Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στροφές και τσουγκρίσματα

Η Μαριέτα επιλέγει για σήμερα μαγαζιά που θυμίζουν κάτι από τα παλιά.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Επιτέλους δροσιά! Όχι ότι δεν είμαι του καλοκαιριού και της ζέστης, αλλά να, πώς να το κάνουμε, είναι 28 Σεπτεμβρίου. Το ημερολόγιο το λέει ξεκάθαρα: To Φθινόπωρο είναι εδώ. Δε γίνεται να το υποδεχόμαστε με 30άρια. Επιτέλους, λοιπον, δροσιά.

Θα βάλω μια άνετη φόρμα, κλειστά παπούτσια και τη ζακέτα μου και θα πάρω τους δρόμους πριν και μετά τη δουλειά, φυσικά. 1η στάση, πρωινός καφές σε ένα μοναδικό μαγαζί. "Στροφές" λέγεται και είναι στον Χάμιλτον 7, κοντά στην ΑΣΟΕΕ. Φοιτητοστέκι κυρίως, αλλά εγώ το προτείνω σε κάθε ηλικία. Έχει χρόνια ιστορία πίσω του ως τεϊοποτείο και άρα πολλές επιλογές για τσάι. Εγώ, βέβαια, θα προτιμήσω έναν ελληνικό σήμερα. Μέχρι να έρθει, θα χαζέψω τα σημειώματα στα τραπέζια αλλά και τα παλιά περιοδικά στο χώρο. Ζω σίγουρα στο 2017;

Η απάντηση είναι ναι, γιατί οι δρόμοι με οδηγούν στο γραφείο. Θα σβήσω εκρεμμότητες, θα γράψω, θα οργανωθώ και μετά... ξανά βόλτα! Αυτή τη φορά προς Ψυρρή και συγκεκριμένα το Κρασοπουλίο του Κόκκορα (Αισώπου 4 & Καραϊσκάκη), το οποίο θα αναλάβει και πάλι να με ταξιδέψει στο χρόνο. Μπορεί να είναι σε τουριστικό σημείο αλλά τουριστικό δεν είναι. Έχει ωραία πιάτα, σπιτικά, καλή εξυπηρέτηση και άπειρα πράγματα στους τοίχους του να χαζέψεις. Να, όπως εκείνες τις παλιές φωτογραφικές μηχανές. 

 


 

Και για το κλείσιμο της μέρας, θα πάω Rabbithole. Και εδώ, μπαίνοντας στη στοά, υπάρχουν κάτι από τα παλιά. Πινακίδες μιας άλλης εποχής. Και φυσικά, στην αυλή, μια επιγραφη για "Κατασκευαί Παιγνιδίων". Τέλειος επίλογος για τη σημερινή βόλτα. Θα πιώ μια μπύρα και θα ανανεώσω το ραντεβού μου μαζί σου για την επόμενη Πέμπτη! 


 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα