Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τα χρώματα της αμφιβολίας και του δισταγμού

Το Λεμόνι και το Μπρίκι, το Θησείο και η Μαβίλη, τι χρώμα είναι;


Λένα Γρηγορίου

Εσύ πόσο αγαπάς το Λεμόνι; Σου μιλάω για το μικρό πανέμορφο βιβλιοπωλείο στο Θησείο. Με τη μικρή αυλή και τα πολλά βιβλία. Που θυμίζει συνοικιακό βιβλιοπωλείο του Παρισιού. Το Λεμόνι του Σπύρου Ξένου και του συνεργάτη του Αυγουστίνου Γαρουφαλή... Που γιόρτασε, κιόλας, τα 20 χρόνια του!

Στην Ηρακλειδών στο νούμερο 22 είναι το Λεμόνι. Από εκεί θα ξεκινήσω, νωρίς το απόγευμα, τη σημερινή μου βόλτα. Ξέρω πως θα βρω εκεί και βιβλία και περιοδικά που θα μπορέσω να τα ξεφυλλίσω και να τα ψάξω με την ησυχία μου. Σε μια υπέροχη αναπαυτική πολυθρόνα στην αυλή. Θέλω ν’ αγοράσω Thomas Wolfe, το «Γύρνα σπίτι άγγελε μου», εκδόσεις Μεταίχμιο.

Δεν ξέρω γιατί δεν το πήρα και δεν το διάβασα όταν είδα την ταινία με τον Τζουντ Λο και τον Κόλιν Φερθ, το «Ένας χαρισματικός άνθρωπος», που ήταν βασισμένη σ’ αυτό. Τώρα, όμως, θέλω οπωσδήποτε να ξεκινήσω τα καλοκαιρινά μου διαβάσματα μ’ αυτό… ;Έτσι, χωρίς λόγο...Και μη με ρωτήσεις ποιο άλλο βιβλίο θα πάρω… Μόλις ξεκίνησε  ο μήνας, μην το ξεχνάς…Έχουμε καιρό!

aavolin.jpg

Μετά το Θησείο λέω να πάω πλατεία. Πλατεία Μαβίλη. Θα 'χει αρχίσει να βραδιάζει και αυτή η ώρα, ανάμεσα απόγευμα και βράδυ έχει τα χρώματα της αμφιβολίας. Του δισταγμού. Και μου πάει. Όπως μου πάει και το Μπρίκι (Δορυλαίου 6). Το μαγαζί που χρόνια τώρα κλέβει την παράσταση και είναι η "σχέση" μας (εμένα και πολλών άλλων) με την Πλατεία Μαβίλη. Μικρό, σαν την παλάμη σου και ζεστό σαν την ανάσα σου. 

Πεθύμησα να πιω καφέ στο Μπρίκι. Ναι, καφέ. Βραδιάτικα. Το αλκοόλ μπορεί να περιμένει. Άλλα βράδια. Άλλες βόλτες.

Την επόμενη Δευτέρα θα κάνουμε βόλτα ξανά. Μαζί.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ