Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ούζα, γλυκό κουταλιού και θερινό σινεμά

Σήμερα, η Λένα, σε καλεί για ουζάκι και σινεμαδάκι!


Λένα Γρηγορίου

Αν τόσο καιρό που πάμε βόλτες μαζί, δεν έχεις καταλάβει πως είμαι τύπος… κατανυκτικός, πολύ θα με απογοητεύσεις. Εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι, και σου λέω πως αγαπάω κάθε είδους “κατάνυξη”: κρασοκατάνυξη, τσιπουροκατάνυξη, ουζοκατάνυξη, κλπ, κλπ.

Σήμερα λοιπόν, λέω να πάμε για ουζοκατάνυξη. Στη γειτονιά μου, το Ν. Ψυχικό. Σ' ένα από τα πιο αγαπημένα μου μαγαζιά για μεζέδες και ουζάκι. Φυσικά αναφέρομαι στο "Χοχλιδάκι" (Αδριανείου 31), ένα από τα πιο καλόγουστα, "χαλαρά" και προσιτά ουζερί της περιοχής.

Θα καθίσουμε αναπαυτικά σε ένα από τα τραπεζάκια στην πανέμορφη αυλή του και θα πάρουμε στα χέρια μας τον (πλούσιο) κατάλογό του. Μιας και αυτό είναι ένα από τα μαγαζιά που... τιμώ πολύ συχνά, έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα πιάτα και -σου εγγυώμαι ότι- κανένα δεν με έχει απογοητεύσει. Παρόλα αυτά, θα σταθώ στα αγαπημένα μου: κοψιδάκια χοιρινά, κεφτεδάκια με άφθονο δυόσμο, τραγανά ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και υπέροχες σπιτικές πατάτες τηγανιτές. Το Χοχλιδάκι είναι φημισμένο για την πλούσια λίστα με διάφορες ετικέτες ούζου, αλλά προσωπικά σου προτείνω το Ματαρέλι. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. Α, και κάτι τελευταίο: στο τέλος του γεύματος, το μαγαζί κερνάει το κα-λύ-τε-ρο γλυκό του κουταλιού που έχω δοκιμάσει. Και, πίστεψέ με, έχω δοκιμάσει πολλά. 

Κι αφού φάμε και την τελευταία μπουκιά του γλυκού (κυριολεκτικά), λέω να ανηφορίσουμε λίγο πιο ψηλά, στην οδό Λουκούργου, στον αριθμό 3. Τι βρίσκεται εκεί; Η Αβάνα, ένας κινηματογράφος από τους πιο αγαπημένους μου. Εκεί μας περιμένει η «Κυρία Σλόαν», που δεν είναι άλλη από την τελευταία ταινία του Τζων Μάντεν! Με ηρωίδα μια γυναίκα δυναμική, γοητευτική, επικίνδυνη , αποφασισμένη ,πάντα και παντού, να κερδίζει.

Μόνο η νίκη είναι ο στόχος της. Με κάθε μέσο, οποιοδήποτε κόστος.

Ε, όχι , καθόλου δεν θα την συμπαθήσουμε αυτή την κυρία, αλλά καλό είναι να δούμε την Τζέσικα Τσαστέιν, μια κορυφαία Αμερικανίδα ηθοποιό, να ερμηνεύει, χτίζοντας την κομμάτι κομμάτι, αυτή την αδίστακτη Σλόαν που κινεί τα κέντρα εξουσίας του Λευκού Οίκου.

Πολιτικό θρίλερ , χαρακτηρίζουν οι κριτικοί την «Κυρία Σλόαν». Και πες μου, αν, με όλα όσα ζούμε αυτούς τους καιρούς σε τούτο τον τόπο, θα μπορούσαμε να δούμε κάτι πιο ταιριαστό στην πραγματικότητα μας…

Ως την επόμενη Τετάρτη,

Φιλιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του