Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Οι «Ήρωες» πίνουν καφέ στο Κεραμείο και μεθάνε με ούζο και μεζέ στου Λούη

…και καφέ θα πιούμε και τους Ήρωες (μας) θα δούμε και τα μεζεδάκια μας θα χαρούμε! 


Λένα Γρηγορίου

Τετάρτη 17 του Γενάρη, η  εβδομάδα άρχισε περίεργα , μα εγώ, σήμερα,  φοράω το καλό μου χαμόγελο για να με δει χαμογελαστή η καινούργια μέρα. Αν περιμένεις να πάμε μεγάλες βόλτες, έχασες! Αν , όμως, αγαπάς το καλό θέατρο, τον ωραίο καφέ και τους σπιτικούς μεζέδες, είναι η τυχερή σου μέρα. Αργά το απόγευμα, μετά το γραφείο, θα με βρεις στον Κεραμεικό. Έχω λόγο σοβαρό! Με περιμένουν οι αγαπημένοι μου Ήρωες, εκεί, απόψε το βράδυ! Πριν τους συναντήσω θα περάσω για καφέ και jazz μουσικές από το Κεραμείο {Πλαταιών 27). Μικρό, ζεστό, πέτρινο με ξύλινα καρυδένια τραπέζια, το Κεραμείο, που παλιά ήταν εργαστήριο κεραμοποιίας, με φιλοξενεί πολύ συχνά στους χτιστούς του καναπέδες, πότε για καφέ, πότε για ποτό και πότε για ρακόμελα μετά… μουσικής.
 

kerameio1.jpg

Εκεί θ’ αράξω ως την ώρα, (20.00μμ ακριβώς) που αρχίζει η παράσταση. Οι «Ήρωες»! Στο θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου (Πλαταιών και Προφήτη Δανιήλ 3). Περιμένω ένα μήνα για να τους δω.  Λίγο η αναβλητικότητα μου, λίγο το πήξιμο μου, λίγο το ένα, λίγο το άλλο… με είχαν κρατήσει μακριά από τους αγαπημένους μου: τον Γιάννη Φέρτη, τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον Δημήτρη Πιατά. Μαζί οι τρεις τους , με σκηνοθέτη τον Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το τρυφερό έργο του Ζεράλντ Σιμπλερά, που κάτι μου λέει πως μπορεί να μου θυμίσει, λίγο, και τον (εκλεκτό μου) Άντον Τσέχωφ.

Ηρωες χάρτινοι, ξύλινοι, παιδικοί, ήρωες της καθημερινότητας, της ζωής, αληθινοί και κατασκευασμένοι, ανυπομονώ να δω σε ποιο είδος ηρώων ανήκουν ο Φέρτης, ο Μιχαηλίδης κι ο Πιατάς, στη σκηνή. Ερμηνεύουν τρεις βετεράνους στρατιωτικούς, που κλεισμένοι σ’ ένα νοσοκομείο, θυμούνται, ονειρεύονται, κάνουν σχέδια, φαντασιώνονται. Ανυπομονώ!

Μετά την παράσταση θα πάω για ούζο. Και μεζέ! Στου Λούη (Λεωνίδου 87  & Μυκάλης), ένα «καφενείο» που λατρεύω, με 14 είδη ούζων (παρακαλώ), υπέροχους σπιτικούς μεζέδες, φάβα της μανούλας και τρομερό χαλβά!
 

louis1.jpg
 

Νομίζω πως μετά την ουζο-μεζεδοκατάνυξη, θα πάρω το δρόμο για το σπίτι. Κι αύριο, μέρα είναι

Φιλιά

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φεστιβάλ Στη Σκιά Των Βράχων 2026 - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 13- 27 Ιουλίου

Άλλη μια εβδομάδα με υπέροχες εκδηλώσεις ξεκινά για το Φεστιβάλ Βράχων

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

"Mother Company" των Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου και Κωνσταντίνου Θωμαΐδη

Το ντοκιμαντέρ Mother Company στις 14 και 15 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-Πειραιώς 260.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν της Στέγης μάς κάνει να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο

Εν μέσω καλοκαιριού, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει το στίγμα της νέας σεζόν με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει από υδάτινο διαλογισμό και την επιστροφή του Robert Icke μέχρι διεθνείς συμπράξεις με τους Jim Jarmusch και Łukasz Twarkowski.

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Σικελία: Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για ένα υπέροχο τριήμερο

Στη Σικελία με αγάπη: Τρεις μέρες και τρεις επιλογές για να πάτε... και να ξαναπάτε  

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026

Πάρτε αποφάσεις να προχωρήσετε σε αλλαγές σε ό,τι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

VIRAL

The Bell Jar: το καστ της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς

Η εμβληματική νουβέλα της Sylvia Plath αποκτά σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά με την Billie Eilish στον ρόλο της Esther Greenwood.

Best of Network