Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Από σπίτι σε....σπίτι

..γιατί δεν πάμε μόνο στην παρέλαση, πάμε παντού!



 Πώς το τραγουδούσαμε, το τραγουδάμε και θα το τραγουδάμε για χρόοονια; "Θα κάτσω σπίτι"! Το ομώνυμο (και υπέροχο) άσμα του (πολυαγαπημένου ΠΑΝΤΑ) Λουκιανού Κηλαηδόνη το γνωρίζεις, έτσι; Ξέρεις,  "θα κάτσω σπίτι, θ’  αράξω σπίτι, λοιπόν απόψε δεν πρόκειται να βγω. Θα κάτσω σπίτι, θ’ αράξω σπίτι, κι άμα πεινάσω τηγανίζω καν’ αυγό". Aυτό είναι το σημερινό μου, πλάνο, ή έστω... περίπου αυτό. Γιατί, σήμερα πράγματι σε σπίτι θα είμαι, αλλά όχι (μόνο) στο δικό μου!

Ας ξεκινήσω με τρια βασικά και επίκαιρα, λόγω ημέρας  (και εθνικής γιορτής):
1.Χρόνια πολλά σου είπα;
2.Σημαία έβαλες στο μπαλκόνι σου;
3.Παρέλαση πήγες:

Απάντηση δεν πήρα, απαντώ μόνη μου "ναι" σε όλα και συνεχίζω!

Οφείλω να σου εξηγήσω αυτό το "σπίτι σου, σπίτι μου"  Α, όλα κι όλα, μιλάμε απλά για να καταλαβαινόμαστε. Πάντα!

 

melchen.jpg 

Σήμερα, λοιπόν, θα ξεκινήσουμε για Χαλάνδρι και συγκεκριμένα για την οδό Ανδρέα Παπανδρέου. Θα σταματήσουμε στο 9  Κι αφού μπούμε στην μικρή στοά, στο τέλος της θα συναντήσουμε το "Σπίτι", ένα από τα δημοφιλέστερα στέκια στην περιοχή. Κι αν αναρωτιέσαι γιατί ονομάζεται έτσι, θα σου πω ότι πρόκειται για ένα bar που θα σε κάνει πραγματικά να αισθανθείς... σαν στο σπίτι σου: μικρά καλαίσθητα δωμάτια περιμετρικά, με vintage στιλ στη διακόσμηση και μια πανέμορφη αυλή στο κέντρο, που θυμίζει παλιά γειτονιά. Κάπως έτσι είναι το σκηνικό του. Τα δυνατά του σημεία; Οι εξαιρετικές μουσικές του (βλ. από τα decks παρελαύνει η αφρόκρεμα των bar DJs και των ραδιοφωνικών παραγωγών της πόλης) και η ακόμα πιο εξαιρετική λίστα με τα κοκτέιλ του. Για σήμερα, πάντως, λέω να επισκεφτούμε (αυτό) το Σπίτι, το απογευματάκι, ώστε να απολαύσουμε τον καφέ μας στην αυλή του.

 

arismari.jpg


Και μετά τον καφέ, τι θα έλεγες να τσιμπήσουμε κάτι; Όχι, δεν θα πάμε μακριά, στο Χαλάνδρι θα μείνουμε και θα μεταφερθούμε μερικά στενά παραπάνω, στην οδό Αριστοτέλους στο 43. Εκεί είναι το Αρισμαρί Με κρητική κουζίνα και υπέροχους κρητικούς μεζέδες. Θα πιούμε και ρακή , θα φάμε και σαλάτα με απάκι και γαμοπίλαφο και  μακαρούνια σιουφιχτά!

 

birdbox.jpg


Πού θα γράψουμε τον σημερινό μας επίλογο; Στο σπίτι μου -αυτή τη φορά κυριολεκτικά. Για  Netflix και Bird Box* με τη Σάντρα Μπούλοκ. Γιατί και μόνο οι αντικρουόμενες κριτικές και τα σχόλια, μου έχουν εξάψει την περιέργεια!

ΥΓ 1 ... και μη με παρασύρεις λέγοντας μου πως στην τηλεόραση έχει Μαντώ Μαυρογένους ή Παπαφλέσσα!!! Δεν κάνω πίσω!

ΥΓ2. ,,,ξέχασα να σε ρωτήσω:  μπακαλιάρο έφαγες; 

* Από τις Εκδόσεις ΟΞΥ, κυκλοφόρησε και το βιβλίο Bird Box, του Josh Malerman. Εξαιρετικό!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός