Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Tη Δευτέρα, η Ελβίρα χαλάρωσε στον Πειραιά
Μου έχω κλείσει ένα απόγευμα χαλάρωσης παρέα με βιβλίο και την καλύτερη θέα θάλασσα στον Πειραιά! Επόμενη στάση, λοιπόν, Καστέλα και Bowling Center. Σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια, το Bowling στον Προφήτη Ηλία (Ιερού Λόχου) άνοιξε πριν μερικά χρόνια και πάλι για το κοινό και πραγματικά το μπαλκόνι του είναι ασυναγώνιστο. 

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα βυθίστηκε στο ηλιοβασίλεμα
Θα πάω στην Γκαλερί 7, στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Μανώλη Ψαρρού, με τίτλο «Ηλιοβασίλεμα». Θα αφεθώ στη ματιά του δημιουργού και θα έρθω πιο κοντά στη προσωπική δύση και ανατολή μου. Δεν ξέρω εάν θα προσπαθήσω να μπω στη ματιά του, ή μήπως απλά αφεθώ στις δικές μου σκέψεις, χαμένη στα μαγικά χρώματα της μητέρας φύσης. Εκτιμώντας ξανά τις στιγμές. 

*Την Τετάρτη, η Λένα πήγε για ούζα
Σήμερα λοιπόν, λέω να πάμε για ουζοκατάνυξη. Στη γειτονιά μου, το Ν. Ψυχικό. Σ' ένα από τα πιο αγαπημένα μου μαγαζιά για μεζέδες και ουζάκι. Φυσικά αναφέρομαι στο "Χοχλιδάκι" (Αδριανείου 31), ένα από τα πιο καλόγουστα, "χαλαρά" και προσιτά ουζερί της περιοχής.

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα έδωσε ραντεβού 
Μετά το καφεδάκι, ωραία θα ήταν να τσιμπήσω το κάτι τις. Γι' αυτό θα πάω στο Ραντεβού (Καλλισθένους 85). Θα πάρω ένα τσιπουράκι και θα ξεκινήσω την κουβέντα, χαζεύοντας που και που έξω από τη τζαμαρία του. H πλατεία Μερκούρη, έχει τόσο πράσινο όσο χρειάζομαι μια τέτοια μέρα. Το ραντεβού, επίσης. Λίγη Ανατολή στο πιάτο, λίγο αλκόολ στο ποτήρι και όλα αυτά σε ένα μικρό, χοχουλιάρικο, χώρο με μυρωδιά παλιού καφενείου.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ γνώρισε την Βαλεντίνα
Λέω να επισκεφθώ το ρώσικο εστιατόριο Βαλεντίνα (Λυκούργου 235, Καλλιθέα). Δεν έχω ξαναπάει αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα! Το μαγαζί λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον, και το όνομά του έχει πάρει από την τότε ιδιοκτήτριά του. Έχω διαβάσει ότι σερβίρει από τα πιο αυθεντικά ρώσικα πιάτα. Τα πάντα είναι χειροποίητα μέχρι και το ψωμί που σερβίρουν. Το μενού πέρα από παραδοσιακά πιάτα της Ρωσίας (βλ. Βαρενίκι) έχει και αρκετές γεύσεις από την Μέση Ανατολή, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα «γευστικό περιβάλλον» αρκετά πιο προσβάσιμο και προσεγγίσιμο σε αυτό της ελληνικής κουζίνας.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του