Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τα χρώματα της αμφιβολίας και του δισταγμού

Το Λεμόνι και το Μπρίκι, το Θησείο και η Μαβίλη, τι χρώμα είναι;


Λένα Γρηγορίου

Εσύ πόσο αγαπάς το Λεμόνι; Σου μιλάω για το μικρό πανέμορφο βιβλιοπωλείο στο Θησείο. Με τη μικρή αυλή και τα πολλά βιβλία. Που θυμίζει συνοικιακό βιβλιοπωλείο του Παρισιού. Το Λεμόνι του Σπύρου Ξένου και του συνεργάτη του Αυγουστίνου Γαρουφαλή... Που γιόρτασε, κιόλας, τα 20 χρόνια του!

Στην Ηρακλειδών στο νούμερο 22 είναι το Λεμόνι. Από εκεί θα ξεκινήσω, νωρίς το απόγευμα, τη σημερινή μου βόλτα. Ξέρω πως θα βρω εκεί και βιβλία και περιοδικά που θα μπορέσω να τα ξεφυλλίσω και να τα ψάξω με την ησυχία μου. Σε μια υπέροχη αναπαυτική πολυθρόνα στην αυλή. Θέλω ν’ αγοράσω Thomas Wolfe, το «Γύρνα σπίτι άγγελε μου», εκδόσεις Μεταίχμιο.

Δεν ξέρω γιατί δεν το πήρα και δεν το διάβασα όταν είδα την ταινία με τον Τζουντ Λο και τον Κόλιν Φερθ, το «Ένας χαρισματικός άνθρωπος», που ήταν βασισμένη σ’ αυτό. Τώρα, όμως, θέλω οπωσδήποτε να ξεκινήσω τα καλοκαιρινά μου διαβάσματα μ’ αυτό… ;Έτσι, χωρίς λόγο...Και μη με ρωτήσεις ποιο άλλο βιβλίο θα πάρω… Μόλις ξεκίνησε  ο μήνας, μην το ξεχνάς…Έχουμε καιρό!

aavolin.jpg

Μετά το Θησείο λέω να πάω πλατεία. Πλατεία Μαβίλη. Θα 'χει αρχίσει να βραδιάζει και αυτή η ώρα, ανάμεσα απόγευμα και βράδυ έχει τα χρώματα της αμφιβολίας. Του δισταγμού. Και μου πάει. Όπως μου πάει και το Μπρίκι (Δορυλαίου 6). Το μαγαζί που χρόνια τώρα κλέβει την παράσταση και είναι η "σχέση" μας (εμένα και πολλών άλλων) με την Πλατεία Μαβίλη. Μικρό, σαν την παλάμη σου και ζεστό σαν την ανάσα σου. 

Πεθύμησα να πιω καφέ στο Μπρίκι. Ναι, καφέ. Βραδιάτικα. Το αλκοόλ μπορεί να περιμένει. Άλλα βράδια. Άλλες βόλτες.

Την επόμενη Δευτέρα θα κάνουμε βόλτα ξανά. Μαζί.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φεστιβάλ Στη Σκιά Των Βράχων 2026 - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 13- 27 Ιουλίου

Άλλη μια εβδομάδα με υπέροχες εκδηλώσεις ξεκινά για το Φεστιβάλ Βράχων

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

"Mother Company" των Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου και Κωνσταντίνου Θωμαΐδη

Το ντοκιμαντέρ Mother Company στις 14 και 15 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-Πειραιώς 260.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν της Στέγης μάς κάνει να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο

Εν μέσω καλοκαιριού, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει το στίγμα της νέας σεζόν με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει από υδάτινο διαλογισμό και την επιστροφή του Robert Icke μέχρι διεθνείς συμπράξεις με τους Jim Jarmusch και Łukasz Twarkowski.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19 έως 26/7/26

Η επικοινωνία σας θα αρχίσει να καλυτερεύει και η ψυχολογία σας θα ανεβαίνει σταδιακά.

CELEBS

Το ιδιαίτερο fashion style της Kristen Bell που έχει γενέθλια

Πώς να υιοθετήσετε το στυλ Kristen Bell με αυτές τις συμβουλές

ΤΑΞΙΔΙ

Σικελία: Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για ένα υπέροχο τριήμερο

Στη Σικελία με αγάπη: Τρεις μέρες και τρεις επιλογές για να πάτε... και να ξαναπάτε  

Best of Network