Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ώρα να πάμε Spiti mas

Με έναν καφέ και ένα αγριότρενο



Είναι πολλές φορές που βρισκόμαστε με την κόρη μου στο κέντρο της πόλης και θέλουμε να πάμε κάπου ωραία, κάπου όμως που να μην έχουμε ξαναπάει. Όχι ότι δεν έχουμε τα αγαπημένα μας στέκια, εννοείται, αλλά τι ωραίο να ανακαλύπτεις καινούρια, και μαζί τους να ανακαλύπτεις την πόλη σου από την αρχή. 

Σήμερα θα πάω -μόνη μου σε αρχική φάση για βολιδοσκόπηση αλλά και ενδοσκόπηση- σε ένα μέρος που προτείνει η φίλη μου Ζωή στο blog της mamapetounia.com, και έχει αυτό το τέλειο όνομα: Spiti mas. Γιατί, κακά τα ψέματα, μια σύσταση από κάποιον που έχει ήδη πάει είναι πάντα ευπρόσδεκτη, πόσω μάλλον εάν αυτός ο κάποιος έχει γούστο, άποψη και... κόρη.  

Θα πάρω το μετρό, θα κατέβω Μοναστηράκι, και θα βρεθώ στη στιγμή στη Ναυάρχου Αποστόλη. Ανυπομονώ να δω από κοντά τον χώρο που έχουν φτιάξει δύο κορίτσια με τόση αγάπη. Ένα μαγαζί που μοιάζει με σπίτι, με σαλόνι, κουζίνα, υπνοδωμάτιο. Τι ωραία ιδέα, βρε παιδιά!

spitimas_mesa.jpg

Θα παραγγείλω το καφεδάκι μου (γιατί όπως λέει και η κόρη μου «άλλοι είναι εθισμένοι στο διαδίκτυο και εσύ στον καφέ»), θα παραγγείλω και καμιά πιτούλα νόστιμη, και θα χαλαρώσω διαβάζοντας το Αγριότρενο, του Θοδωρή Τσεκούρα.

agriotreno_mesa.jpg

Λίγες σελίδες μόνο μου έχουν μείνει, είμαι στο τσακ να το πιάσω αυτό το αγριότρενο, μέχρι να σου πω επίσημα πόσο το έχω λατρέψει, για τις αλήθειες και την αστείρευτη φαντασία του. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από αυτόν τον δαιμόνιο διαφημιστή, που με τις ατάκες του και τα ευφυή λογοπαίγνιά του στα σόσιαλ με κάνει πάντα να ξεκαρδίζομαι. 

Και, ναι, ναι, όλα αυτά για την κόρη μου (βάλε εδώ χάσταγκ #ηθυσίατηςμάνας). Μόνο και μόνο για να δω τη φατσούλα της όταν στην επόμενη βόλτα μας με ρωτήσει "Πού θα πάμε τώρα;" και της πω: "Οκ, ώρα να πάμε Spiti mas!". 

Info: 
- Spiti mas, Ναυάρχου Αποστόλη 10, Ψυρρή
- www.mamapetounia.com
- Το Αγριότρενο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτης.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ