Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Γωγώ κατέληξε στην Καισαριανή
Θα καταλήξω στο αναψυκτήριο του δήμου Καισαριανής, στην περιοχή της Καλοπούλας, όπου θα πιάσω έναν από τους μεγάλους ξύλινους πάγκους, που είναι κυριολεκτικά χωμένοι μέσα στα πεύκα και αποτελούν ένα δροσερό καταφύγιο, ακόμη και τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα το έριξε στο κρασί
Θα βρεθώ στον κήπο του Aleria. Του γνωστού εστιατορίου που φυσικά δεν περιμένεις από μένα να σου πω ότι ανήκει στα καλύτερα της πόλης. Εάν έχει έρθει στην πόλη φίλος από επαρχία ή συνάδελφος από εξωτερικό, εδώ να τον πας. Θα μαγευτεί. Αυτό θα στο πω με το χέρι στην καρδιά. Και με το άλλο χέρι στο ποτήρι, το γεμάτο κρύο λευκό κρασί που θα μου προτείνει ο Νικηφόρος. Όταν δεν ξέρεις από κρασιά, δεν το παίζεις ειδικός. Αφήνεις τους επαϊοντες να σε κατευθύνουν. Κανόνας. Μαζί τους, πλάι τους, αν θες, θα μάθεις. Σίγουρα όμως θα ευφρανθείς. 

*Την Τετάρτη, η Λένα απόλαυσε γευστική μακαρονάδα
Έτσι, λοιπόν, από τους Κήπους θα πάω στον… κήπο! Σου μιλάω για το εστιατόριο και το μπαρ του Πάρκου Ελευθερίας, δίπλα στους Κήπους του Μεγάρου, που δεν μπορώ, βέβαια, να σου πω πως είναι στέκι μου, αλλά τις λίγες φορές που έχω πάει, το έχω καταευχαριστηθεί! Ε, και σήμερα λέω να... μου προσφέρω την όμορφη ατμόσφαιρα, τη γευστική μακαρονάδα με πέστο, τα σκανδαλιστικά ντολμαδάκια και το λευκό Σαββατιανό. 

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα πήγε ταφ
Μόλις πέσει ο ήλιος, λοιπόν, θα βάλω τα καλοκαιρινά μου, θα ρίξω και το νέο body splash Messinian Spa με άρωμα καρπούζι πάνω μου, και θα κατευθυνθώ στο taf (Νορμανού 5, Μοναστηράκι). Αυτή η εσωτερική αυλή, είναι ιδανική για να πιω τη μαργαρίτα μου και να συζητήσω τα νέα μου με τα τελευταία μέλη της παρέας που ξέμειναν (κι εκείνα) Αθήνα. 

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ στο Αυτόφωρο
Αυτόφωρο (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 152, Αθήνα): Δεν γίνεται να είσαι Αθηναίος/α και να μην έχεις περάσει κάποιο ξημέρωμα από το Αυτόφωρο να φας πατσά. Είναι το… signature πιάτο του αγαπημένου «ξενυχτάδικου» για τους απόλυτους… ξενύχτηδες! Το θρυλικό εστιατόριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας διανυκτερεύει απέναντι από τον Άρειο Πάγο, και προσφέρει τα δικά του «γιατροσόφια» για το hangover και σπιτικά μαγειρευτά για να στρώσει το στομάχι μετά το αλκοόλ και όχι μόνο. Αν δεν σου αρέσει πάντως ο πατσάς, τότε σίγουρα θα απολαύσεις σίγουρα την τρομερή κοτόσουπα και τα πιάτα με κρεατικά στον φούρνο.

 

*Kεντρική φωτογραφία: Αleria

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;