Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Mια όμορφη βόλτα σε μια μουντή μέρα

Η Κέλλυ σου υπενθυμίζει ότι ακόμα και τις πιο δύσκολες ημέρες, μπορείς να περάσεις καλά!


Κέλλυ Νόβακ

Ξέρεις τώρα πώς είναι αυτά τα πράγματα καμιά φορά. Λίγο η αλλαγή του καιρού και της σεζόν, λίγο η βροχή, λίγο όχι η βροχή και απλά τα υπαρξιακά μας, λίγο η ζωή, η κούραση, η δουλειά, οι σχέσεις και δεκάδες άλλα πράγματα και είναι πολύ εύκολα να σε κάνουν να «βουλιάξεις» στις άσχημες σκέψεις και σε άσχημη διάθεση.

Θέλω, λοιπόν, να σου πω, ότι αν το παθαίνεις και εσύ αυτό, don’t worry! Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις «μουντές» ημέρες μας (hint και στον καιρό), αλλά παρόλα αυτά, εγώ είμαι εδώ για να σε… πάω βόλτα και να σου φτιάξω την διάθεση!

Προσωπικά, το δικό μου «γιατρικό» για αυτές τις περιπτώσεις, είναι ένα: η θάλασσα. Είμαι νησιώτισσα εξάλλου και την μισή μου ζωή την έχω περάσει κοιτώντας το απέραντο γαλάζιο, ακόμα κι όταν είμαι ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη.

Αλλά όπως σου είπα, για σήμερα, που είναι μια μέρα που «βγάζει» όλη την κούραση και άγχη της εβδομάδας, θα την φέρω… τούμπα! Και έτσι λοιπόν, θα πιω το κρασί μου με την παρέα μου, θα αγναντέψω την θάλασσα –από το καλύτερο σημείο της Αθήνας- και ξέρω από τώρα, ότι θα περάσω καλά. Μη σου πω εξαιρετικά!

Έφυγα λοιπόν, για Μικρολίμανο και κάνω στάση στο πολυαγαπημένο Ιστιοπλοϊκό (Aκτή Μικρολίμανου, Πειραιάς). Ένα από τα πιο «διαχρονικά» αν θες, μαγαζιά του Πειραιά, που έχει ίσως και την καλύτερη θέα ever! Διαχρονικό είπα (πόσα απίστευτα ξενύχτια κι αν έχω περάσει εκεί!), αλλά ξέχασα να σου πω και «ανανεωμένο»! Γιατί το μαγαζί έχει ανανεωθεί! Απ’ έξω και από μέσα!

Ο Ιστιοπλοϊκός λοιπόν, λαμβάνει ένα πιο μοντέρο makeover, και αποκτάει μια πιο lounge αισθητική. Αλλά δεν είναι μόνο το «περιτύλιγμα» που αλλάζει… Η κουζίνα του μαγαζιού φέρει πια και την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, ενώ head bartender είναι ο Δημήτρη Νταφόπουλος, συνδημιουργός του “Τhree Cents”.

Επιβεβαιωμένη λοιπόν, είναι η αλλαγή της moody διάθεσής μου σήμερα, μετά από ένα λαχταριστό κοκτέιλ και την θέα του απέραντου γαλάζιου, από το εξαιρετικό αυτό μαγαζί. Και οκέι, μπορεί μετά από ένα-δυο ποτάκια παραπάνω, όλα να δείχνουν πιο ρόδινα, αλλά είναι ακόμα νωρίς, για να… στρώσω στομάχι. Εξάλλου, τι καλύτερο από ένα ωραία πιάτο comfort food, για να «γιάνει» κάθε «πληγή»;

Βέβαια για εμένα (ίσως και για κάθε Έλληνα) το καλύτερο “comfort food”, πιάνεται με ένα χέρι. Ένα παραδοσιακό, old school σουβλάκι, από τα πιο old school σουβλατζίδικα των Νοτίων Προαστίων, επιβάλλεται κάτι τέτοιες στιγμές. Στον Λευτέρη (Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη) δεν θα βρεις «σως φέτας» ή «σως μπάρμπεκιου» χωρίς γλουτένη, ή μπιφτέκι λαχανικών με μυρωδικά και δεν ξέρω κι εγώ πιο άλλο είναι το… trend στα σουβλάκια, αυτές τις μέρες. Θα βρεις το πατροπαράδοτο σουβλάκι χοιρινό με κρεμμύδι, ντομάτα και πατάτες και ξεροψημένη πίτα και πίστεψέ με, θα γλύφεις μέχρι και τα δάχτυλά σου! Είναι πολύ απλά τα πράγματα εδώ και εκεί φαίνεται και η… μαεστρία του ψήστη –αν θες την γνώμη μου! Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που η εν λόγω ψησταρία λειτουργεί από το 1953!

Υπάρχει λοιπόν, καλύτερος τρόπος για να (ξε)περάσει κανείς τις… μαύρες του; Καλή παρέα, καλή θέα και καλό φαγητό και είμαι σίγουρη ότι θα δω το… ουράνιο τόξο να ξεπετάγεται, μετά την καταιγίδα!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα