Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Σχεδία είναι ελπίδα, φροντίδα, αγάπη!

Μη με πας απ' το σπίτι, το ακούς, στην Κολοκοτρώνη να με πας


Νίκος Κοντομήτρος

«Ωραία που είναι η Παρασκευή, να ήταν πιο μεγάλη». Και το Σάββατο. Και η Κυριακή. Ναι, έκανα μία μικρή παράφραση στο κλασσικό τραγούδι. Και, τώρα που το ξανασκέφτομαι, κοίτα να δεις που είναι πιο μεγάλη. Η ζέστη εμποδίζει το μυαλό μου να σκεφθεί και επαναφέρει στη μνήμη του ότι από σήμερα το βράδυ ξεκινά το τριήμερο μας. Το τελευταίο, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Φαντάζομαι ότι και εσύ θα έχεις αρκετά πράγματα να κάνεις, πολλές υποχρεώσεις να ολοκληρώσεις και όλα τα συναφή. Πάντως, αν ακούς από κάπου τη φωνή μου, αυτή τη στιγμή, ξέκλεψε λίγο από το χρόνο σου και «κατέβα» στο Κέντρο. Στη Κολοκοτρώνη. Αριθμός 56. Διασταύρωση με Νικίου (2).  

 

aaaaa.jpg

 

Σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές της καυτής πρωτεύουσας, στήθηκε ένα γαϊτανάκι καλοσύνης και προσφοράς από σπουδαίους ανθρώπους και φορείς, όπου ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί έβαλαν το λιθαράκι τους (και την καρδούλα τους) για να δημιουργήσουν το «Σχεδία Home». Ένα χώρο σύγχρονο, μοντέρνο, όμορφο και στην εμφάνιση και στην ουσία του. Ένας μοναδικός κόμβος αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς και καινοτομίας. Ένας χώρος φορτισμένος συναισθηματικά, αφού σε κάθε αντικείμενο καθρεφτίζεται η προσπάθεια, η ζωή και η ψυχή ενός πωλητή του περιοδικού του δρόμου, «Σχεδία». Εκείνου του ανθρώπου που συναντάς κάθε τέλος του μήνα (και όχι μόνο) σε όποιο σημείο της πόλης και αν βρεθείς.

Όλα προσεκτικά σχεδιασμένα, για να ικανοποιήσουν κάθε κοινωνική ανάγκη. Εύκολη πρόσβαση για άτομα με κινητικές δυσκολίες, μενού διαθέσιμο και σε ακουστική βερσιόν, υπερυψωμένα τραπεζάκια, ώστε να μπορεί να περνά από κάτω αναπηρικό αμαξίδιο και κάθε άλλη μικρή λεπτομέρεια – που, όμως , πίστεψε με κάνει τη διαφορά.

Αν περιμένεις να βρεις πλαστικό στο «Σχεδία Home», τότε θα απογοητευτείς, αφού ακόμα και τα καλαμάκια είναι κατασκευασμένα από χαρτί.

Αν, αντίθετα, περιμένεις να βρεις καλό φαγητό (το μενού έχει επιμεληθεί ο πολυβραβευμένος Λευτέρης Λαζάρου, ενώ τα πιάτα μαγειρεύονται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας), υψηλή αισθητική, ατμόσφαιρα πιο οικεία και από το σπίτι σου, τότε να είσαι βέβαιη ότι θα περάσεις μαγικά.

 

asbig.jpg

 

Άλλωστε, στο Κέντρο της «Σχεδίας» βρισκόταν, ανέκαθεν, ο άνθρωπος. Και αυτό δε θα αλλάξει. Κινητήρια δύναμη της ο άνθρωπος. Από και σε κάθε πόστο. Από και σε κάθε οπτική.

Αν θες να στηρίξεις και εσύ τη «Σχεδία», τότε μπορείς να διαθέσεις ένα μικρό πόσο από το εισόδημα σου, κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα, για να αποκτήσεις το εκπληκτικό περιοδικό της. Απλούστερα; Μπορείς να περάσεις από το «Σχεδία Home». Α, εκεί θα βρεις και μικρά κομψοτεχνήματα, μικρά έργα τέχνης.

Και ανθρώπους. Και μία αγκαλιά. Ανθρώπινη. FIN!

***Πηγή Φωτογραφίας: Αθήνα 9,84

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 23 Απριλίου

Εάν δεν κάνετε μια προσπάθεια να ελέγξετε το άγχος σας, σύντομα θα έχετε προβλήματα

ΣΙΝΕΜΑ

Την αγγλόφωνη τηλεοπτική μεταφορά του Oldboy ετοιμάζει ο Park Chan-wook

Το εξαιρετικό revenge thriller του Κορεάτη σκηνοθέτη έρχεται για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη 

VIRAL

Η Taylor Swift κυκλοφορεί τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο της, The Tortured Poets Department

Στο follow-up του Midnights συμμετέχουν οι Jack Antonoff, Aaron Dessner, Post Malone, Florence Welch, ο drummer των Wilco, Glenn Kotche και πολλοί ακόμη