Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Έτοιμη να σπάσεις κούπες;

Σήμερα η Κέλλυ τα… «σπάει» στην πιο καλοκαιρινή παράσταση της σεζόν!


Κέλλυ Νόβακ

Ήμουν ένα βράδυ αρκετά χρόνια πριν στο Γκάζι, στο τέλειο –τότε- μπαράκι, το Γκαζάκι. Ξαφνικά, από εκεί που χορεύαμε το “Disco 2000” με το παρεάκι, το «κλίμα» της μουσικής άλλαξε και στο μαγαζί άρχισαν να ηχούν τα αισθησιακά λόγια της Γλυκερίας (αυτή νόμιζα ότι ήταν στην αρχή) και το κλασικό, λαϊκό άσμα, «Θα σπάω κούπες». Γρήγορα στα πρώτα δευτερόλεπτα του τραγουδιού, συνειδητοποιώ ότι αυτή δεν είναι τη γνωστή εκτέλεση της Γλυκερίας, αλλά μία ενδιαφέρουσα διασκευή μιας ξένης μπάντας (ούτε που θυμάμαι το όνομα του band), η τραγουδίστρια της οποίας με σπαστά ελληνικά, τραγουδούσε: «Tha spaso koupes, me ta loyia pou pes». Ενθουσιάστηκα και κόλλησα! Βρήκα πολύ ενδιαφέρον αυτό το pairing του παραδοσιακού αυτού τσιφτετελιού σε μια πιο μοντέρνα version.

Καταλαβαίνεις λοιπόν, την… πόρωσή μου, όταν μερικά χρόνια μετά η Μαρίνα Σάττι κατάφερε να κάνει το τραγούδι αυτό, και πάλι hit με την τρομερή της φωνή!

Αυτή την ιδιαίτερη φωνή θα ακούσω κι εγώ σήμερα στο Θέατρο Βράχων και θα… σπάσω κούπες! Η Μαρίνα Σάττι, μετά τις επιτυχίες "Κούπες” και “Μάντισσα”, παρουσιάζει τη νέα της μουσική παράσταση και πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά, προσθέτοντας στα υπάρχοντα εφόδιά της, νέους ήχους, νέα τοπία, νέες εικόνες, νέες αναφορές, νέες ιδέες.

Με τίτλο “YALLA!”, που στην αραβική γλώσσα σημαίνει “ΠΑΜΕ!”, η Μαρίνα υπογράφει ένα μοναδικό και ιδιαίτερα ανατρεπτικό μουσικό θέαμα, ένα world party βαθιά επηρεασμένο από τις σύγχρονες gypsy punk, reggae και electronica τάσεις.

Το “YALLA!” ξεχωρίζει για την alternative, pop art αισθητική του και δημιουργεί έντονα συναισθήματα που δίνουν φωνή στην ανάγκη της ελευθερίας με στόχο να καταργήσει πάσης φύσεως αποστάσεις. Ένα θέαμα το οποίο θα παρασύρει το κοινό σε μία συγκλονιστική μουσική εμπειρία, ένα σημείο συνάντησης δεκάδων κόσμων και γλωσσών.

«Παρέα με τις τέσσερις fonέs, με τη συνοδεία κρουστών, ένα δυνατό μείγμα ηλεκτρονικών και παραδοσιακών ήχων αλλά και χορογραφίες εμπνευσμένες από διαφορετικές κουλτούρες θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο μουσικό “πανηγύρι”. Βίντεο προβολές, light show, κοστούμια, σκηνικά και πολλά χρώματα...», δήλωσαν οι δημιουργοί της παράστασης.

Εγώ είμαι έτοιμη to… “YALLA!” σήμερα. Εσύ;

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα