Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στο Summer Nostos Festival με «Ένα κλεμμένο ποδήλατο»

Σήμερα οι Στέρεο Νόβα δίνουν ραντεβού στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για μια πολυαναμενόμενη κοινή εμφάνιση. Η Γωγώ θα είναι εκεί.


Γωγώ Καρκάνη

Νόστος είναι η αστείρευτη επιθυμία να επιστρέψουμε σε καθετί οικείο, σε συναισθήματα και παραστάσεις που μας έχουν διαμορφώσει και νοσταλγούμε. Σήμερα λοιπόν το Summer Nostos Festival (έως τις 24/6, www.snfestival.org) στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δικαιολογεί απόλυτα το όνομά του, αφού το πρόγραμμα της ημέρας προτείνει, μεταξύ άλλων, μια κοινή εμφάνιση των Στέρεο Νόβα, του συγκροτήματος που έχει ντύσει μουσικά τις πιο δυνατές εφηβικές και νεανικές αναμνήσεις μας.

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους κοινή δουλειά, οι Στέρεο Νόβα έρχονται στο Ξέφωτο του πάρκου να παρουσιάσουν παλιό αλλά και νέο υλικό από τη μουσική τους. Η συναυλία αρχίζει στις 21.30, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι στο χώρο όσο γίνεται νωρίτερα, ώστε να προλάβω να παρακολουθήσω και κάποιες άλλες από τις δεκάδες δράσεις του Festival - όλες με ελεύθερη είσοδο.

Μερικές μόνο από τις επιλογές μου; Η έκθεση «Οικογενειακά πορτραίτα» στα Νότια Μονοπάτια (σε όλη τη διάρκεια της ημέρας), μια συλλογή οικογενειακών φωτογραφιών από μετανάστες που έφτασαν στη χώρα μας μετά από ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι, η παράσταση «Circus Outdoors» στο Ξέφωτο (18.30-19.00) με καλλιτέχνες του δρόμου σε εντυπωσιακά κατορθώματα, αλλά και το διεθνές πρόγραμμα video art «Διακόπτουμε το Πρόγραμμά μας για να σας Μεταδώσουμε μια Έκτακτη Είδηση!» στο Φάρο (σε όλη τη διάρκεια της ημέρας).

Cross your fingers, μόνο, να μη μας τα χαλάσει ο καιρός, γιατί τελευταία τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή του θυμίζουν όλο και περισσότερο ευρωπαϊκό καλοκαίρι.
 
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ