Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ραντεβού στον μικρόκοσμο των Α. Πετραλώνων

Η Μαριέτα τη βροχή δεν τη φοβάται! 


Μαριέτα Χριστοπούλου

Όλα τα είχα σκεφτεί. Θα πήγαινα Πετράλωνα, να απολάμβανα τον ήλιο και τα τραπεζάκια έξω. Όλα τα είχα σκεφτεί. Μόνο τον καιρό δεν είχα υπολογίσει και να που μου τα γυρνάει. Τι κι αν έχουμε 8 Ιουνίου; Έξω σύννεφα και βροχές πιθανές. Ανατροπή σχεδίων! Φυσικά και θα κάνω τη βόλτα μου, όπως είχα σκεφτεί, στα Πετράλωνα, απλά θα έχει μερικές προσαρμογές...

Θα ξεκινήσω από το Upupa Epops (Αλμήνης 7). Μέσα ή έξω, θα δείξει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπου κι αν κάτσω, θα πιάσω το κινητό στο χέρι γιατί αυτο το μέρος είναι ιδανικό για φωτογραφίες. Ξεχωριστά πλακάκια, φυτά, ωραία έπιπλα. Το χθες στο σήμερα, βαλμένο με τέτοιο τρόπο που δικαίως αυτό το μαγαζί έγινε στο άψε σβήσε talk of the town! 

Μετά το καφεδάκι, ωραία θα ήταν να τσιμπήσω το κάτι τις. Γι' αυτό θα πάω στο Ραντεβού (Καλλισθένους 85). Θα πάρω ένα τσιπουράκι και θα ξεκινήσω την κουβέντα, χαζεύοντας που και που έξω από τη τζαμαρία του. H πλατεία Μερκούρη, έχει τόσο πράσινο όσο χρειάζομαι μια τέτοια μέρα. Το ραντεβού, επίσης. Λίγη Ανατολή στο πιάτο, λίγο αλκόολ στο ποτήρι και όλα αυτά σε ένα μικρό, χοχουλιάρικο, χώρο με μυρωδιά παλιού καφενείου.

Μετά το τσίπουρο, επιβάλλεται ένας μεσημεριανός ύπνος, δε νομίζεις; Ξεκούραση, λοιπόν, και τακτοποίηση εκρεμμοτήτων που προέκυψαν από την πρωινή βόλτα. Και μόλις όλα μπουν στη θέση τους, θα πάω στον Μικρόκοσμό μου (Συγγρού 106). Μιλάω γι' αυτό το ξεχωριστό σινεμά που βρίσκεται στο Κουκάκι. Πέμπτη σήμερα και τα δύο εισιτήρια έρχονται πολύ οικονομικά! Θα κλείσει, λοιπόν, το βράδυ μου εκεί. Με το "Ήρεμο Πάθος", το οποίο διηγείται τη ζωή της μεγαλύτερης Αμερικανίδας ποιήτριας, Έμιλι Ντίκινσον. 

  

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του