Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

90s (& Friday) I'm In Love!

Στα χρόνια της «Ντόλτσε Βίτα», όταν ακόμα δε νιώθαμε «Δυο Ξένοι», ζούσαμε σε «Ρετιρέ» και βγαίναμε με τους «Απαράδεκτους» φίλους μας...


Νίκος Κοντομήτρος

Καλημέρα Παρασκευή. Καλημέρα ήλιε (ελπίζω). Καλημέρα καλοκαίρι (ελπίζω επίσης). Τι εβδομάδα και αυτή; Νόμιζα ότι το πιο αναποφάσιστο ον σε αυτό τον πλανήτη ήμουν εγώ, μέχρι που είδα του καιρού τα χαΐρια. Ξεκινάω τη μέρα με ηλιαχτίδες φωτός, συνεχίζω με βροχή (πολλή βροχή), τσουπ ξεπροβάλλει ξανά ο ήλιος, λίγο πριν νυχτώσει η βροχή επανέρχεται. Σαν τη ψυχολογία μου. Μία θέλω τα πάντα, μία λαχταρώ να τα παρατήσω όλα και να πάω διακοπές. Και πάλι από την αρχή, μέχρι να δω που θα βρω το τέλος.

Όμως, σήμερα, λέω να μεταφερθώ σε μία άλλη εποχή. Όχι πολλά χρόνια πίσω. Μη φανταστείς. Στη δεκαετία του ’90. Σε ένα ταξίδι νοσταλγικό. Σύμμαχος μου το Cap Cap στο Αιγάλεω (Πανόρμου 26). Εκεί, όλα αποπνέουν 90τίλα. Σαν μπεις στα δεξιά σου θα δεις το νεοκλασικό του Αμαρουσίου, εκεί που ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός και η Ελένη Βλαχάκη έζησαν μαζί και ευτυχισμένοι εν τέλει. Στρίβω προς τα αριστερά και τσουπ η θρυλική Ντένη Μαρκορά, να ψεκάζεται με το Evian της, αναφωνώντας «Χριστέ Μου, τι decadence» κάθε φορά που έβλεπε τη Μαρούσκα. Όσο προχωράς, τόσο πιο εμβληματικές σειρές (και όχι μόνο) της αγαπημένης δεκαετίας θα συναντάς.

 

aparadektoi.jpg

 

Τη Δήμητρα, το Σπύρο, τον Γιάννη, τη Ρένια, το Βλάσση. Τη θρυλική Αναστασία. Το Μάνο, την Ηρώ, το Μιχάλη, τη Μάνια, το Βασίλη, τον Άρη, την Αθηνά. Τη Σάσα, την Όλγα Μαρκάτου, τη γιαγιά Μαρκάτου να βλέπει…Νικολούλη ακόμα και στο καφέ. Τόσο κοντά και τόσο μακριά μας αυτή η εποχή. Δεν είναι πάντως απίστευτο το γεγονός ότι μόνο τα μικρά ονόματα των ηρώων αρκούν για να καταλάβεις σε ποιους αναφέρομαι; Μοναδικό.

 

atenor.gif

 

Και φυσικά, επειδή το Cap - Cap, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, έχει ετοιμάσει για σένα το καλύτερο brunch με μυρωδιά 90s. Το αγγλικό πρωινό της Πετούλα Ράφινγκστον, το καταραμένο μπέργκερ της Σωσώς Παπαδήμα και η φωλιά του πελαργού στον πυλώνα στον Ασπρόπυργο είναι μερικές από τις γεύσεις του νέου brunch του Cap - Cap που σερβίρεται καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Και θα σερβίρεται μέχρι τις 31 Ιουλίου. Yummy.

Στο δρόμο της επιστροφής, θα ακούσω ίσως ό,τι πιο καλλιτεχνικό είδα, βίωσα, απήλαυσα το 2019: το Νικόλα Ραπτάκη μαζί με την ιδιαίτερη μπάντα του να τραγουδούν τους τίτλους αρχής των πιο πετυχημένων ελληνικών σειρών. Από το 1990 έως το 2019. Ό,τι πιο εμπνευσμένα νοσταλγικό θα δεις! Οι σειρές που αγάπησες, που λάτρεψες, οι ήρωες που ταυτίστηκες, έγινες "ένα" μαζί τους "περνούν" μπροστά από τα μάτια σου και από τα μάτια σου φθάνουν στη ψυχή.

Και από την ψυχή σε αυτό το βράδυ της Παρασκευής, που η καλοκαιρινή ραστώνη την κάνει ακόμα πιο όμορφη. FIN!

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!