Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η εκδίκηση του βλάκα!

Βόλτα στο θέατρο Κάππα,  με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και το "Δείπνο Ηλιθίων" (που παίζεται φέτος για 4η χρονιά!)


Ζωή Γκόρου

Είναι ένα δείπνο που δεν θα γίνει ποτέ! Πολύ απλά, γιατί το σύμπαν έχει καλύτερα πλάνα για τον μπον βιβέρ μεγαλοεκδότη Πιερ Μπροσνάν που το έχει προγραμματίσει. Ο Πιερ  έχει λουμπάγκο και ο βλάκας  που καταφθάνει για να είναι, άθελά του, πρωταγωνιστής σε ένα απ' αυτά  τα περίφημα "δείπνα" που δίνονται, μόνο και μόνο, για να κάνουν τον Πιερ και τους φίλους του να γελάσουν και να διασκεδάσουν, έχει έρθει για άλλο σκοπό.

Το έργο του Φρανσίς Βεμπέρ (που είχε παρουσιαστεί με την ίδια επιτυχία και στον κινηματογράφο), μέσα από  μια συνεχή  εναλλαγή ρόλων που τελικά φέρνει την κάθαρση, είναι έξυπνο και διασκεδαστικό: o καλοκάγαθος Φρανσουά φτάνει εν αγνοία του στο Παρισινό διαμέρισμα του Πιέρ για να γίνει ο περίγελος του δείπνου του. 'Ερχεται, δηλαδή, σαν "σκεύος" διασκέδασης.  Τελικά όμως,  μετά από μία σειρά καρμικές γκάφες, ανατρέπει κάθε δεδομένο στη ζωή του Πιέρ, ενώ παράλληλα,  τον ωθεί να δει την αλήθεια κατάματα.

Το ενήλικο bullying σε μια από τις πιο ανήθικες μορφές του, ακριβώς γιατί έχει να κάνει με ενήλικες με "επιτυχημένη" καριέρα και "λαμπερή" ερωτική ζωή, δικάζεται και καταδικάζεται μέσα από μια κωμωδία καταστάσεων που σκίζει και  σπάει (και) φέτος (για 4η χρονιά) τα ταμεία στο θέατρο Κάππα.
Εξαιρετικά κωμικά-τραγικός ο Σπύρος Παπαδόπουλος ως Φρανσουά και τραγικά-κωμικός   ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στο ρόλο του Πιερ, μας θύμισαν  την περίφημη φράση του Woody Allen ότι η κωμωδία είναι τραγωδία συν  χρόνος (Comedy is tragedy plus time). 

Mην το χάσεις!

Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη, τηλ. 2107707227, 2108827000

Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος

Παίζουν: Σπ. Παπαδόπουλος, Π. Δαδακαρίδης, Β. Ρίσβας, Δ. Μαυρόπουλος, Άν. Μενενάκου, Χρ. Σπανός.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ