Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φύσηξε... παριζιάνικος αέρας στον Κορυδαλλό!

"Αιχμάλωτη" στον Κορυδαλλό... για τους σωστούς λόγους -έχω σοβαρά επιχειρήματα!


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Αν με ρωτήσεις τη δουλειά έχω εγώ Σάββατο πρωί στο συγκεκριμένο προάστιο δεν έχει καμία σημασία να σου το αναλύσω. Πίστεψέ με έχει μηδαμινό ενδιαφέρον σε σχέση με αυτό που ανακάλυψα χωρίς καν να το περιμένω! Γιατί τα καλύτερα είναι τα ξαφνικά!  Έτσι δε λένε; 


Σε μια από τις πιο κεντρικές πλατείες του Κορυδαλλού λοιπόν, (Διαμαντίδη 39) ξεχωρίζει ένα σημείο, που σου κεντρίζει κατευθείαν την προσοχή! Μοιάζει σαν αναπάντεχη έκρηξη χρώματος και στιλ, βγαλμένη από άλλη εποχή και νομίζω πως κάτι άλλο παρόμοιο δε θα συναντήσεις εκεί γύρω. Είναι το Frenchie Rose! Ολοκαίνουργιο και φρέσκο, νομίζω, ήρθε να συστήσει στον Κορυδαλλό την έννοια του Brunch.

Είναι ένας cozy χώρος, που παραπέμπει σε γαλλικό μπιστρό και άνοιξε πριν δύο μήνες τις πόρτες του στον Κορυδαλλό στοχεύοντας δυναμικά να φέρει νέα πνοή στη συνοικία αυτή.

Ρομαντικό στιλ, πορσελάνινα σερβίτσια, floral πινελιές που παντρεύονται επιδέξια με vintage στοιχεία και μία καταπράσινη αυλή που σου φτιάχνει τη διάθεση είναι όσα θα ανακαλύψεις με μία γρήγορη ματιά.  Και "για του λόγου το αληθές" υπάρχουν και ντοκουμέντα. Πες μου αν συμφωνείς μαζί μου. Τα καλύτερα όμως έρχονται κάνοντας ακόμα περισσότερο scroll down. Γιατί το θέμα δεν αφορά μόνο το φαίνεσθαι!

 

_DPC0366.jpg_DPC0393.jpg_DPC0441.jpg 

Το Frenchie Rose δημιουργήθηκε για να καλύψει το τρίπτυχο Coffee • Dessert • Brunch  

Να γλυκάνει τους ουρανίσκους μας με ένα λαχταριστό μενού.  Με συνταγές και ροφήματα που θα αφήσουν στο μυαλό μας "Γλυκιές αναμνήσεις", αυτό δηλαδή που με φωτεινά γράμματα δεσπόζει στην είσοδο της αυλής του... "Sweet Memories"

Οι δικές μου  "brunchy" επιλογές με δικαίωσαν... Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα στο μενού του Frenchie Rose που δεν πρόλαβα να δοκιμάσω.  Όπως για παράδειγμα ένα ιδιαίτερο αρωματικό τσάι από την Ιαπωνία. Καθώς στο σερβίρουν, αρχίζει ξαφνικά να φυτρώνει μέσα στη διάφανη κούπα σου ένα ολόκληρο άνθος!

Σε έψησα; Till next time girls...  :-)  <3

 

_DPC0446.jpg _DPC0478.jpg_DPC0501.jpg_DPC0505.jpg

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός