Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κάτι να λάμπει

Το πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στολισμένο με άπειρα φωτάκια, ξυπνά τις πιο απλές χαρές των παιδικών χρόνων της Γεωργίας.


Γωγώ Καρκάνη

Είναι ένα μεγάλο, καλοδιατηρημένο, καταπράσινο και ταυτόχρονα μεσογειακό πάρκο, που αν δεν έχεις δει μέχρι σήμερα, αξίζει να το κάνεις μέσα στις γιορτές. Πέρυσι τέτοιες μέρες επισκέφτηκα για πρώτη φορά το πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος συμμετέχοντας σε μια ξενάγηση στο χώρο, και από τότε όλο λέω να επιστρέψω αλλά το αναβάλλω, γιατί βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου.

Νομίζω όμως ότι δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία να το κάνω από τη σημερινή  μέρα , παραμονή της Πρωτοχρονιάς Τώρα που το πάρκο και τα κτίρια του ιδρύματος είναι στολισμένα με άπειρα φωτάκια, τα οποία πάντα ξυπνούν μέσα μου, αβίαστα, παιδικές χριστουγεννιάτικες χαρές. Φυσικά σε αυτή τη βόλτα θα βρίσκεται μαζί μου ο γιος μου, που στα δύο και κάτι χρόνια του απολαμβάνει περισσότερο από ποτέ τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας παρακολουθώντας την ταινία  που προβάλλεται στις 11.30 το πρωί σε μια αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο της σειράς Park Your Cinema. Οι κλασικές ταινίες της Ντίσνεϊ,  για κάποιο λόγο τις ημέρες των γιορτών είναι πιο απολαυστικές από ποτέ. Ίσως επειδή η αθωότητα και η μαγεία τους ταιριάζουν στα Χριστούγεννα.

snowhite.jpg

Η διαδρομή μας θα συνεχιστεί στο παγοδρόμιο που έχει στηθεί στο πάρκο και αν νιώσουμε αρκετά τυχεροί μπορεί να φορέσουμε παγοπέδιλα και να τολμήσουμε ένα γύρο στην πίστα του. Πάντα ζήλευα τους κατοίκους των πόλεων που έχουν παγοδρόμιο κάθε Χριστούγεννα. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις την παγωνιά των ημερών, χαλάρωσε και απόλαυσέ την.

Και μια που μιλάμε για τον καιρό, αν το επιτρέπει σήμερα θα αγοράσουμε ένα σάντουιτς από την καντίνα στο ξέφωτο και θα χαλαρώσουμε εκεί. Για την ακρίβεια, θα περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να σουρουπώνει, να ανάψουν τα φωτάκια στο σκοτάδι και να απολαύσουμε το θέαμα, προτού πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.    

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός