Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα ανεβαίνει στο θέατρο Πέτρας

Με την Ιωάννα, για την Αντιγόνη.



11η Σεπτεμβρίου, μέρα σημαδιακή και μνήμης. Μέρα έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς, επίσης. Που η κόρη μου την περιμένει με ανυπομονησία εδώ και καιρό. 

Τα σχολεία αρχίζουν, ο Σεπτέμβριος όμως στην πόλη μάς φέρεται πολύ ευγενικά. Συναυλίες, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, θέατρο, και τι δεν έχεις να κάνεις τα γλυκά αυτά βράδια για να μην πέσεις απότομα στην πλήξη της επιστροφής στα καθέκαστα. 

Για αυτό κι εγώ βρίσκω σχεδόν κάθε μέρα κάτι να κάνω με την κόρη μου. Κάτι διασκεδαστικό, κάτι ωφέλιμο, που θα μας πάει μπροστά. Κάτι που θα κλειστεί στο κουτάκι των αναμνήσεων.

Απόψε θα επιλέξουμε τη γειτονιά μας, την Πετρούπολη. Θα ανηφορίσουμε στο θέατρο Πέτρας για να δούμε παρέα την Αντιγόνη του Σοφοκλή με τον Αιμίλιο Χειλάκη και την Αθηνά Μαξίμου.

antigoni_mesa.jpg

Πέρσι πάλι εδώ τους είχαμε δει στο Ιφιγένεια εν Αυλίδι. Λίγο είχε κουραστεί η κόρη μου μετά την πρώτη ώρα, σίγουρα όμως πήρε πολλά. Το κυριότερο, την αγάπη για το θέατρο και την εξοικείωση με την αρχαία τραγωδία. 

Προσπαθώ με όσα ξέρω να της εξηγήσω ποια είναι η Αντιγόνη. Ότι θα παρακολουθήσουμε μια από τις πιο γνωστές αρχαίες τραγωδίες, και από τις πλέον αγαπημένες μου. Θα πάρουμε το πρόγραμμα όπως πάντα, θα δούμε τους συντελεστές, θα της πω δυο λόγια για την υπόθεση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του έργου δεν θα έχει απορίες. 

Εκεί θα είμαι εγώ για να τις απαντήσω. Με λίγα δευτερόλεπτα καθυστέρηση ίσως, γιατί ο Χειλάκης μου αρέσει πολύ. Θα είμαι εκεί, όπως πάντα, για να μιλήσουμε για την εξουσία, για το τι είναι δίκαιο, για τα κοινωνικά πρέπει, για τον έρωτα.

Εκεί θα είναι και η Αντιγόνη με την πάλη της, με τα φεμινιστικά της μηνύματα, να αγωνίζεται ενάντια στην εξουσία.

Θα σχολιάσουμε τα ρούχα, τη μουσική, τις ερμηνείες, θα πούμε τι μας άρεσε περισσότερο, τι δεν καταλάβαμε, τι μας έμεινε.

Και αύριο θα τα πούμε και στις φίλες μας. Να μην διστάζουν. Να παίρνουν τα παιδιά μαζί σε μια αρχαία τραγωδία, να δουν κάτι διαφορετικό. Ίσως λίγο πιο δύσκολο για την ηλικία τους, όχι τόσο εύπεπτο. Που όμως αξίζει να δουν- για να ξυπνήσουν την Αντιγόνη μέσα τους.

Βραδιές Σεπτεμβρίου. Γλυκές βραδιές. Όλο και κάτι γίνεται στη γειτονιά μας, ή λίγο πιο πέρα. Βγες. Δες. Ζήσε. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30