Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Greene & green...

Μιλάμε για πολλή δύναμη και μεγάλη δόξα!


Λένα Γρηγορίου

Μη μου πεις πως σε αφήνουν αδιάφορη οι "κλασικές αξίες" γιατί, τότε, δεν θα σε πάρω μαζί μου στη σημερινή βόλτα. Και ξέρεις κάτι; Εσύ θα χάσεις. Γιατί εγώ έχω κάθε καλή διάθεση να περάσουμε παρέα την Τετάρτη μας και να σε προσκαλέσω στη γειτονιά μου, το Ν. Ψυχικό. Είπες ΟΚ; Φύγαμε.

Ξεκινάμε από το Albion , στην Ομήρου . Στέκι των... πάντων! Πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Θα καθίσουμε έξω, στον κήπο. Και θα δεις που ούτε που θα καταλάβεις πώς θα περάσει η ώρα με την κουβέντα, τη μουσική και  το τρελό χάζι. Εννοείται πως θα πιούμε καφέ ελληνικό, διπλό, σκέτο. Εσύ; Πορτοκαλόπιτα με παγωτό; Τι καφές είναι αυτός; Αστειεύομαι, καλά κάνεις. Η... δίαιτα θέλει καλοπέραση!

Τα PUBLIC, που λέω να πάμε, μετά τον καφέ-πορτοκαλόπιτα, να ψάξουμε για βιβλία, είναι στον διπλανό μας δρόμο (Σολωμού 3). Θέλω να βρω ένα βιβλίο που έχω διαβάσει πριν χρόνια,το λάτρεψα, μα... ήταν δανεικό! Ναι, μου το είχαν δανείσει... Ποτέ δεν ήταν στη βιβλιοθήκη μου, δικό μου. Και τώρα που κυκλοφορεί σε καινούργια μετάφραση (Μαργαρίτα Ζαχαριάδου) και καινούργια έκδοση (Εκδόσεις Πόλις) θα το αγοράσω. Είναι του Γκράχαμ Γκρήν, "Η δύναμις και η δόξα". Παλιό αλλά υπέροχο. Και είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Κι ας γράφτηκε από τον 35 χρονο (τότε) Γκρήν, 75 χρόνια πριν. Νομίζω πως η γραφή και η ωριμότητα του συγγραφέα είναι το καλύτερο αντίδοτο για τούτες τις προεκλογικές μέρες και νύχτες μας. Θα σου το... δανείσω μόλις το τελειώσω!

Το βράδυ με περιμένει το ...μπαλκόνι μου, οι μουσικές μου κι ο χαλαρός εαυτός μου. Αυτή η βραδινή βόλτα εντός,  είναι από τις πολύ αγαπημένες μου. Θα μου την χαρίσω, λοιπόν.

Ως την επόμενη Τετάρτη, πολλά φιλιά και μια ευχή: Καλή ψήφο!


 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα