Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι καλύτερες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Γωγώ έκανε στην... Ανάφη
Αφού περιπλανηθώ για ώρες στα δαιδαλώδη στενά των Αναφιώτικων, θα καταλήξω για καφέ σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Πλάκας, στο καφέ-μπιστρό Γιασεμί (Μνησικλέους 23) στα σκαλάκια της Μνησικλέους. Θα παραγγείλω έναν ελληνικό και θα χαλαρώσω απολαμβάνοντας τα χρώματα του σούρουπου.

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα το 'ριξε στα φλαμίνγκο
Δεν ξέρω εάν τα σκέφτηκε έτσι τα πράγματα ο συμπαθέστατος και yummy από μόνος του Βασίλης Καλλίδης όταν συνέλαβε την ιδέα του νέου του χώρου, του Pink Flamingo.
Θα το διαπιστώσω όμως σήμερα που θα βρεθώ εκεί, μαζί με μια φίλη που αγαπά εξίσου το φαγητό.
Το καλό φαγητό. Που δεν χρειάζεται ούτε luxurious decoration, ούτε ακριβό κατάλογο, ούτε πιστωτική.
Καμιά φορά η ποιότητα και μια έξυπνη ιδέα αρκούν. 

*Την Τετάρτη, η Λένα προτίμησε αυλή
Βγαίνοντας, θα περπατήσω προς Κολωνάκι μεριά. Ξενοκράτους τέρμα. Εκεί, στον αριθμό 50, μας περιμένει μια όμορφη αυλή, όμορφο σπιτικό φαγητό και όμορφοι άνθρωποι. Ε, ναι λοιπόν, πάμε στο "Όμορφο". Αγαπημένο, πεντακάθαρο και πεντανόστιμο.
Ο κύριος Βασίλης και η κυρία Χρυσούλα θα μας συστήσουν τα καλύτερα τους. Κεφτεδάκια, βλίτα, αρακά, γεμιστά, μπριάμ. Το ελληνικό καλοκαίρι της γεύσης δοξάζεται εδώ! Και θα κεράσω και καταϊφι! Σούπερ!

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα έκανε βολτα σε σελίδες
Το "The stars in our eyes" είναι ένα βιβλίο που όχι μόνο θα με κάνει να σκεφτώ λίγο παραπάνω αλλά θα... διακοσμήσει τέλεια και το χώρο μου. Μου αρέσει πολύ το εξώφυλλο του και γενικά μου αρέσουν τα βιβλία να μη κρύβονται πάντα σε βιβλιοθήκες αλλά να βγαίνουν που και που και αυτά στον ήλιο, να τα καμαρώνω εγώ, οι καλεσμένοι μου.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ πήγε Κουφονήσια
Και κατέληξε φυσικά στο Soroco. Αυτό το… θεικό –θα τολμήσω να πω- μαγαζί που έχει τέτοια ενέργεια που ό,τι μουσική κι αν παίζει (καλή θα είναι να είσαι σίγουρη) θα περάσεις καλά και το σημαντικότερο; Θα χορέψεις! Και δεν θα είσαι η μόνη, για πρώτη φορά στα χρονικά. Θα χορεύουν όλοι! Πελάτες και μαγαζάτορες! Εδώ σίγουρα να πιείς ένα σφηνάκι μαύρο ρούμι με μια φέτα ανανά. Revelation, θα με θυμηθείς.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα