Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Rise & Shine, Monday

Λέμε "καλημέρα" στην πιο γλυκιά Δευτέρα της χρονιάς - Ναι, υπάρχει και αυτή.


Νίκος Κοντομήτρος

«Καλή μας εβδομάδα!». Έτσι. Με μία ευχή να ξεκινήσει αυτή η τελευταία – πριν το Πάσχα – εβδομάδα και με λιγότερη βροχή – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Φθάσαμε στα μέσα Απρίλη και απλά το δικαιούμαστε.

Φοράμε ακουστικά και στα αυτιά μας σχεδόν επιτηδευμένα ηχεί το «Feels Like Summer» του Childish Gambino. Είπαμε κόντρα στον καιρό. Κόντρα και όπου βγει. Δεν μπορεί θα αλλάξει.

Κατηφορίζω στο Σύνταγμα, γιατί όλο και κάποια δουλειά θα έχεις τη Δευτέρα, και, πολύ απλά, το κέντρο είναι το καλύτερο μέρος, για να συνδυάσεις work & pleasure.

Δε ξέρω γιατί, αλλά σήμερα ξύπνησα με μία επιθυμία για γλυκό. Πράγμα παράλογο για εμένα, αν σκεφτείς ότι λατρεύω τα αλμυρά. Περπατάω σιγά – σιγά (γιατί η Δευτέρα δεν περνά εύκολα η άτιμη) και φθάνω στο «Πορτατίφ».

 

portatif.jpg

 

Όχι, δεν είναι μαγαζί με έπιπλα σπιτιού. Είναι η πιο sweet γωνιά της Αθήνας. Ο Τάσος Λύτρας, εμπνευστής του όλου concept και ταυτόχρονα ζαχαροπλάστης, δημιουργεί σε καθημερινή βάση με την ομάδα του αμέτρητες γλυκιές λιχουδιές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών. Γιατί, έτσι, μας έχει κάνει όλους εμάς να γλείφουμε τα δάκτυλα μας.

 

PORTATIFtarta.jpg 

 

Αγαπημένο πιάτο η τάρτα, η οποία κυκλοφορεί σε πολλές γεύσεις (banoffee, Bueno, σοκολάτα, φρούτα εποχής), αλλά και το χειροποίητο εκλέρ, που μπορείς να το γεμίσεις είτε με σοκολάτα είτε με φιστίκι. Και το χειροποίητο κρουασάν βουτύρου, και το red velvet, και το προφιτερόλ, και το cheesecake όλα νόστιμα. Και γλυκά. Και δεν ξέρω τι να πρωτοφάω. Όλο διλήμματα η ζωή μου.

 

portatifdio.jpg 

 

Στη συνέχεια, λέω να περπατήσω προς την Ακαδημίας, για να σταματήσω στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει». Μοναδικό, διαφορετικό, αέρινο και με θετική αύρα. Όλο και κάποιο αγαπημένο βιβλίο θα βρω στη τεράστια συλλογή που κοσμεί τα ράφια του. Πολλές οι επιλογές, ακόμα μεγαλύτερη η απόλαυση. Θα έχει σίγουρα και κάποια εκδήλωση με συγγραφείς – άλλωστε το συνηθίζει.

 

epilexei.jpg

 

Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά μου. Μία νέα βόλτα ξεκινά. Μέχρι την άλλη εβδομάδα. Τη Μεγάλη. Καλά να περάσεις!

***INFOs:

«Πορτατίφ»: Σίνα 21, Κολωνάκι, Αθήνα

«Βιβλιοπωλείο: Επί…λέξει»: Ακαδημίας 32, Αθήνα (πλησίον Μετρό «Πανεπιστήμιο»)

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου