Η εκδίκηση του βλάκα!

Βόλτα στο θέατρο Κάππα,  με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και το "Δείπνο Ηλιθίων" (που παίζεται φέτος για 4η χρονιά!)

Ζωή Γκόρου

Είναι ένα δείπνο που δεν θα γίνει ποτέ! Πολύ απλά, γιατί το σύμπαν έχει καλύτερα πλάνα για τον μπον βιβέρ μεγαλοεκδότη Πιερ Μπροσνάν που το έχει προγραμματίσει. Ο Πιερ  έχει λουμπάγκο και ο βλάκας  που καταφθάνει για να είναι, άθελά του, πρωταγωνιστής σε ένα απ' αυτά  τα περίφημα "δείπνα" που δίνονται, μόνο και μόνο, για να κάνουν τον Πιερ και τους φίλους του να γελάσουν και να διασκεδάσουν, έχει έρθει για άλλο σκοπό.

Το έργο του Φρανσίς Βεμπέρ (που είχε παρουσιαστεί με την ίδια επιτυχία και στον κινηματογράφο), μέσα από  μια συνεχή  εναλλαγή ρόλων που τελικά φέρνει την κάθαρση, είναι έξυπνο και διασκεδαστικό: o καλοκάγαθος Φρανσουά φτάνει εν αγνοία του στο Παρισινό διαμέρισμα του Πιέρ για να γίνει ο περίγελος του δείπνου του. 'Ερχεται, δηλαδή, σαν "σκεύος" διασκέδασης.  Τελικά όμως,  μετά από μία σειρά καρμικές γκάφες, ανατρέπει κάθε δεδομένο στη ζωή του Πιέρ, ενώ παράλληλα,  τον ωθεί να δει την αλήθεια κατάματα.

Το ενήλικο bullying σε μια από τις πιο ανήθικες μορφές του, ακριβώς γιατί έχει να κάνει με ενήλικες με "επιτυχημένη" καριέρα και "λαμπερή" ερωτική ζωή, δικάζεται και καταδικάζεται μέσα από μια κωμωδία καταστάσεων που σκίζει και  σπάει (και) φέτος (για 4η χρονιά) τα ταμεία στο θέατρο Κάππα.
Εξαιρετικά κωμικά-τραγικός ο Σπύρος Παπαδόπουλος ως Φρανσουά και τραγικά-κωμικός   ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στο ρόλο του Πιερ, μας θύμισαν  την περίφημη φράση του Woody Allen ότι η κωμωδία είναι τραγωδία συν  χρόνος (Comedy is tragedy plus time). 

Mην το χάσεις!

Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη, τηλ. 2107707227, 2108827000

Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος

Παίζουν: Σπ. Παπαδόπουλος, Π. Δαδακαρίδης, Β. Ρίσβας, Δ. Μαυρόπουλος, Άν. Μενενάκου, Χρ. Σπανός.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares