Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια νύχτα στο Μουσείο

Υπάρχει κάτι σούπερ ενδιαφέρον κι αυτό είναι μια νυχτερινή επίσκεψη στο μουσείο.


Κέλλυ Νόβακ

Σου έχω πει ποτέ, ότι από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι να κάνω βόλτα στην Αθήνα; Με μερικά φιλαράκια βρισκόμαστε Φιξ και ξεκινάμε το περπάτημα. Μακρυγιάννη-Διονυσίου Αρεοπαγίτου-Πλάκα και φτάνουμε μέχρι και το Θησείο! Είναι η τέλεια διαδρομή αυτή. Είναι ο «ψυχολόγος» μου. Βλέπω όλες αυτές τις όμορφες εικόνες (που δυστυχώς είναι σπάνιες σε άλλες γειτονιές της πόλη μας) και όλα μοιάζουν να… φεύγουν από μέσα μου. Ό,τι ανησυχία-προβληματισμός… πουφ! Φεύγει με μια τέτοια βόλτα!

Σήμερα λοιπόν, θα την κάνω πάλι αυτή την βόλτα, αλλά βραδάκι. Θα ξεκινήσω με το παρεάκι πάλι από το ίδιο σημείο, θα συνεχίσουμε προς Μακρυγιάννη-Διονυσίου Αεροπαγίτου αλλά θα σταματήσουμε εκεί και θα κάνουμε μια στάση στο πανέμορφα φωτισμένο Μουσείο της Ακρόπολης.

Πρόσφατα, είδα την ταινία με τον “A night at the Museum” με τον Ben Stiller, όπου τα πάντα ζωντανεύουν στο Mουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Νέα Υόρκη και όταν είδα το event που διοργανώνει το μουσείο της Ακρόπολης, είπα από μέσα μου ότι δεν πρόκειται να το χάσω.

Δεν περιμένω να ζωντανέψουν οι Καρυάτιδες και να αρχίσουν να με κυνηγούν (όπως παρομοίως συμβαίνει στην ταινία), αλλά περιμένω να απολαύσω τα τρομερά έργα από την Αρχαία Ελλάδα, 10 φορές περισσότερο, μιας και θα είναι βράδυ, άρα και τα πάντα πιο… μυστικιστικά, αν θες.

Το μουσείο λοιπόν, διοργανώνει 3 βραδιές στον όμορφο χώρο του. Μια μοναδική ξενάγηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα αλλά και την επόμενη Παρασκευή 29 Ιουνίου (η άλλη είχε γίνει λίγες εβδομάδες πριν), στο μουσείο με τον χώρο να φωτίζεται μαγικά και την ατμόσφαιρα να παραπέμπει σε άλλες εποχές και τα εκθέματα αποκτούν μεγαλύτερη γοητεία. Φυσικά, έχω ήδη κλείσει θέση για σήμερα αλλά και ξεναγό, μιας και το εισιτήριο και το κόστος ξενάγησης δεν ξεφεύγει από το budget μου!

Τι λες; Eίσαι έτοιμη για μια περιπέτεια στο μουσείο;

Για περισσότερα για το event, μπες εδώ.

Φωτογραφία: Facebook @ Μια Βραδιά στο Μουσείο Ακρόπολης

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department