Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στον Κεραμεικό με θέατρο, ποτό και το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας

Μια παράσταση στο Χυτήριο θα γίνει απόψε η αφορμή να βγει η Γωγώ σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ζωντανές περιοχές της πόλης.


Γωγώ Καρκάνη

Όταν πρωτοδιάβασα για το «Camp Europe», το θεατρικό έργο που προέκυψε από το ομώνυμο πρότζεκτ της Μαρίλλης Μαστραντώνη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ήμουν επιφυλακτική καθώς αναρωτιόμουν τι διαφορετικό ή τι παραπάνω θα μπορούσε να πει και να δείξει για το φλέγον αυτό θέμα, που απασχολεί μονίμως την επικαιρότητα. 

Pixel

Ακολούθησαν όμως μια αληθινά ιντριγκαδόρικη συνέντευξη με τη Μαστραντώνη (που μπορείς να διαβάσεις εδώ) και οι εντυπώσεις μιας φίλης, η οποία αφού είδε την παράσταση σχολίασε ότι το «Camp Europe» καταφέρνει, με φαντασία και λεπτή ειρωνεία, να ενσωματώσει την αισθητική των τηλεπαιχνιδιών, των καλλιστείων και των emoticons του Facebook χωρίς να προσβάλλει, χωρίς να υποτιμά το θέμα και τη νοημοσύνη του θεατή, χωρίς να ενδίδει σε χοντροκομμένα αστεία. Ως φυσική συνέπεια, αποφάσισα να παρακολουθήσω απόψε την προτελευταία παράσταση στο Χυτήριο (παίζεται για πέντε συνεχόμενες μέρες, 9-15/5, Ιερά Οδός 44, τηλ. 210 3412313).
 

camp.jpg
Στιγμιότυπο από την παράσταση «Camp Europe»
 

Είναι άλλωστε και μια καλή αφορμή για να συνδυάσω το θέατρο με μια βόλτα μετά την παράσταση, στην περιοχή του Κεραμεικού που είναι διάσπαρτη με υπέροχα νεοκλασικά, και ένα ποτό στο Κεραμείο (Πλαταιών 27 ,κεντρική φωτό), το οποίο φημίζεται για τα live του αλλά και για την ατμοσφαιρική, εσωτερική αυλή του, με τα ξύλινα χειροποίητα έπιπλα και τα πολύχρωμα μαξιλάρια που μου θυμίζουν χωριάτικο σπίτι. 
 

Pixel

elvis750.jpg
Ψητοπωλείο «Ο Έλβις»

Στο τέλος, θα κλείσω τη βραδιά μου στον Έλβις (Πλαταιών 29), τον ροκ σταρ των ψητοπωλείων, αφού οι φαν του συρρέουν από όλη την Αθήνα για να τον επισκεφτούν. Γιατί; Αρκεί να δοκιμάσεις μία φορά το σουβλάκι του για να καταλάβεις.


 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

FITNESS

Άσκηση και διατροφή – πριν και μετά τη γυμναστική

Ποιες τροφές σε βοηθάνε την ώρα της προπόνησης

CELEBS

Ιφιγένεια Τζόλα: Δείτε ενσταντανέ από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο!

Σωστή travel blogger η «Βασιλική» από τη Γη της Ελιάς

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Γιατί χαλάνε οι σχέσεις; Την απάντηση βρήκαμε στα άστρα

Αυτός είναι ο λόγος που η σχέση σας αποτυγχάνει με βάση το ζώδιό σας