Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Όταν ο Χίτσκοκ συνάντησε την Βαλεντίνα

Η Κέλλυ περνάει την Παρασκευή με μυστήριο!


Κέλλυ Νόβακ

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα το καλοκαίρι είναι το θερινό σινεμά. Ειδικά, αυτή την περίοδο που δεν έχουν… σφίξει ακόμα οι ζέστες, οι βραδινοί καλοκαιρινοί περίπατοι συνδυάζονται τέλεια με μια μεταμεσονύκτια προβολή σε έναν όμορφο, θερινό κινηματογράφο. Ευτυχώς στην Αθήνα, έχουμε πολλές επιλογές και θαυμάσιους χώρους θερινών σινεμά. Παρόλα αυτά σήμερα, θα… παρκάρω αλλού την «αρίδα» μου και θα απολαύσω μια από τις αγαπημένες μου ταινίες, σε έναν αγαπημένο χώρο στην Αθήνα.

Ενθουσιάστηκα –μη σου πω ότι παραλίγο να βάλω τα κλάματα κι όλας!-, όταν έμαθα ότι σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα) έχει προβολή με αφορμή το Park your Cinema event. Παίζεται σήμερα λοιπόν, μια από τις αγαπημένες μου ταινίες!

Λατρεύω τις ταινίες σασπένς του Alfred Hitchcock αλλά πάντα είχα μια ιδιαίτερη αδυναμία στην ταινία “The Birds”. Όταν μια ολόκληρη πόλη «τρομοκρατούν» επικίνδυνα πτηνά, γίνεται να μην υπάρχει ενδιαφέρον; Ίσως όχι αν είχε κάνει την ταινία κάποιος άλλος σκηνοθέτης, γιατί ο Hitchcock έχει την ιδιότητα να καταφέρνει να δημιουργήσει μυστήριο από το πουθενά! Ακόμη και όταν πρόκειται για πουλιά!

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη λοιπόν, με την προβολή αυτής της ταινίας, ακόμη και αν την έχω δει άπειρες φορές, κυρίως για το γεγονός ότι τα θερινά σινεμά της πόλης μας δεν προβάλλουν πια τόσο συχνά παλιές, κλασικές ταινίες που ταιριάζουν τόσο πολύ στο σκηνικό ενός όμορφου θερινού κινηματογράφου!

Και μιας λοιπόν, και θα είμαι στην περιοχή και αφού από τις βόλτες μου δεν λείπει ποτέ το φαγητό, λέω να επισκεφθώ το ρώσικο εστιατόριο Βαλεντίνα (Λυκούργου 235, Καλλιθέα). Δεν έχω ξαναπάει αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα! Το μαγαζί λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον, και το όνομά του έχει πάρει από την τότε ιδιοκτήτριά του. Έχω διαβάσει ότι σερβίρει από τα πιο αυθεντικά ρώσικα πιάτα. Τα πάντα είναι χειροποίητα μέχρι και το ψωμί που σερβίρουν. Το μενού πέρα από παραδοσιακά πιάτα της Ρωσίας (βλ. Βαρενίκι) έχει και αρκετές γεύσεις από την Μέση Ανατολή, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα «γευστικό περιβάλλον» αρκετά πιο προσβάσιμο και προσεγγίσιμο σε αυτό της ελληνικής κουζίνας.

 

Οι τιμές είναι λογικές (περίπου 15€ το άτομο), οπότε για άλλη μια μέρα θα την βγάλω στην… φτήνια! Κάνω βλέπεις save up για τις καλοκαιρινές διακοπές μου…

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του