Πάμε πλατεία; - AllYou.gr

Search

 

Πάμε πλατεία;

Bόλτα στην Πλατεία Αμερικής για κάποια "Ακατέργαστα τοπία του μυαλού".

03 Δεκεμβρίου 2018
Συντάκτης : Λένα Γρηγορίου

Σήμερα θα με βρεις στην Πλατεία Αμερικής. Όχι για καφέ, ούτε για ποτό. Ούτε για βόλτα με αναμνήσεις. Για το "Αγκάθι". Ένα χώρο Τέχνης . Και για τον Άγγελο, για τα «Ακατέργαστα τοπία» του, αλλά και για τον φίλο Γιώργο (Καρτάλο), ιδιοκτήτη και «ψυχή» του Αγκαθιού.  

Ο Άγγελος  είναι ο Άγγελος Παπαδόπουλος. Ένας νέος ζωγράφος με «παλιά» ψυχή. Ένας καλλιτέχνης ώριμος κι ας βρίσκεται στο ξεκίνημά του. Τα έργα του είναι άμεσα αναγνωρίσιμα. Έχει μια σύγχρονη, φρέσκια ματιά και μια «παλιά» ψυχή που του δίνει μια ιδιόρρυθμη πατίνα. Τα έργα του είναι γνώριμα, μιλάνε στις αισθήσεις του θεατή και τον καλούν να εισέλθει στο σύμπαν τους.

aggelopoulos1.jpg

Πνεύμα ανήσυχο και διερευνητικό, ο Άγγελος. Τον ξέρω από παιδάκι. Αγαπώ τη μαμά του, την Κατερίνα, το μπαμπά του, το Λάκη και χαίρομαι που  ο μικρός τους άγγελος , είναι σήμερα ένας ζωγράφος που με τη δουλειά του  ψάχνει την αλήθεια που βρίσκεται μέσα μας, τη χρωματίζει και την αναδεικνύει.

Ο Άγγελος κάνει έκθεση για δεύτερη φορά στο Αγκάθι. Και όπως λέει ο ίδιος , "μέσα από τα έργα του ανοίγει ένα παράθυρο στο φανταστικό, το ονειρικό. Καταγράφει τα τοπία του νου, τα όνειρα και τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες, αλλά και τα τρωτά σημεία, τους φόβους και τις αναμνήσεις από την παιδική ηλικία"

Το Αγκάθι είναι στην  οδό Μηθύμνης, στο νούμερο 12. Σ' ένα όμορφο παλιό νεοκλασικό κτίριο. Αν πας , ως τις 12 Δεκεμβριου, προς τα εκεί, θα σε περιμένουν τα σύμβολα του Άγγελου. Για να σε γοητεύσουν.


"Στην καταγραφή των ιδεών και του εσωτερικού μου κόσμου", λέει ο Άγγελος Παπαδόπουλος,  "λειτουργώ συνειρμικά, ελεύθερα και αφιλτράριστα. Θέλω μέσα από τα έργα μου να εκφράζομαι διαφορετικά και μη γραμμικά. Από τελάρο σε τελάρο, από έργο σε έργο, διανύω μεγάλες αποστάσεις και κάνω λογικά άλματα επιδιώκοντας να καταθέσω την αλήθεια της ψυχής μου.

Τα σύμβολα με γοητεύουν πολύ, από μικρό. Με συνεπαίρνει η δύναμη της οπτικής επικοινωνίας και της εικόνας, η δυνατότητα που ένα σύμβολο έχει να λειτουργεί μεταφορικά και αλληγορικά και να καταδύεται στα βάθη της ύπαρξης και του συλλογικού ασυνείδητου.  Για μένα η Τέχνη και η δική μου τέχνη έχουν θεραπευτικές διαστάσεις και λειτουργούν ιαματικά στην ανησυχία και τους προβληματισμούς μου.

Για μένα είναι εξαιρετικά σημαντικό να  καταθέσω όπως τα βιώνω τα τοπία του μυαλού μου, όπως ακριβώς είναι αυτά τα εσωτερικά μου τοπία και τα όντα που τα κατοικούν: Ακατέργαστα»

ΦιλιάΑκολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παραπλεύρως, ντουγρού και ενδεχομένως!

Η Λένα σε μία μεγάλη βόλτα στο κέντρο μιας πόλης που δεν ξέρει... αν έχει καλοκαίρι!

Μια Εβδομάδα με βόλτες στην πόλη

Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός πόλης

Τα χρώματα της αμφιβολίας και του δισταγμού

Το Λεμόνι και το Μπρίκι, το Θησείο και η Μαβίλη, τι χρώμα είναι;