Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Χορεύοντας ως το Άμστερνταμ

Με μία μαγική καρέκλα Darling πάμε στο Πασαλιμάνι!


Ελβίρα Δρακάκη

Ήρθε άλλη μία Δευτέρα και ελπίζω επιτέλους ο καιρός να μου κάνει τη χάρη και να συμμορφωθεί με το ημερολόγιο, γιατί χθες πάλι μούσκεμα μας τα έκανε κυριολεκτικά!

Γιατί σήμερα το πρόγραμμά μου έχει υπαίθριες δραστηριότητες και χρειάζομαι οπωσδήποτε τη βοήθεια του καιρού. 
Για άλλη μία φορά θα σε κατεβάσω Πειραιά, λογικό δεν είναι; Θέλω κι εγώ να σου δείξω λίγο τα μέρη μου!

Λοιπόν, δώσε προσοχή: θα ξεκινήσουμε από το πρωί στις 11.00 στο Δημοτικό Θέατρο (Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου), για να πάρουμε μέρος στο Dance meetings (piraeus version) της χορογράφου Άριας Μπουμπάκη. Είναι μία performance όπου οι κάτοικοι του Πειραιά συναντιούνται με τη χορογράφο και την ομάδα της και μαζί φτιάχνουν ένα καινούριο κόσμο χρησιμοποιώντας το σώμα, την κίνηση, το περιβάλλον, το ρυθμό και το χορό! Θα γίνουμε δηλαδή και εμείς μέρος του έργου, πόσο τέλειο είναι αυτό;

Dancemeetings.jpg

Πρέπει, όμως, να πιούμε και ένα καφέ βρε παιδί μου, και τι καλύτερο από το The Darling Bar (Ηρ. Πολυτεχνείου & Δραγάτση 8) που είναι και ακριβώς δίπλα μας; Θα αράξουμε στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Δραγάτση και θα πιούμε ένα καφέ από τα αρωματικά χαρμάνια που φέρνει το Darling και το βοήθησαν να γίνει σχεδόν αμέσως talk of the town! 

thedarlingbar.jpg
Κι αν περάσει η ώρα χωρίς να το καταλάβουμε από την κουβέντα και το χάζι στην κίνηση του Πειραιά, θα δοκιμάσουμε κάτι από το ξεχωριστό μενού. Εμένα μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον το μίνι burger κοτόπουλο με αβοκάντο και σος τεριγιάκι αλλά δεν θα έλεγα όχι και στην καρμπονάρα με αυγό μελάτο και σύγκλινο από τη Μάνη (γεια σου πατρίδα!).

Να ξέρεις στις 19.30, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, θα είναι σε εξέλιξη το δεύτερο μέρος του Dance meetings όπου με μία καρέκλα και ένα ζευγάρι ακουστικά θα «παρακολουθήσουμε» την κύρια δράση της performance όχι όμως με τα μάτια αλλά με τα αυτιά μας! 

amsterdambar.jpg 

Και όπως πέφτει το βράδυ, θα πάμε περπατώντας μέχρι το Amsterdam (Κάνιγγος 2 & Ακτή Μουτσοπούλου). Όχι το ολλανδικό αλλά το πασαλιμανιώτικο, ένα από τα καλύτερα στέκια στον Πειραιά, με πανέμορφη θέα στη Μαρίνα της Ζέας και τραπεζάκια by the sea. Επειδή, όμως, το Amsterdam είναι πάνω από όλα old school bar, θα κάτσουμε στη μπάρα και ακούγοντας αυθεντική rock θα κάνουμε μπυρογνωσία, δοκιμάζοντας από Murphy’s και Guiness μέχρι Chimay και (την αγαπημένη μου) Krusovice! Αν πάλι δεν προτιμάς μπύρα, ο Μήτσος θα σου φτιάξει ό,τι ποτάκι θες! Και θα σου ξαναγεμίσει τα συνοδευτικά ποπκορνάκια ξανά και ξανά για να νιώθεις σαν στο σπίτι σου (αν το σπίτι σου έχει ξύλινη μπάρα και rock memorabilia για διακόσμηση)!

Θα σε δω σε μία εβδομάδα, καλή αντάμωση!
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του