Σχεδία είναι ελπίδα, φροντίδα, αγάπη!

Μη με πας απ' το σπίτι, το ακούς, στην Κολοκοτρώνη να με πας

Νίκος Κοντομήτρος

«Ωραία που είναι η Παρασκευή, να ήταν πιο μεγάλη». Και το Σάββατο. Και η Κυριακή. Ναι, έκανα μία μικρή παράφραση στο κλασσικό τραγούδι. Και, τώρα που το ξανασκέφτομαι, κοίτα να δεις που είναι πιο μεγάλη. Η ζέστη εμποδίζει το μυαλό μου να σκεφθεί και επαναφέρει στη μνήμη του ότι από σήμερα το βράδυ ξεκινά το τριήμερο μας. Το τελευταίο, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Φαντάζομαι ότι και εσύ θα έχεις αρκετά πράγματα να κάνεις, πολλές υποχρεώσεις να ολοκληρώσεις και όλα τα συναφή. Πάντως, αν ακούς από κάπου τη φωνή μου, αυτή τη στιγμή, ξέκλεψε λίγο από το χρόνο σου και «κατέβα» στο Κέντρο. Στη Κολοκοτρώνη. Αριθμός 56. Διασταύρωση με Νικίου (2).  

 

aaaaa.jpg

 

Σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές της καυτής πρωτεύουσας, στήθηκε ένα γαϊτανάκι καλοσύνης και προσφοράς από σπουδαίους ανθρώπους και φορείς, όπου ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί έβαλαν το λιθαράκι τους (και την καρδούλα τους) για να δημιουργήσουν το «Σχεδία Home». Ένα χώρο σύγχρονο, μοντέρνο, όμορφο και στην εμφάνιση και στην ουσία του. Ένας μοναδικός κόμβος αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς και καινοτομίας. Ένας χώρος φορτισμένος συναισθηματικά, αφού σε κάθε αντικείμενο καθρεφτίζεται η προσπάθεια, η ζωή και η ψυχή ενός πωλητή του περιοδικού του δρόμου, «Σχεδία». Εκείνου του ανθρώπου που συναντάς κάθε τέλος του μήνα (και όχι μόνο) σε όποιο σημείο της πόλης και αν βρεθείς.

Όλα προσεκτικά σχεδιασμένα, για να ικανοποιήσουν κάθε κοινωνική ανάγκη. Εύκολη πρόσβαση για άτομα με κινητικές δυσκολίες, μενού διαθέσιμο και σε ακουστική βερσιόν, υπερυψωμένα τραπεζάκια, ώστε να μπορεί να περνά από κάτω αναπηρικό αμαξίδιο και κάθε άλλη μικρή λεπτομέρεια – που, όμως , πίστεψε με κάνει τη διαφορά.

Αν περιμένεις να βρεις πλαστικό στο «Σχεδία Home», τότε θα απογοητευτείς, αφού ακόμα και τα καλαμάκια είναι κατασκευασμένα από χαρτί.

Αν, αντίθετα, περιμένεις να βρεις καλό φαγητό (το μενού έχει επιμεληθεί ο πολυβραβευμένος Λευτέρης Λαζάρου, ενώ τα πιάτα μαγειρεύονται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας), υψηλή αισθητική, ατμόσφαιρα πιο οικεία και από το σπίτι σου, τότε να είσαι βέβαιη ότι θα περάσεις μαγικά.

 

asbig.jpg

 

Άλλωστε, στο Κέντρο της «Σχεδίας» βρισκόταν, ανέκαθεν, ο άνθρωπος. Και αυτό δε θα αλλάξει. Κινητήρια δύναμη της ο άνθρωπος. Από και σε κάθε πόστο. Από και σε κάθε οπτική.

Αν θες να στηρίξεις και εσύ τη «Σχεδία», τότε μπορείς να διαθέσεις ένα μικρό πόσο από το εισόδημα σου, κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα, για να αποκτήσεις το εκπληκτικό περιοδικό της. Απλούστερα; Μπορείς να περάσεις από το «Σχεδία Home». Α, εκεί θα βρεις και μικρά κομψοτεχνήματα, μικρά έργα τέχνης.

Και ανθρώπους. Και μία αγκαλιά. Ανθρώπινη. FIN!

***Πηγή Φωτογραφίας: Αθήνα 9,84

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares