Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δεκαπέντε (λεπτά) κι έντεκα (ιστορίες) κι ένα (τραγούδι)

Στα γενέθλια σβήνουν κεράκια, θυμούνται και ...βλέπουν ταινίες! Σωστά;


Λένα Γρηγορίου

exo.jpg

 

«Στο μέλλον», είχε πει ο Andy Warhol ,“όλοι θα δικαιούνται 15 λεπτά δημοσιότητας” Το σκεφτόμουν αυτό, πριν χρόνια, όταν είχα δει την ταινία «15 λεπτά» , του John Hesterfield μ’ έναν συγκλονιστικό Ντε Νίρο και μια κούκλα Σαρλίζ Θερόν. Το σκεφτόμουν και χθες , που ένα ζευγάρι φίλων γιόρταζε τους ¨Κρυστάλλινους γάμους» του, τα 15 χρόνια γάμου τους δηλαδή. Tον Warhol σκεφτόμουν Και το 15 του. Αληθινό απολύτως  κι εμένα που μ’ αρέσει να παίζω με λέξεις και νούμερα (αριθμούς , όχι τίποτ’ άλλο…) αυτό το 15 είναι ένα από τα παιχνίδια μου.

awarhol.jpg

To σκέφτομαι και σήμερα που η κολλητή μου έχει γενέθλια και κλείνει χρόνια… με ένα πολλαπλάσιο του 15!!!  15 Χ2, 15Χ3,... Δεν θα πω. Θα της τραγουδήσω μόνο, θα της φτιάξω το γλυκό που αγαπάει  και θα της ευχηθώ να είναι πάντα (μα, πάντα!) γερή, γελαστή και …σουρτούκω!

«15 βόλτες με ποδήλατο», διάβαζα  (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ή στο ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, δεν θυμάμαι)  και ναι, τις πήγα όλες! Κι απ’ τις «15 λέξεις για την αγάπη που δεν εξηγούνται με λόγια», που με είχαν εντυπωσιάσει (πριν 3-4 χρόνια) στη LIFO, από την εικονογράφο Emma Block, μπορεί να θυμάμαι μόνο δυο, αλλά παραμένω εντυπωσιασμένη! Ποιες θυμάμαι; To naz, που σημαίνει περηφάνεια γι’ αυτόν που σ’ αγαπάει και το dor που σημαίνει ανυπομονησία για να γυρίσει αυτός που αγαπάς.

Το βράδυ θα πάω σινεμά!  Ε, ναι, στον Δαναό, πολύ σωστά κατάλαβες. Θα δω "Cancion sin nobre", που θα πει  "Τραγούδι χωρίς όνομα", περουβιανο-ισπανο-αμερικανική ταινία, σε  σκηνοθεσία Μελίνα Λεόν. Διάβασα την υπόθεση και με τράβηξε σαν μαγνήτης. 

 

Θα  πάω από νωρίς , με το βιβλίο μου υπό μάλης, το «Έντεκα ιστορίες κι ένας αποχαιρετισμός», διηγήματα του Henry James (Eκδόσεις Μεταίχμιο, μετάφραση Κατερίνα Σχινά). Για να πιω και το αγαπημένο μου τσάι, και να απολαύσω.
Γενικά!

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department