Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βόλτα στο κέντρο της πόλης

Η Λένα σήμερα πάει βόλτα με την Κέητ Μπλάνσετ στην Πειραιώς 260.


Λένα Γρηγορίου

Τον Ιούνιο τούτο κάθε άλλο παρά καλοκαιρινό τον λες. Όλα μου τα θερινά σινεμά ναυάγησαν άδοξα, τα δυο πάρτι που ήμουν καλεσμένη με μεταμόρφωσαν σε… παπάκι, και, άντε για να μη γκρινιάζω άλλο, ας πω πως από χθες όλα δείχνουν πως το καλοκαίρι είναι εδώ!

Άρα ξεκινάμε βόλτες και βουτιές και ταράτσες και αυλές. Σήμερα, όμως, λέω να είμαι πιο μαζεμένη. Και να τρέξω στην Πειραιώς 260, που τόσο αγαπώ.

Το τελευταίο καλλιτεχνικό εγχείρημα του Βερολινέζου Τζούλιαν Ρόζενφελντ έχει τίτλο «Μανιφέστο». Και είναι μια κινηματογραφική εγκατάσταση για τον ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία.

Σε 13 γιγαντοοθόνες προβάλλονται 13 βίντεο στα οποία πρωταγωνιστεί, ενσαρκώνοντας μοναδικά, 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, η μαγική Κέητ Μπλάνσετ. Ναι, αυτή η πανέμορφη και πολυβραβευμένη Αυστραλέζα που λατρέψαμε στη «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντυ Άλλεν, στην “Carol” του Τοντ Χέηνς, στον «Ιπτάμενο Κροίσο» του Σκορτσέζε.

Η 46χρονη ηθοποιός, που χωρίς να διστάσει να τσαλακωθεί, μεταμορφώθηκε 13 φορές για της ανάγκες του Μανιφέστο, ερμηνεύοντας μονολόγους από 13 διαφορετικές περσόνες: μια χορογράφο, μια δασκάλα, μια εργάτρια, μια χρηματίστρια, αλλά κι έναν άστεγο.

Έχω μεγάλη ανυπομονησία να βρεθώ στην Πειραιώς 260. Ξέρω πως ο Ρόζενφελντ θεωρείται ένας από τους κυριότερους σύγχρονους δημιουργούς και πως ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου, επέλεξε το Μανιφέστο του για την έναρξη του Φεστιβάλ, όμως δεν σου κρύβω πως ο μαγνήτης για μένα είναι η Μπλάνσετ.

Δυο ώρες κρατάει το Μανιφέστο και μπορείς να το δεις κάθε απόγευμα, από τις 19.00μμ, στην Πειραιώς 260, ως τις 19 Ιουλίου.

Ως την επόμενη Τετάρτη,

καλοκαιρινά φιλιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας