Στο Κυκλαδικό και στην Καστέλα μ' ένα σχολικό! - AllYou.gr

Search

 

Στο Κυκλαδικό και στην Καστέλα μ' ένα σχολικό!

Όλα τα’χει αυτή η βόλτα; Όλα! Μέχρι και Πειραιά θα κατέβω. Για τις Θεσμοφοριάζουσες!

12 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Μελίνα Αδαμοπούλου

Χθες άρχισαν τα σχολεία. Κι οι δρόμοι γεμίσαν κίτρινα, μικρά και μεγάλα σχολικά. Σαν κι αυτό που μου’ στειλε το Public , για να με ταξιδεύει στα ταξίδια μου του νου, αλλά και τ’ άλλα.
 Γι αυτό κι εγώ θα μπω στο μικρό κίτρινο ολοδικό μου σχολικό για την Τεταρτιάτικη βόλτα μου.

pabl.jpg

Στάση πρώτη, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (στη Νεοφύτου Δουκα) Για μια έκθεση ενός πολύ ιδιαίτερου καλλιτέχνη, που δεν γνώριζα και που ανακάλυψα πολύ τελευταία.

Ο George Kondo είναι Αμερικανός ζωγράφος και γλύπτης της δεκαετίας του 80. Με τα έργα του μοιάζει να παίζει ένα παιχνίδι ισορροπίας ανάμεσα στο όμορφο και το γκροτέσκο, το λογικό και το παράλογο, την υψηλή τέχνη και την pop. Eχει χιούμορ και …τρέλα. Ο μωβ και κίτρινος και πορτοκαλλί κόσμος του το φωνάζει μέσα από τα έργα του. Πολύ λογικό, λοιπόν, να θέλω να τον γνωρίσω από κοντά.

 

Στο Κυκλαδικό εκτίθενται 30 έργα- ζωγραφικά, γλυπτά  και σχέδια- τα οποία καλύπτουν τα τελευταία 20 χρόνια πορείας του Condo..   Επίσης παρουσιάζεται για πρώτη φορά μια σειρά ζωγραφικών έργων και σχεδίων που δημιουργήθηκαν το 2017, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ομάδας αυτοπροσωπογραφιών με τίτλο Αυτοπροσωπογραφία στο Παρίσι 1-3 (Self portrait in Paris 1-3, 2017) και Εγώ, ο Εαυτός μου και Αυτός (Me, Myself and Him, 2017).

Σταματάω στη Βασ. Σοφίας, κατεβαίνω (από το ολοδικό μου σχολικό) και μ΄ένα τεράστιο χαμόγελο κάνω είσοδο!

kikladikis.jpg

Το απόγευμα θα κατέβω Πειραιά. Πολύ σωστά διάβασες. Πειραιά και όχι δεν θα πάρω καράβι για να φύγω μακριά… Μόνο παράσταση θα δω. Στο λόφο της Καστέλας, στο Βεάκειο, με περιμένουν οι αγαπημένες μου Αριστοφανικές Θεσμοφοριάζουσες.

Τις είδα, τις αγάπησα και τρέχω να τις ξαναδω. Για το χιούμορ τους, την εξυπνάδα, το ρυθμό τους, τη γλώσσα τους, την ομορφιά τους, το μέτρο τους, την υψηλή αισθητική τους, την εκφραστικότητα, την οργάνωση, το φως τους, τον λυρισμό τους, τη δύναμη τους.

Αυτά κι άλλα τόσα θα μπορούσα να λέω για την (υπέροχη) παρασταση που σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, στην (εξαιρετική) μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και με τα( μαγικά) κοστούμια του Άγγελου Μέντη.

thesmo.jpg

Ο Θεοδωρόπουλος και οι συνεργάτες του όλοι , μ’ έκαναν να ξαναλατρέψω τον Αριστοφάνη. Τόσο φρέσκια ματιά, τόσο χιούμορ, τόση λεπτομέρεια. Τόσο που γέλασα, τόσο που απενοχοποιήθηκα, τόσο που απόλαυσα. Μην τις χάσεις τις Θεσμοφοριάζουσες. Δεν ξέρω αν για σένα θα είναι η παράσταση του καλοκαιριού, αλλά σίγουρα θα είναι μια μεγάλη ανάσα για κάθε Αριστοφανική αποδόμηση που μέχρι τώρα σου «προσφέρθηκε».

ΥΓ Μάκη Παπαδημητρίου- Μνησίλοχε, Γιώργο Χρυσοστόμου- Αγάθωνα & Τοξότη, , Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλε,- Ευριπίδη Γιώργο Παπαγεωργίου- Υπηρέτη & Κλεισθένη,  Νάντια Κοντογεώργη & Κορίτσια του Χορού:   ευχαριιστώ, είχα καιρό να περάσω τόσο ωραία!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Το πλοίο θα σαλπάρει το βραδάκι...

Σήμερα, ταξιδεύουμε! Ένα ταξίδι γευστικό... από νησί σε νησί!

Από το παγκάκι στην αυλή κι από κει στην...Ισπανία!

Η Λένα , σήμερα, πάλι τριγυρίζει στο κέντρο της Αθήνας

Βρήκα τον παράδεισο και απέχει μόλις 1 ώρα από την Αθήνα!

και βάλε στο μαγνητόφωνο τραγούδια που γουστάρεις...