Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βάλε την μπαντάνα σου, κατακόκκινο κραγιόν και φύγαμε για βόλτα

Η Κέλλυ, fan του ύφους του ’50 και του ’60,  σήμερα φηφίζει ρετρό.


Κέλλυ Νόβακ

Ψέματα δεν θα σου πω. Δεν ήμουν ποτέ του ρετρό στιλ και δεν με απασχολούσε ποτέ να αφομοιώσω αυτή την vintage αισθητική στις εμφανίσεις μου. Παρόλα αυτά, δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει να το βλέπω σε άλλους να ανθρώπους ή ότι δεν το θαυμάζω. Αντιθέτως. Είμαι φαν αυτού του τόσο θηλυκού, σέξι και empowering ύφους από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 που χαρακτηρίζει μέχρι και σήμερα το στιλ πολλών γυναικών και ανδρών.

Σήμερα, λοιπόν, θα γίνω μια από αυτούς! Θα αφήσω τα… μοντέρνα ρούχα μου στην άκρη, θα πιάσω το ψηλόμεσο τζιν παντελόνι μου, την μπαντάνα μου, το κατακόκκινο κραγιόν μου και τα dancing shoes μου και θα φύγω τρέχοντας για το Athens Retro Festival*!  

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, το Athens Retro Festival κάνει μια βουτιά στο παρελθόν και στην καρδιά του Γκαζιού γιορτάζει τις όμορφες μέρες του παρελθόντος και όχι μόνο! Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει διαδραστικά δρώμενα, θεματικά booth με ιδιαίτερη διακόσμηση, ρετρό shops, φαγητό και live μουσικές βραδιές εποχής.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από ένα τόσο «βαρύ» πρόγραμμα πιστεύω ότι θα είμαι αρκετά ικανοποιημένη από την σημερινή βόλτα μου, παρόλα αυτά, τώρα που καλοκαίριασε δεν με χωράει το σπίτι! Και μιας και είναι Παρασκευή (και αύριο μπορώ να ξυπνήσω ό,τι ώρα θέλω) θα συνεχίσω την βραδιά μου, εκεί γύρω στην περιοχή, παραμένοντας πάντα στο ίδιο πνεύμα με αυτό του φεστιβάλ! Τζαζ, blues, ροκ και funk μουσικές θα ακούσω στο Κεραμείο ενώ απολαμβάνω το (φθηνό) ποτό μου. Θαυμάσιος χώρος, τέλεια αυλή -για τώρα το καλοκαίρι ειδικά- και η διακόσμησή που είναι επηρεασμένη από το παρελθόν (το Κεραμείο προηγουμένως ήταν εργαστήρι κεραμοποιίας), θα με βοηθήσει να παραμείνω στο… ρετρό κλίμα της ημέρας!

Τι λες; Θα… μπεις και εσύ στην μηχανή του χρόνου μαζί μου;

 

*Το Athens Retro Festival θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου 2017 στο Παλαιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι απέναντι από την Τεχνόπολις.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φεστιβάλ Στη Σκιά Των Βράχων 2026 - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 13- 27 Ιουλίου

Άλλη μια εβδομάδα με υπέροχες εκδηλώσεις ξεκινά για το Φεστιβάλ Βράχων

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

"Mother Company" των Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου και Κωνσταντίνου Θωμαΐδη

Το ντοκιμαντέρ Mother Company στις 14 και 15 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-Πειραιώς 260.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν της Στέγης μάς κάνει να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο

Εν μέσω καλοκαιριού, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει το στίγμα της νέας σεζόν με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει από υδάτινο διαλογισμό και την επιστροφή του Robert Icke μέχρι διεθνείς συμπράξεις με τους Jim Jarmusch και Łukasz Twarkowski.

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Σικελία: Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για ένα υπέροχο τριήμερο

Στη Σικελία με αγάπη: Τρεις μέρες και τρεις επιλογές για να πάτε... και να ξαναπάτε  

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026

Πάρτε αποφάσεις να προχωρήσετε σε αλλαγές σε ό,τι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

VIRAL

The Bell Jar: το καστ της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς

Η εμβληματική νουβέλα της Sylvia Plath αποκτά σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά με την Billie Eilish στον ρόλο της Esther Greenwood.

Best of Network