Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

H Αλεξάνδρα πηγαίνει στο Ναύπλιο

Για παιχνίδι, ιταλικό και έργα Τέχνης



Είναι η αγαπημένη μου πόλη. Το έχεις καταλάβει. Το μέρος των διακοπών, των φίλων, της χαράς. Και ναι, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. 

Pixel

Αυτή η Χριστουγεννιάτικη Τρίτη  θα με βρει εδώ, μαζί με την οικογένειά μου, να βολτάρουμε στους στολισμένους δρόμους του Ναυπλίου. Φέτος ο δήμος νομίζω ότι έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του και δεν βλέπεις ούτε ένα στενάκι αστόλιστο. Πόσο όμορφα!
 

karavi_mesa.jpg
 

Η βόλτα μας θα ξεκινήσει από το πειρατικό καράβι που βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο. Όταν έχεις παιδί, οι βόλτες σου αρχίζουν απαραιτήτως από τα σημεία που υπόσχονται πολύ παιχνίδι. Και αυτό εδώ το καράβι στη στεριά έχει και πολύ παιχνίδι αλλά και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά: Ζωγραφικές, γράμμα στον Άη Βασίλη, γνωριμία με τον αγαπημένο άγιο, φωτογραφίες με τον Κουραμπιέ και τον Πειρατή του πλοίου, face painting.

Pixel

Ε, φυσικά θα πάμε και λίγο πιο πέρα, να κάνουμε συγκρουόμενα και τραμπολίνο. Και με το πολύ παιχνίδι, ανοίγει και η όρεξη. 
 

Itria_mesa.jpg
 

Τι λέτε για αυθεντικό ιταλικό στο Itria cucina italiana, το παλιό Popeye bistro που άλλαξε όνομα αλλά δεν άλλαξε τίποτα στην ποιότητα που προσφέρει; Εδώ ο σεφ Ηλίας Κόκκορης θα μας ετοιμάσει τις πιο τέλειες πίτσες αλλά και πιάτα με pasta, με υλικά που φέρνει απευθείας από την Ιταλία. Και για την ιστορία, Itria ήταν το πρώτο ζυμαρικό, αυτό που έφτιαχναν στο Παλέρμο της Σικελίας οι νοικοκυρές. Κορδόνια από ζύμη, ένα είδος ζυμαρικού που παράγεται ακόμα και σήμερα στη Σικελία με το όνομα trio. 

Μετά; Τι θα κάνουμε μετά, μαμά; θα με ρωτήσει η κόρη μου, και έχω έτοιμη την απάντηση: Θα πάμε στο Φουγάρο!
 

Fougaro_mesa.jpg
 

Ένας υπέροχος χώρος πολιτισμού, μοναδικά στολισμένος και αυτός φέτος με δεκάδες δέντρα και φωτάκια! Εδώ γίνεται το Le Grand Bazar de Noel μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2018, ένα ποικιλόμορφο μπαζάρ με παιχνίδια, δώρα, διακοσμητικά, ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ, αλλά και λιχουδιές και τοπικά προϊόντα. Και ενώ εμείς οι μεγάλοι θα χαζεύουμε, τα παιδιά θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τα παιχνίδια που γίνονται στο Φουγάρο καθημερινά. 

Πόσο όμορφα είναι να υποδέχεσαι το νέο έτος με τόσα φώτα γύρω σου. Με τόσα παιδικά χαμόγελα και τόση αγάπη!  

IΝFΟ

- Itria cucina italiana: Σταϊκοπούλου 32, Ναύπλιο (Παλιά Πόλη), τηλ. 27520 26005, www.itria.com

- Φουγάρο: Ασκληπιού 98, Ναύπλιο, τηλ. 2752047300, www.fougaro.gr
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου