Βλέπω την πόλη, ζωγραφιά - AllYou.gr

Search

 

Βλέπω την πόλη, ζωγραφιά

Παρέα με 37 Έλληνες καλλιτέχνες.

04 Δεκεμβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Στολίσατε; Εμείς όχι ακόμα. Μένουμε να χαζεύουμε στον δρόμο τα στολισμένα σπίτια και τους δρόμους με τα λαμπιόνια. Προσπαθούμε να αποφασίσουμε εάν η υπερβολή είναι ανάγκη μας και εάν η κιτς εκδοχή της μπορεί να γίνει ποτέ εύπεπτη και αισθητικά ανεκτή ή ακόμα και λατρεία.

Το έχεις προσέξει κι εσύ πω όσο περισσότερο μια κοινωνία ρέπει προς το ανούσιο, το ζοφερό, τόσο περισσότερα φωτάκια, παγιέτες, στολισμούς βλέπεις γύρω σου; Λες και εκεί βρίσκεται το φως το αληθινό.

Σήμερα δεν θα το αναζητήσω σε στολισμένες πλατείες αλλά στην έκθεση «Αθήνα Ενδοχώρα», σε έναν νέο, «φωτεινό» χώρο πολιτισμού, στο Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ. Εκεί ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος έχει στήσει το ζωγραφικό αφήγημα «Αθήνα Ενδοχώρα» με τη σύμπραξη 37 Ελλήνων δημιουργών. 

mets1_mesa.jpg

Και αν με ρωτάς εάν θα πάρω και την κόρη μου μαζί, ναι, φυσικά, εννοείται. Λατρεύει την Τέχνη, σε κάθε της μορφή. Από τα γκράφιτι και τα installations μέχρι τις εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής. 

Μπορεί η πόλη μας πολλές φορές να μας πληγώνει, να μας ξενίζει, να μας απωθεί, καμιά φορά όμως φτάνει να ρίξεις μια ματιά σε ένα κτίριο, σε ένα σύνθημα γραμμένο σε τοίχο, στο μπαλκόνι ενός νεοκλασικού, για να δεις την κρυμμένη ομορφιά. 

Ή απλά να περάσεις την πόρτα ενός χώρου Τέχνης. Αφού έχεις κάνει μια χαλαρή και ανέμελη βόλτα στην παραμυθένια γειτονιά του Μετς. Να έχουν στολίσει λες εκεί; 

Infos:
Κέντρο Τεχνών  “ΜΕΤΣ”: Ευγένιου Βούλγαρη 6, Μετς
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2019. 
Ωράριο λειτουργίας: 
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 11-2μμ και 6-9μμ 
Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 – 15:00
Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 693802071

Στο “ΜΕΤΣ” μας υποδέχονται οι εικαστικοί: 
Νίκος Αγγελίδης, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Γιάννης Αδαμάκης, Δημήτρης Αναστασίου, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Ειρήνη Βογιατζή, Ανδρέας Γεωργιάδης, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Απόστολος Ιτσκούδης, Μηνάς Καμπιτάκης, Βασίλης Καρακατσάνης, Νίκος Κιτμερίδης, Νικόλας Κληρονόμος, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Σπύρος Κωτσάλας, Αλέκος Λεβίδης, Βασίλης Λιαούρης, Θανάσης Μακρής, Τίμος Μπατινάκης, Ράνια Μπέλλου, Γεωργία Μπλιάτσου, Γευσώ Παπαδάκη, Λίλα Παπούλα, Αχιλλέας Πιστώνης, Βασίλης Πούλιος, Γιώργος Σαλταφέρος, Βασίλης Σελιμάς, Βασίλης Σούλης, Αντώνης Σταβέρης, Φίλιπ Τάρλοου, Βαγγέλης Τζερμιάς, Νικόλας Τζούμας, Βιργινία Φιλιππούση, Κατερίνα Χαδουλού, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παραπλεύρως, ντουγρού και ενδεχομένως!

Η Λένα σε μία μεγάλη βόλτα στο κέντρο μιας πόλης που δεν ξέρει... αν έχει καλοκαίρι!

Μια Εβδομάδα με βόλτες στην πόλη

Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός πόλης

Τα χρώματα της αμφιβολίας και του δισταγμού

Το Λεμόνι και το Μπρίκι, το Θησείο και η Μαβίλη, τι χρώμα είναι;