Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Χορεύοντας ως το Άμστερνταμ

Με μία μαγική καρέκλα Darling πάμε στο Πασαλιμάνι!


Ελβίρα Δρακάκη

Ήρθε άλλη μία Δευτέρα και ελπίζω επιτέλους ο καιρός να μου κάνει τη χάρη και να συμμορφωθεί με το ημερολόγιο, γιατί χθες πάλι μούσκεμα μας τα έκανε κυριολεκτικά!

Γιατί σήμερα το πρόγραμμά μου έχει υπαίθριες δραστηριότητες και χρειάζομαι οπωσδήποτε τη βοήθεια του καιρού. 
Για άλλη μία φορά θα σε κατεβάσω Πειραιά, λογικό δεν είναι; Θέλω κι εγώ να σου δείξω λίγο τα μέρη μου!

Λοιπόν, δώσε προσοχή: θα ξεκινήσουμε από το πρωί στις 11.00 στο Δημοτικό Θέατρο (Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου), για να πάρουμε μέρος στο Dance meetings (piraeus version) της χορογράφου Άριας Μπουμπάκη. Είναι μία performance όπου οι κάτοικοι του Πειραιά συναντιούνται με τη χορογράφο και την ομάδα της και μαζί φτιάχνουν ένα καινούριο κόσμο χρησιμοποιώντας το σώμα, την κίνηση, το περιβάλλον, το ρυθμό και το χορό! Θα γίνουμε δηλαδή και εμείς μέρος του έργου, πόσο τέλειο είναι αυτό;

Dancemeetings.jpg

Πρέπει, όμως, να πιούμε και ένα καφέ βρε παιδί μου, και τι καλύτερο από το The Darling Bar (Ηρ. Πολυτεχνείου & Δραγάτση 8) που είναι και ακριβώς δίπλα μας; Θα αράξουμε στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Δραγάτση και θα πιούμε ένα καφέ από τα αρωματικά χαρμάνια που φέρνει το Darling και το βοήθησαν να γίνει σχεδόν αμέσως talk of the town! 

thedarlingbar.jpg
Κι αν περάσει η ώρα χωρίς να το καταλάβουμε από την κουβέντα και το χάζι στην κίνηση του Πειραιά, θα δοκιμάσουμε κάτι από το ξεχωριστό μενού. Εμένα μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον το μίνι burger κοτόπουλο με αβοκάντο και σος τεριγιάκι αλλά δεν θα έλεγα όχι και στην καρμπονάρα με αυγό μελάτο και σύγκλινο από τη Μάνη (γεια σου πατρίδα!).

Να ξέρεις στις 19.30, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, θα είναι σε εξέλιξη το δεύτερο μέρος του Dance meetings όπου με μία καρέκλα και ένα ζευγάρι ακουστικά θα «παρακολουθήσουμε» την κύρια δράση της performance όχι όμως με τα μάτια αλλά με τα αυτιά μας! 

amsterdambar.jpg 

Και όπως πέφτει το βράδυ, θα πάμε περπατώντας μέχρι το Amsterdam (Κάνιγγος 2 & Ακτή Μουτσοπούλου). Όχι το ολλανδικό αλλά το πασαλιμανιώτικο, ένα από τα καλύτερα στέκια στον Πειραιά, με πανέμορφη θέα στη Μαρίνα της Ζέας και τραπεζάκια by the sea. Επειδή, όμως, το Amsterdam είναι πάνω από όλα old school bar, θα κάτσουμε στη μπάρα και ακούγοντας αυθεντική rock θα κάνουμε μπυρογνωσία, δοκιμάζοντας από Murphy’s και Guiness μέχρι Chimay και (την αγαπημένη μου) Krusovice! Αν πάλι δεν προτιμάς μπύρα, ο Μήτσος θα σου φτιάξει ό,τι ποτάκι θες! Και θα σου ξαναγεμίσει τα συνοδευτικά ποπκορνάκια ξανά και ξανά για να νιώθεις σαν στο σπίτι σου (αν το σπίτι σου έχει ξύλινη μπάρα και rock memorabilia για διακόσμηση)!

Θα σε δω σε μία εβδομάδα, καλή αντάμωση!
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φεστιβάλ Στη Σκιά Των Βράχων 2026 - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 13- 27 Ιουλίου

Άλλη μια εβδομάδα με υπέροχες εκδηλώσεις ξεκινά για το Φεστιβάλ Βράχων

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

"Mother Company" των Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου και Κωνσταντίνου Θωμαΐδη

Το ντοκιμαντέρ Mother Company στις 14 και 15 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-Πειραιώς 260.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν της Στέγης μάς κάνει να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο

Εν μέσω καλοκαιριού, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει το στίγμα της νέας σεζόν με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει από υδάτινο διαλογισμό και την επιστροφή του Robert Icke μέχρι διεθνείς συμπράξεις με τους Jim Jarmusch και Łukasz Twarkowski.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026

Πάρτε αποφάσεις να προχωρήσετε σε αλλαγές σε ό,τι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

VIRAL

The Bell Jar: το καστ της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς

Η εμβληματική νουβέλα της Sylvia Plath αποκτά σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά με την Billie Eilish στον ρόλο της Esther Greenwood.

ΣΠΙΤΙ

Η μέθοδος Sudoku για το πακετάρισμα ταξιδιού

Η viral μέθοδος Sudoku υπόσχεται 27 σύνολα από μόλις εννέα ρούχα, με τάξη αντί για χάος.

Best of Network