πρόσφατα η Κέλλυ. Αράζω στην εξωτερική μπάρα και κάνω χάζι την κίνηση του κέντρου και διαπιστώνω το κλασικό αξίωμα μίας πόλης: ότι όλοι όσοι κυκλοφορούν στο δρόμο μοιάζουν να βιάζονται πάντα να φτάσουν κάπου αλλού. 

Εγώ, όμως, δεν βιάζομαι καθόλου. Μου έχω κλείσει ένα απόγευμα χαλάρωσης παρέα με βιβλίο και την καλύτερη θέα θάλασσα στον Πειραιά
Επόμενη στάση, λοιπόν, Καστέλα και Bowling Center. Σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια, το Bowling στον Προφήτη Ηλία (Ιερού Λόχου) άνοιξε πριν μερικά χρόνια και πάλι για το κοινό και πραγματικά το μπαλκόνι του είναι ασυναγώνιστο. 

Μπορεί από άποψη διακόσμησης να το βρεις λίγο υπερβολικό (θα σου πω μόνο ότι θα δεις από ενυδρεία και lifesize αγάλματα των θεών του Ολύμπου, μέχρι το αμαξάκι των Flintstones και μία μακέτα του Παρθενώνα!) αλλά πραγματικά η θέα, που φτάνει μέχρι τη Γλυφάδα και ακόμα παραπέρα, αξίζει! 
bowling.jpg

Σήμερα μαζί με τη θέα (και ίσως μία pizza από τον ξυλόφουρνο του μαγαζιού) θα απολαύσω και το καινούριο μου βιβλίο, «Το Ίχνος». Αν βλέπεις σειρές, ίσως έχει πάρει το μάτι σου το Strain, που είναι βασισμένο στο βιβλίο και μιλά για έναν ιό που μετατρέπει τους ανθρώπους σε βαμπίρ. Μπορεί να σου ακούγεται τετριμμένο, αλλά με συγγραφέα τον Guillermo del Toro, νομίζω ότι μόνο βαρετό δεν θα είναι. 

Αλλά και να βαρεθώ, η λύση υπάρχει: θα δοκιμάσω τις ικανότητές μου στο bowling και που ξέρεις, μπορεί να πετύχω το απόλυτο strike

Τέλεια ξεκίνησε και πάλι η εβδομάδα. Μέχρι την επόμενη Δευτέρα, σε χαιρετώ! 
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου