Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Λεμόνι και κοκτέιλ!

Gourmet βόλτα στη Νέα Ερυθραία 


Λένα Γρηγορίου

Σήμερα  που κάνει κρύο κι έχει χιονίσει, λέω ν’ ανέβουμε ψηλά. Κι όταν λέω ψηλά, εννοώ στα (πολύ) βόρεια προάστια της Αθήνας, στα μέρη της  Νέας Ερυθραίας. 

Η αρχή του πλάνου μας θα είναι ελαφρώς... γλυκόξινη, καθώς θα ξεκινήσουμε από ένα μαγαζί που αγαπώ πολύ και επισκέπτομαι ακόμα συχνότερα, εδώ και πολλά χρόνια. Είναι το "All about lemon" (Aθανάσιου Διάκου 34 & Αναξαγόρα, Νέα Ερυθραία). Πρόκειται για ένα ρομαντικό μπιστρό, με γαλλικού τύπου έπιπλα, κίτρινες και πράσινες πινελιές στα σερβίτσια και μικρά λεμονόδεντρα που κλέβουν την παράσταση. Πέρα από το εντυπωσιακό σκηνικό του, ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το μενού του. Εδώ, όπως μπορείς να καταλάβεις εύκολα και από το όνομα, ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι το λεμόνι, σε όλες τις πιθανές παραλλαγές: από lemon pie και λιμοντσέλο, μέχρι cheesecake λεμόνι. Διαλέγουμε και ...κάνουμε επιδρομή!

Πού θα είναι  η συνέχεια; Σε ένα μπαράκι που -από τότε που άνοιξε- απέκτησε ορκισμένους φανς. Ναι, στο Low bar (Χαριλάου Τρικούπη 146, στο στενό Στροφυλίου) αναφέρομαι, το λιλιπούτειο μαγαζί, που θυμίζει κάτι από... νησί στο κέντρο της πόλης. 
 

 

lowbar.jpg
 

Mainstream μουσικές, δυνατή μπάρα, καθαρά ποτά, μοντέρνα διακόσμηση, είναι το ιδανικό σκηνικό για να περάσουμε παρέα τη μέρα μας.

Εις το επανιδείν!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε