Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βλέπω την πόλη, ζωγραφιά

Παρέα με 37 Έλληνες καλλιτέχνες.



Στολίσατε; Εμείς όχι ακόμα. Μένουμε να χαζεύουμε στον δρόμο τα στολισμένα σπίτια και τους δρόμους με τα λαμπιόνια. Προσπαθούμε να αποφασίσουμε εάν η υπερβολή είναι ανάγκη μας και εάν η κιτς εκδοχή της μπορεί να γίνει ποτέ εύπεπτη και αισθητικά ανεκτή ή ακόμα και λατρεία.

Το έχεις προσέξει κι εσύ πω όσο περισσότερο μια κοινωνία ρέπει προς το ανούσιο, το ζοφερό, τόσο περισσότερα φωτάκια, παγιέτες, στολισμούς βλέπεις γύρω σου; Λες και εκεί βρίσκεται το φως το αληθινό.

Σήμερα δεν θα το αναζητήσω σε στολισμένες πλατείες αλλά στην έκθεση «Αθήνα Ενδοχώρα», σε έναν νέο, «φωτεινό» χώρο πολιτισμού, στο Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ. Εκεί ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος έχει στήσει το ζωγραφικό αφήγημα «Αθήνα Ενδοχώρα» με τη σύμπραξη 37 Ελλήνων δημιουργών. 

mets1_mesa.jpg

Και αν με ρωτάς εάν θα πάρω και την κόρη μου μαζί, ναι, φυσικά, εννοείται. Λατρεύει την Τέχνη, σε κάθε της μορφή. Από τα γκράφιτι και τα installations μέχρι τις εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής. 

Μπορεί η πόλη μας πολλές φορές να μας πληγώνει, να μας ξενίζει, να μας απωθεί, καμιά φορά όμως φτάνει να ρίξεις μια ματιά σε ένα κτίριο, σε ένα σύνθημα γραμμένο σε τοίχο, στο μπαλκόνι ενός νεοκλασικού, για να δεις την κρυμμένη ομορφιά. 

Ή απλά να περάσεις την πόρτα ενός χώρου Τέχνης. Αφού έχεις κάνει μια χαλαρή και ανέμελη βόλτα στην παραμυθένια γειτονιά του Μετς. Να έχουν στολίσει λες εκεί; 

Infos:
Κέντρο Τεχνών  “ΜΕΤΣ”: Ευγένιου Βούλγαρη 6, Μετς
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2019. 
Ωράριο λειτουργίας: 
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 11-2μμ και 6-9μμ 
Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 – 15:00
Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 693802071

Στο “ΜΕΤΣ” μας υποδέχονται οι εικαστικοί: 
Νίκος Αγγελίδης, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Γιάννης Αδαμάκης, Δημήτρης Αναστασίου, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Ειρήνη Βογιατζή, Ανδρέας Γεωργιάδης, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Απόστολος Ιτσκούδης, Μηνάς Καμπιτάκης, Βασίλης Καρακατσάνης, Νίκος Κιτμερίδης, Νικόλας Κληρονόμος, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Σπύρος Κωτσάλας, Αλέκος Λεβίδης, Βασίλης Λιαούρης, Θανάσης Μακρής, Τίμος Μπατινάκης, Ράνια Μπέλλου, Γεωργία Μπλιάτσου, Γευσώ Παπαδάκη, Λίλα Παπούλα, Αχιλλέας Πιστώνης, Βασίλης Πούλιος, Γιώργος Σαλταφέρος, Βασίλης Σελιμάς, Βασίλης Σούλης, Αντώνης Σταβέρης, Φίλιπ Τάρλοου, Βαγγέλης Τζερμιάς, Νικόλας Τζούμας, Βιργινία Φιλιππούση, Κατερίνα Χαδουλού, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος