Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός  πόλης

Θέλεις να θυμηθείς πού πήγαμε, στις βόλτες μας, όλη την εβδομάδα, Ιδού!


Ρόμυ Μελάνι


*Την Δευτέρα, ο Νίκος,  ξύπνησε με μία επιθυμία για γλυκό. "Πράγμα παράλογο για εμένα, αν σκεφτείς ότι λατρεύω τα αλμυρά. Περπατάω σιγά – σιγά (γιατί η Δευτέρα δεν περνά εύκολα η άτιμη) και φθάνω στο «Πορτατίφ».

Όχι, δεν είναι μαγαζί με έπιπλα σπιτιού. Είναι η πιο sweet γωνιά της Αθήνας. Ο Τάσος Λύτρας, εμπνευστής του όλου concept και ταυτόχρονα ζαχαροπλάστης, δημιουργεί σε καθημερινή βάση με την ομάδα του αμέτρητες γλυκιές λιχουδιές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών. Γιατί, έτσι, μας έχει κάνει όλους εμάς να γλείφουμε τα δάκτυλα μας".

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα ντύνεται στα μπλε και πάει Καστέλα! "Μην αναρωτιέσαι καθόλου ποιες είναι οι πιο σπουδαίες ευχές. Αυτές των πιο λαμπερών αστεριών αυτού του κόσμου, των παιδιών.
Για τα παιδιά σήμερα θα φορέσω το μπλε μου φόρεμα και θα κατέβω στην Καστέλλα για να βγάλω μερικές σέλφι. Θα ενώσω το μπλε της θάλασσας με το γαλάζιο του ουρανού, με μια πινελιά μπλε του κοβαλτίου από μένα και ελπίζω καθόλου βροχούλα, ε, Θεέ μου; 
Τι άλλο θα κάνω; Θα πάω να αγοράσω μερικές παιδικές ποδιές που θα μου χρειαστούν την Κυριακή. Με την κόρη μου οργανώνουμε ένα Bake-A-Wish, και σε συνεργασία με τα Easy Bake και τους Μύλους Αγίου Γεωργίου ψήνουμε και πουλάμε muffins με σκοπό να ενισχύσουμε το έργο του Make-A-Wish Ελλάδος." 

*Την Τετάρτη, η Τόνια , μας γνωρίζει τον καινούργιο της φίλο, τον Philos! " Σας μιλώ για το Philos (Σόλωνος 32). Για το παλιό αυτό αρχοντικό που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Σεβάστηκαν την αρχιτεκτονική του κτιρίου μετατρέποντας το σε ένα μοντέρνο μινιμαλιστικό χώρο, με άψογη διακόσμηση. 
Την τιμητική του σήμερα, είχε το πιάτο που βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας του brunch. To γνωστό ''Αvocado on toast''.
Ψωμί ολικής αλέσεως με αβοκάντο, και αβγό. Ακούγεται πολύ απλό, αλλά το lime, το ελαιόλαδο από την Σπάρτη και το ροζ πιπέρι, σίγουρα του δίνουν μια , κάθε άλλο παρά, συνηθισμένη γεύση".

voltesmesa.jpg


Την Πέμπτη, η Μελίνα , απολαμβάνει μια μεγάλη βόλτα στο (αγαπημένο) κέντρο, της (αγαπημένης της) πόλης. "Δεν ξέρω πόσο το αγαπάς εσύ το κέντρο και πόσο το περπατάς, σίγουρα, όμως, έχεις καταλάβει πως εγώ το λατρεύω. Και δεν χάνω ευκαιρία να το…οργώνω. Σήμερα, για παράδειγμα, θα ξεκινήσω το σεργιάνι μου από την Πανεπιστημίου και  ένα  βιβλιοπωλείο, που  κατάφερε να γίνει στέκι! Μιλάω για το Books Plus (Books +) στη θέση του παλιού Παπασωτηρίου, στο 37 της Πανεπιστημίου, έναν πολύ ιδιαίτερο, πολύ φιλόξενο, πολύ φιλικό χώρο, που μπορείς να χαζέψεις, να ψάξεις, να χαρείς τα βιβλία, αλλά και να απολαύσεις, στον επάνω όροφο, ΚΑΙ ένα πανέμορφο Café  αλλά KAI ένα πολύ ενδιαφέρον Art shop".

*Την Παρασκευή, η Ιλένα  συναντάει τη Wonderwoman σε μια έκθεση comics ,τα “Comic stories” στην Ελληνοαμερικανική Ενωση."Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, ανοίγει τις πόρτες του σήμερα. Το φεστιβάλ, που διοργανώνουν το Comicdom, η Hellenic American Union και το Institut Français d'Athènes - Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, έχει πλήθος εκδηλώσεων καταφέρνοντας να μετατρέψει μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης σε πραγματική γιορτή των comics". 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.