Culture club - AllYou.gr

Search

 

Culture club

"Ο άνθρωπος μας έχει κουλτούρα και θα μας φτιάξει την ζωή"

21 Μαϊου 2019
Συντάκτης : Τόνια Τζαφέρη


Ελεγε ο cultured (πλέον) Ζαμπέτας και ορθώς: Περί πολιτισμού έχουμε να πούμε πολλά. Ζούμε σε μια πόλη που παρόλες τις οικονομικές δυσχέρειες, κατατάσσουμε τον πολιτισμό πολύ υψηλά. Η πόλη μας, η Αθήνα αποτελεί κατ' εξοχήν πολιτιστική πρωτεύουσα. Όλοι γνωρίζουμε την σημασία του πολιτισμού για την ανθρώπινη ψυχή και πόσο αναγκαίος είναι στην σύγχρονη καθημερινότητα που όλα μοιάζουν απρόσωπα και ''ρουτινιασμένα''.

Σήμερα λοιπόν Τρίτη, θα σαρώσω την Αθήνα φορώντας τα πολιτιστικά μου πατίνια. 

Ξεκινάω με θέατρο και πιο συγκεκριμένα με την παράσταση: «Η φαλακρή τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.
Ενα έργο γραμμένο το 1948, καθιερώνει ουσιαστικά το Θέατρο του Παραλόγου, καταρρίπτοντας όλους τους συμβατικούς κανόνες τις κλασικής δραματουργίας. Περιγράφοντας με παράδοξο τρόπο την τυποποιημένη καθημερινότητα της αστικής κοινωνίας, ο Ευγένιος Ιονέσκο αποκαλύπτει την ανεπάρκεια της γλώσσας ως μέσο επικοινωνίας και επιτίθεται σ΄έναν κόσμο που μοιάζει να έχει χάσει τη μεταφυσική του διάσταση. Ας μην σου αποκαλύψω όμως παραπάνω...

aaatri.jpg

Ανηφορίζω την Πατησίων για  “Waves Hold A Lasting Echo”: Η νέα έκθεση της Σοφίας Ροζάκη στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. 17 Μαΐου με 16 Ιουνίου. Αφορμή είναι η ιστορία ενός πλάσματος που ακροβατεί στα όρια της φήμης και της επιστημονικής παρατήρησης. Τίτλος της έκθεσης “WHALE'' (φάλαινα). Τα 13 έργα λειτουργούν σε οργανική σύνδεση με το ποίημα που τα συνοδεύει και αναπτύσσονται γύρω από τον κεντρικό του χαρακτήρα: ένα προσαρμοστικό, χαρισματικό ον, που επανεφευρίσκει διαρκώς το παρουσιαστικό του και κινείται στα όρια του υπαρκτού και του φανταστικού. Ενδιαφέρον θα έλεγα, πολύ!
Με τον ήλιο συνοδό μου φύγαμε για “Eyes of Light: Εστιάζοντας στη ζωή”: Μία έκθεση με ένα μήνυμα αισιοδοξίας στη Τεχνόπολη, Γκάζι. Αν έπρεπε να κατατάξω ένα συναίσθημα μετά την αγάπη (που είναι το παν), τότε θα επέλεγα την αισιοδοξία.
18 με 24 Μαΐου, λαμβάνει χώρα μια έκθεση φωτογραφίας ως εργαλείο ενδυνάμωσης ατόμων με εμπειρία καρκίνου.
Το Eyes of Light, με άξονα τη φωτογραφία, πραγματοποιεί συμμετοχικές καλλιτεχνικές δράσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση ανθρώπων που βίωσαν την συγκεκριμένη ασθένεια. Θα παρουσιαστεί επίσης η δράση Survivors του Καρκίνου: ''Τα Πρόσωπα της Ελπίδας'', που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατάρριψη των στερεοτύπων που σχετίζονται με τη νόσο. Η δράση έφερε κοντά ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου και καταξιωμένους φωτογράφους και οδήγησε σε μια σειρά πορτραίτων που αντανακλούν δύναμη και μεταφέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Πόσο πιο όμορφο; Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παραπλεύρως, ντουγρού και ενδεχομένως!

Η Λένα σε μία μεγάλη βόλτα στο κέντρο μιας πόλης που δεν ξέρει... αν έχει καλοκαίρι!

Μια Εβδομάδα με βόλτες στην πόλη

Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός πόλης

Τα χρώματα της αμφιβολίας και του δισταγμού

Το Λεμόνι και το Μπρίκι, το Θησείο και η Μαβίλη, τι χρώμα είναι;