Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Γωγώ επέλεξε πάρκο
Είναι ένα μεγάλο, καλοδιατηρημένο, καταπράσινο και ταυτόχρονα μεσογειακό πάρκο, που αν δεν έχεις δει μέχρι σήμερα, αξίζει να το κάνεις μέσα στις γιορτές. Πέρυσι τέτοιες μέρες επισκέφτηκα για πρώτη φορά το πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος συμμετέχοντας σε μια ξενάγηση στο χώρο, και από τότε όλο λέω να επιστρέψω αλλά το αναβάλλω, γιατί βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου.

Pixel

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα απόλαυσε τον πιο γιορτινό καφέ
Σήμερα το μεσημεράκι θα με βρει στο Noel, σε αυτό το ινσταγκραμικό μέρος, το τόσο υπέροχα στολισμένο, με τους διαφορετικούς χώρους, τους πολυελαίους του, τους πίνακές του, και έναν από τους πιο δυνατούς εσπρέσο που έχω πιει.

*Την Τετάρτη, η Λένα ψώνισε λιχουδιές
Θέλω, φέτος, να παρεκτραπώ! Τρέχω, λοιπόν για μια, ακόμα, δόση δίπλες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, όλα παραδοσιακά και λαχταριστά, στο ζαχαροπλαστείο του Ασημακόπουλου (Χαρ. Τρικούπη 82). Χριστουγεννιάτικη συνήθεια που κρατάει χρόνια, αυτό το γλυκομάγαζο. Φορτώνομαι κουτιά και κουτάκια και συνεχίζω ακάθεκτη. 

Pixel

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα ήπιε μπύρες
Το βραδάκι, θα βρεθώ Μαρίνου Γερουλάνου 57, στη μπυραρία 7Monks. Θα κάτσω με την καλύτερη παρέα μου, σε ένα από τα τραπέζια που θα βρούμε τσακ μπαμ, έτσι γιατί θα σταθούμε τυχεροί.  Θα παραγγείλουμε μια ποικιλία χορταστική που θα με κάνει να... ελευθερώσω το πάνω κουμπί του τζιν. Λουκάνικα, μπριζόλες, φιλέτα, μπιφτέκια, πατάτες τηγανητές, στο κέντρο. Γύρω γύρω 3 διαφορετικές σως. 

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ έφαγε πίτσα
Έφυγα, λοιπόν, για φαγητό! Θέλω κάτι «κόζικο», απλό και ανεπιτήδευτο. Θα πάω στο Flower (Δορυλαιου 2, Αθήνα) στην πλ. Μαβίλη. Κλασικό στέκι. Και γενικά, κλασικός προορισμός η Μαβίλη, για τέτοιες περιπτώσεις. Στο θέμα μου όμως: το Flower είναι ο τέλειος ο προορισμός αν θέλεις να απολαύσεις πίτσα με πολύ λεπτή ζύμη (έτσι είναι η αυθεντική ιταλική πίτσα, οεο!), παρέα με το κρασάκι σου!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου