Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στην Αλκμήνης με μια Κρεμάστρα

Η Τίνα ψωνίζει ρούχα και πίνει καφέ σε ένα διαμαντάκι που λέγεται Κρεμάστρα.



Η Κρεμάστρα είναι δημιούργημα της Σοφίας και του άντρα της, του Αντέλ.

Πρόκειται για έναν απίθανο χώρο που φιλοξενεί second hand και stock στα Κάτω Πετράλωνα.

33024-74674.jpg

Κι ενώ, στον πίσω χώρο του καταστήματος, ο Αντέλ κάνει μόνος του καριέρα στον χώρο του βιομηχανικού ντιζάιν -ειλικρινά ο άνθρωπος φτιάχνει απίστευτα πράγματα (φώτα, γραφεία, ινσταλέισον, καναπέδες), μέσα στην Κρεμάστρα, η Σοφία εξυπηρετεί έναν, τόσο ετερόκλητο και φιλικό κόσμο που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι κάπου μακριά από τη σημερινή Ελλάδα, της διχόνοιας και της μονοχρωμίας.

Φούστες, παντελόνια, φορέματα, μπλουζάκια, πλεκτά, δερμάτινα, μπουφάν, καπαρντίνες, φούτερ, φλις, σακάκια, γιλέκα, αξεσουάρ και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς σε τιμές από 4 έως 30 ευρώ!

Το χιπστεροαγόρι που μπαίνει με τη φίλη του αγοράζει ένα γιλέκο (πώς δεν το είδα πρώτη εγώ!), ένα εκπληκτικό γιλέκο μπορντώ, τελείως unique, με στραφταλιζέ λαχούρια στην πλάτη για 5 ευρώ. Φεύγει ευτυχισμένος. Ρωτά κάθε πότε φέρνουν νέα ρούχα. Κάθε δυο εβδομάδες.

Η κυρία που ξεχειμωνιάζει εδώ και θέλει να φύγει άμεσα για Πτολεμαϊδα (έχω εκεί τα λουλούδια μου, τα πράγματά μου, αλλά να μην πάω από τώρα και καίω και καλοριφέρ, έχει κρύο εκεί πάνω) είναι μεταξύ της γαλάζιας καπαρντίνας και ενός ανοιχτού πράσινου ανδρικού μπουφάν.

«Ήμουν μοδίστρα», μου λέει, «και ξέρω». Της λέω «πάρτε το γαλάζιο, το χρώμα είναι συγκλονιστικό». «Είμαι χήρα», μου λέει, «τι θα πούν στο χωριό;». Φεύγει με χαμόγελα. Με ευχές για όμορφα Χριστούγεννα. Πήρε το γαλάζιο. Καθόμαστε με τη Σοφία.

Μαθαίνω πως η Κρεμάστρα κάθε τόσο κάνει μπαζάρ.

Χειροποίητες τσάντες, ρούχα Ελλήνων σχεδιαστών, χειροποίητου κοσμήματος. Η Κρεμάστρα κάνει και όνειρα. Να μεγαλώσει. Να ταξιδέψει κι άλλο. Να προσφέρει κι άλλες υπηρεσίες στον κόσμο της. Να γνωρίσει κι άλλους, περισσότερους ανθρώπους. Όχι απαραίτητα για να ψωνίσουν. Απαραίτητα όμως, για να πιούν ένα καφέ με τη Σοφία. Για να πουν δυο κουβέντες με τον Αντέλ. Τον Αντέλ που τριγυρνά με ένα πλατύ χαμόγελο και μοιάζει να είναι φτιαγμένος από αγάπη, από καλοσύνη και ιδέες.

Εκεί λοιπόν. Στην Κρεμάστρα, φίλοι μου. Εκεί όπου το στιλ πωλείται. Εκεί όπου βρίσκεις την αισθητική μέχρι 30 ευρώ. Εκεί όπου η ευτυχία προσφέρεται δωρεάν από τους ιδιοκτήτες.

karta.jpg

Info

*Κρεμάστρα, Αλκμήνης 24, Κ. Πετράλωνα.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φεστιβάλ Στη Σκιά Των Βράχων 2026 - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 13- 27 Ιουλίου

Άλλη μια εβδομάδα με υπέροχες εκδηλώσεις ξεκινά για το Φεστιβάλ Βράχων

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

"Mother Company" των Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου και Κωνσταντίνου Θωμαΐδη

Το ντοκιμαντέρ Mother Company στις 14 και 15 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-Πειραιώς 260.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν της Στέγης μάς κάνει να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο

Εν μέσω καλοκαιριού, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει το στίγμα της νέας σεζόν με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει από υδάτινο διαλογισμό και την επιστροφή του Robert Icke μέχρι διεθνείς συμπράξεις με τους Jim Jarmusch και Łukasz Twarkowski.

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Σικελία: Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για ένα υπέροχο τριήμερο

Στη Σικελία με αγάπη: Τρεις μέρες και τρεις επιλογές για να πάτε... και να ξαναπάτε  

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Ιουλίου 2026

Πάρτε αποφάσεις να προχωρήσετε σε αλλαγές σε ό,τι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

VIRAL

The Bell Jar: το καστ της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς

Η εμβληματική νουβέλα της Sylvia Plath αποκτά σύγχρονη κινηματογραφική μεταφορά με την Billie Eilish στον ρόλο της Esther Greenwood.

Best of Network