Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Happy Alcoholidays!

Η Κέλλυ υποδέχεται τα… “alcoholidays” και περνάει μια πολύ fancy βραδιά!


Κέλλυ Νόβακ

Πάνε αρκετά χρόνια τώρα που με την παρέα μου, γιορτάζουμε κάθε Χριστούγεννα, τα “Alcoholidays”. Είναι ένα έθιμο που έχουμε μερικούς φίλους και που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια, κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων.

Pixel

Κάνοντας μια «μίξη» της λέξης “alcohol” και της λέξης “holidays”, προέκυψαν τα “Alcoholidays”. Πριν βιαστείς να με κρίνεις ότι εγώ και οι φίλοι μας είμαστε… μπεκροκανάτες (ΟΚ, μπορεί να είμαστε λίγο), θέλω να σου πω ότι αυτός ο «θεσμός» έχει έναν αρκετά όμορφο σκοπό.

Ξεκινήσαμε λοιπόν, αυτό το έθιμο, με σκοπό να βρισκόμαστε πιο συχνά και να βγαίνουμε περισσότερο και τις καθημερινές. Βάζουμε πάντα ως αφορμή το αλκοόλ, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι όμορφες, γιορτινές στιγμές μεταξύ μας.

Pixel

Ο στόχος επιτυγχάνεται κάθε φορά μπορώ να σου πω και αφού σήμερα μπήκε ο Δεκέμβρης (και επίσημα ο μήνας των Χριστουγέννων!), σημάνει και η έναρξη των Alcoholidays! Το καλό σε όλη αυτή την υπόθεση, πέρα από το γεγονός ότι όλοι οι καλοί φίλοι ερχόμαστε πιο κοντά, είναι ότι ανακαλύπτουμε και νέα μέρη στην Αθήνα, τα οποία επισκεπτόμαστε με σκοπό να απολαύσουμε καλό κρασί!

Σήμερα, θα καθοδηγήσω εγώ την παρέα και στοχευμένα θα τους πάω στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο πιο στολισμένο σημείο της πόλης! Στην Πανεπιστημίου!

Στην στοά της Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα στον αριθμό 10, βρίσκεται το «χλιδάτο» wine bar, Τηλέμαχος. Εκεί που στεγαζόταν παλιά το Cellier είναι τώρα ένα από τα πιο όμορφα wine-bars-παύλα-meat-restaurants, της πόλης. Θα μπούμε σίγουρα σε “alcoholidays” κλίμα στο μαγαζί αυτό, καθώς έχει μια τεράστια και εξαιρετικά ενημερωμένη λίστα με κρασιά. Καλά κρασιά, όχι αστεία. Ο πολυτελής χώρος του μαγαζιού με τα μαρμάρινα πατώματα και τον εντυπωσιακό πολυέλαιο στην είσοδο δεν θα μας σταματήσει από το να συμπεριφερθούμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας, μιας και μετά τις πρώτες γουλιές κρασί, όλοι καταφέρνουν να χαλαρώσουν πλήρως.

Αλλά για να μην μείνουμε με άδειο στομάχι, θα καταβροχθίσουμε σίγουρα κάποιο από τα πιάτα του μενού, όπως το θεϊκό φιλέτο μοσχάρι aka tenderloin, με τις χρυσές τηγανιτές πατάτες που απλά είναι από τα καλύτερα κρέατα που έχω δοκιμάσει (σου είπα, έχω ξαναπάει στο μαγαζί).

Και όπως κάθε φορά, δεν μόνο παίζει ρόλο το καλό κρασί ή το πεντανόστιμο φαγητό, αλλά η παρέα. Και το γεγονός, ότι μετά από τόσα χρόνια φιλίας και τόσων alcholidays που έχουμε περάσει μαζί, συνεχίζουμε να ενδίδουμε στο… έθιμο και συνεχίζουμε να θέλουμε να περνάμε εκπληκτικές στιγμές μαζί.

Happy Alcoholidays λοιπόν!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 20 Μαΐου

Έχετε την προδιάθεση να ανοίξετε καινούριες προοπτικές σε τομείς της ζωής σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Όσοι πετυχαίνουν τους στόχους τους διαθέτουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά

Δες πού πρέπει να εστιάσεις και πώς να οργανωθείς για να πετύχεις ό,τι βάζεις στον στόχο σου