Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα πηγαίνει θερινό σινεμά

Χωρίς τη «Νεφέλη».



Πείτε μου τώρα, τι καιρός είναι αυτός; Θεότρελος, έτσι; Μια ο "Μίνωας", μια η "Νεφέλη", πραγματικά δεν ξέρεις τι να φορέσεις, σαγιονάρα ή κλειστά, τι να πάρεις μαζί σου, γυαλιά ή ομπρέλα, τι να κάνεις το απόγευμα, να βγεις ή να κλειστείς μέσα.

Θα σου πω. Εγώ φοράω flip flops, και είμαι μέσα. Είτε ήλιο κάνει, θα είμαι μια χαρά, είτε βρέξει, επίσης μια χαρά θα τσαλαβουτήξω. Φοράω το πρωί τα γυαλιά ηλίου αλλά έχω βάλει και στο σακίδιο μια ομπρέλα, καλού-κακού (καιρού).

Αλλά τα σχέδιά μου τα κάνω κανονικά, κυρία Νεφέλη μου. Και σήμερα θα πάω θερινό σινεμαδάκι στον κινηματογράφο της Πετρούπολης, που πολύ αγαπώ και έχει και φέτος προγραμματάρα, με κάτι σούπερ ταινίες.

Απόψε θα το παίξω back to back, αφού στις 9μμ θα προβληθεί η ταινία «Το γαλάζιο πουλί», ένα έργο για τον μοναχικό αγώνα της ενηλικίωσης, με πρωταγωνίστρια την 13χρονη Merel. Η συγκεκριμένη προβολή είναι μια πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πετρούπολης και του Φαέθων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών. Μετά την ταινία, θα κάνουμε και συζήτηση με το Κέντρο Πρόληψης και νομίζω ότι το θέμα αφορά όλους μας, γονείς και μη.

Κατόπιν θα παραμείνω στο σινεμά γιατί στις 11μμ θα προβληθεί μια ταινία που θέλω να δω πολύ από τη μέρα που βγήκε: "Εγώ, η Τόνια", του Κρεγκ Γκιλέσπι. Πρόκειται για την ιστορία της Τόνια Χάρντινγκ, της πρωταθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ, μια ταινία που πήρε Όσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου αλλά και Χρυσή Σφαίρα Β΄ γυναικείου ρόλου.  

Το θερινό μας είναι κουκλί, με τις πρασινάδες του, το χαλικάκι του, τα ποπ κορν του και τις λεμονάδες του, και με σούπερ εισιτήριο, μόνο €5 για τους ενήλικες- στις παιδικές ταινίες τα παιδιά δεν πληρώνουν καν.

Φέτος το καλοκαίρι έχω αποφασίσει να δω όλες τις ταινίες που έχασα τον χειμώνα. Να γυρίσω πίσω στο καλοκαίρι της εφηβείας μου, τότε που πήγαινα σινεμά δύο και τρεις φορές τη βδομάδα στο θερινό της γειτονιάς.

Έχει κλείσει εδώ και χρόνια.

Και διαγωνίως απέναντι από το σπίτι μου, υπήρχε άλλο θερινό. Έγινε κατόπιν εργοστάσιο παιχνιδιών, που κάποια στιγμή κάηκε. 

Δεν θέλω να καούν τα σινεφίλ μου όνειρα. Θέλω γιασεμί, φεγγάρι φωτεινό να μου τραβά το βλέμμα από το πανί προβολής, θέλω όνειρα θερινής νυκτός. Ακούς, Νεφέλη;

Info: Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης, 25ης Μαρτίου 168, τηλ. 210 5012391 

(φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Παπαδάκη)

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson